Consumentenbond.nl

Keuken kopen: ga je voorbereid op pad?

  • 20 november 2017
  • 4 reacties
  • 3704 Bekeken

Reputatie 2
Badge +5
Eenmaal binnen bij een keukenwinkel, kom je er niet meer gemakkelijk weg. De verkopers halen alles uit de kast om je over te halen de keuken te kopen, en wel nu! Het agressieve gedrag van keukenboeren wordt ook gevoeld door onze mysterieshoppers die in het geheim 15 keukenwinkels bezochten.

Als je je niet wil laten intimideren in de keukenwinkel, is het zaak goed beslagen ten ijs te komen. Lees onze kooptips in het gratis artikel uit de Consumentengids van december 2017!

Hoe bereid jij je voor? Deel je tips en ervaring hieronder.

4 reacties

Reputatie 7
Badge +6
Belangrijk is , dat we ons als consumenten daar terdege van bewust zijn. Veel verkopers hebben een training gehad in de manier van zo veel mogelijk omzet halen . Eigenlijk zouden alle consumenten ook een training moeten hebben om zich tegen die agressieve methoden te wapenen. Want reken maar dat velen denken dat ze zich niet laten inpakken en naderhand stomverbaasd moeten toegeven dat het toch gebeurd is. En dat is helaas niet alleen bij keukenboeren het geval . We worden dag in dag uit op alle mogelijke manieren beinvloed . Ik vind het een plaag geworden waar we zwaar onvoldoende tegen beschermd worden. Zelfs als de Consumentenbond met heel veel moeite via de wet iets voor elkaar weet te krijgen , ziet het bedrijfsleven wel weer kans om die wet zo veel mogelijk in hun voordeel aan te laten passen. Grrrr!!! Voorbeeld : Belmeniet-register . En zelfs wat wel mag , hebben veel bedrijven lak aan......Gehandhaafd wordt er immers bijna niet ?
Reputatie 1
Badge
Als je een offerte krijgt, nooit direct tekenen.
Altijd vergelijken tussen meerdere zaken.

Verder, voor wie aan de grens woont.
In Duitsland is er een andere verkoopcultuur, en zijn er andere prijzen.
Badge +1
Vraag een offerte voor een keuken zonder apparatuur!!!!!!
Dus alleen de kastjes en blad (en desnoods met spoelbak en kraan). Zo vergelijk je pas echt de keuken en laat je je niet beïnvloeden door (verschillen in) keukenapparatuur. Pas als je zo tot een keuze kan komen ga je praten over de apparatuur. Kom je er dan niet uit, bijvoorbeeld omdat de gewenste apparatuur niet leverbaar of te duur is, kan je kiezen voor een andere keukenzaak of de apparatuur elders kopen. Het gaat o- de eerste plaats om de keuken. De apparatuur is overal te krijgen en niet afhankelijk van de keukenwinkel.
Wij kwamen zo tot een offerte van een keukenzaak met een bedrag van circa 5.000 euro. Toen daarna een andere keukenzaak met 50% korting adverteerde dachten wij een vergelijkbare keuken voor minder geld te vinden. De vergelijkbare keuken kostte echter circa 12.000 euro en na korting 6.000 euro. Zo kan ik ook wel 50% korting beloven. Doordat er geen apparatuur bij zat, kon dat het prijsverschil niet verklaren. Het ging echt alleen maar om de zelfde kastjes (zelfde opstelling) en het zelfde soort blad.
Een opmerking dat je bij aanschaf van de apparatuur een lagere prijs voor de keuken betaal (meer korting krijg), betekend dat de apparatuur dan niet goedkoop zal zijn. De korting zal ergens vandaan moeten komen.
Reputatie 7
Badge +5
@P. de Groot TOP TIP alle mogelijke kortingsacties zijn er al bij opgeteld.

Welke actie je ook kiest, het eindbedrag zal altijd vrijwel gelijk zijn.
Onderhandel altijd nog extra bij een keukenzaak, anders laat je de financiële onderhandelingsruimte, die is er altijd, bij de verkoper liggen en heeft de verkoper een makkelijke bonus en de winkel een hogere winst die je zelf had kunnen hebben.

Reageer