Extra verhoging boekingskosten Wellness

  • 28 July 2020
  • 6 reacties
  • 1548 Bekeken

Reputatie 1
Badge

Op 5 augustus openen ze bij Thermen Holiday en Elysium weer hun Wellness

Echter nu moet je € 17.95 boekingskosten voldoen per persoon om te mogen reserveren voor een dagje Wellness … 

Voorheen was t dat je alleen op badkledingdagen of in het weekend een toeslag moest voldoen

En dan was de toeslag maar € 3.25 per persoon Een verhoging van bijna € 15 als corona toeslag.

 

Is dit gerechtvaardigd ? Kan dit zomaar ….. om extra toeslagen van de gasten te eisen ?

 

Maar door de corona crisis vinden ze nu dat ze recht hebben om hun gasten € 17.95 per persoon eventjes in rekening te brengen. Hun uitleg is dat je immers blij mag zijn dat ze weer open zijn en je nu veel meer rust ervaart omdat er minder bezoekers binnen mogen ...En natuurlijk om hun geleden verliezen te mogen compenseren door de gasten ….

Gasten die reeds eerder geboekt hebben daarvan is hun reservering geannuleerd of verzet en ook die mogen nu de extra kosten eventjes bij betalen.

Echt lekker relaxt lig je er volgens mij niet meer bij als je weet dat je extra geld uit de zak geklopt is.

Gasten die een gratis voucher kregen tijdens hun voorgaande bezoek moeten nu ook ineens € 17.95 per persoon extra betalen ….

Op hun site vermelden ze niet wat de boekings kosten uiteindelijk zijn dus als gast kun je voor verrassingen komen te staan als je denkt lekker een dagje relaxen te boeken …

 

Wanneer worden er toeslagen berekend?

In verband met de maatregelen vanuit het RIVM hebben wij, zo lang deze maatregelen van kracht zijn, veel minder capaciteit in ons resort. Er zullen dus minder gasten worden toegelaten in ons resort waardoor je nóg meer rust en ruimte hebt om te ontspannen. Omdat wij, ondanks deze verminderde capaciteit, toch beschikbaarheid willen bieden aan e-tickets en vouchers zijn wij helaas genoodzaakt tijdelijk onze boekingskosten aan te passen. Dit stelt ons in staat toch beschikbaarheid te kunnen bieden. Je kunt ook kiezen voor één van onze volledig samengestelde arrangementen. Hier kunnen ook toeslagen berekend worden.

 


6 reacties

Reputatie 7
Badge +5

een ondernemer mag vragen wat ie wil, het mooie is dat de consument de macht heeft om daar mee om te gaan. of je accepteert de vraagprijs of je gaat naar een ander. marktwerking dus! en als iedereen dat doet…...

Hoewel ik elke ondernemer wil steunen na deze zware periode heb ik wel mijn bedenkingen bij deze overtrokken boekingskosten. Zo voelt een gratis dagje relaxen die je krijgt als je in de zorg werkt toch wat vreemd als je 40 euro voor 2 personen armer bent.

Als je met een saunabon wil afrekenen berekenen ze hiervoor ook 3 euro administratiekosten.

Ben benieuwd hoeveel mensen hiermee akkoord gaan en nog een keer terugkomen bij Elysium of Thermen Holiday ? Je kan als ondernemer ook je eigen graf hiermee graven.

Hoogst verbaasd ben ik ook bij zulke extreme boekingskosten. Mij zien ze daar nooit meer terug, terwijl ik een geregeld bezoeker ben/was. Verzin dan iets meer ondernemends om je verlies te compenseren, maar dit is gewoon diefstal. Alleen zit ik nu nog met 2 e-tickets en een wellness giftcard t.w.v. 50 euro. In plaats van de lunch,ben ik nu dus bijna de volledige giftcard al kwijt aan boekingskosten.

Is het mogelijk om restitutie van wellnesgiftcard saldo te eisen I.v.m. exorbitant hoge boekingskosten.

met vriendelijke groet,

Marcel

Hetzelfde is ook mij overkomen. 2 vouchers gekregen als verjaardagscadeau en nu niet meer in te ruilen. Echter is het wel mogelijk om voor 17.95 pp tickets te kopen voor entree wat ze als tegemoetkoming aanbieden. Kan een bedrijf het zomaar maken om opeens een bon voor een gratis sauna bezoek om te zetten naar een korting? Als consument sta je hier machteloos in en kan je inderdaad alleen maar ervoor zorgen om er nooit meer naartoe te gaan. Hopelijk dat hier uiteindelijk toch meer regelgeving in gaat komen. 

Maar weinig mensen zullen zich realiseren, dat in dit soort uitgaven maar liefst 21% BTW is begrepen. De krankzinnige situatie, dat de kosten voor het bevorderen van je gezondheid (waardoor ons peperdure zorgstelsel wordt ontlast)  voor meer dan 1/5 uit belastingen bestaat zou nodig eens aan de kaak moeten worden gesteld. 

Ik heb nu hetzelfde bij de Veluwse bron. 2 e tickets voor gratis entree gekregen van IZZ als dank voor werk in de zorg in Corona tijd. Wilde boeken en liep tegen deze kosten aan. De tickets zijn gekocht voor Gratis dagje. Mij valt op dat de gewone entree geen 17,95 omhoog is. 

Vind het te bizar voor woorden. Iets verhogen snap ik maar dit is 50% van de intree zo ongeveer. Heb hetzelfde antwoord als hierboven staat. 
iemand dit al nagevraagd bij de cons bond? Ik heb hem de vraag net gesteld. 

Reageer