Consumentenbond.nl

Huurwoningen.nl, duur concept? Waarschuwing voor woningzoekenden


Badge
Tijdens mijn scheiding ben ik druk op zoek gegaan naar, en nog steeds op zoek naar een huurwoning.

Ik kwam via een andere site bij Huurwoningen.nl uit en omdat ik op een woning reageerde, die gelinkt was aan huurwoningen.nl, bracht ik mijn gegevens in, ook mijn bankrekeningnummer. Dat was niet zo slim, want nu blijkt dat ik een premium abonnement aan ben gegaan bij deze dienstverlener.
Hiervan heb ik een mail gehad, maar ondertussen had ik door mijn scheiding een tijdelijk huuradres gevonden en een nieuw mailadres aangemaakt. Dus heb ik deze mail niet gezien, mijn fout!
Ik had dus een herroepingsrecht binnen 14 dagen, maar wist dit dus niet.

Er is sindsdien een bedrag van 19,95 per maand van mijn rekening afgegaan, en omdat ik dit bedrag niet kon thuisbrengen (Stichting derdengelden Buckaroo) heb ik via de bank de betaalopdracht laten herroepen.

Nu via mijn ex begrepen dat er mail is gekomen van Huurwoningen.nl dat er een betalingsachterstand is. Hij heeft de mails doorgestuurd. Helaas wat aan de late kant, 3 betalingen verder.

Ik heb via deze dienstverlener 2 reacties geplaatst om huurwoningen. Heb bericht gekregen dat ze mijn reactie hebben doorgestuurd naar de verhuurder.
Vervolgens van verhuurder geen reactie terug!
Hier betaal je dan 19,95 per maand voor blijkbaar. Voor het linken van verhuurders naar woningzoekenden. Hoe vergroot dit je kans om een huurwoning te vinden?

Deze topic is bedoeld als waarschuwing voor woningzoekenden. Pas goed op voor je je gegevens verstuurd. Verstuur ze pas voordat je weet wat de kosten zijn, en wat voor diensten je ervoor terug krijgt.

1 reactie

Reputatie 6
Badge +5
Dank voor de waarschuwing, weer een reden om nog beter op te letten als je iets wilt via het internet.

Reageer