Krijgt jouw telefoon de Android 8 update?

  • 2 November 2017
  • 56 reacties
  • 7005 Bekeken

Reputatie 3
Badge +3
Android 8 is alweer ruim 2 maanden uit en nog geen enkele smartphone heeft een update ontvangen, op een handjevol na. Sommigen wachten zelfs nog op Android 6 of Android 7. We blijven ons hard maken voor Android-updates met onze campagne Updaten!.Om de maand zetten we ruim 250 toestellen aan om te checken op versie-updates, maar ook op beveiliging-updates, een flink karwei! Zelfs dan hebben we niet alle modellen of missen we specifieke situaties. Zo kreeg communitylid @Arts0130 geen updates omdat zijn toestel gekocht was bij Vodafone en niet in de 'vrije verkoop’ (bekijk zijn topic).Help ons en andere communityleden om de ontwikkelingen te volgen. Laat hier weten als jouw smartphone een update krijgt, of als je gehoord hebt dat hij nooit meer bijgewerkt gaat worden. Ook interessant: deel berichten die je ziet waarin fabrikanten concrete update-beloften doen.

56 reacties

Reputatie 1
Ik heb sinds maart van dit jaar een LG Nexus 5X. Kost maar ongeveer € 325,-. Is handzaam, niet zo verschrikkelijk groot, snel en voldoet prima. Ik heb wel al sinds ruim een maand Android 8 en sinds gisteren weer een beveiligingsupdate.
Ik heb al een paar jaar naar tevredenheid een LG Nexus 5X, voordeel is dat je altijd de laatste beveiligingsupdates krijgt en de nieuwste Android versie, in dit geval de Android 8.

Bij nieuwe mails of berichten zou er een stipje bij je icoon moeten verschijnen maar deze werkt bij mij niet, ook picture in picture werkt nog niet. Verder zijn de vernieuwingen wel handig en je went er weer snel aan.
Reputatie 2
Badge +3
Goed dat er hier een onderwerp staat over updaten. Want ik heb er een andere visie op. Waar ik wel een reactie op zou willen zien.Stel dat je het bijvoorbeeld interessant vindt, ok. Maar mijn ervaring is dat die updates waardeloos zijn en eerder iets om te vermijden. Hoe het ook zei: de exacte inhoud en effecten ervan naar waarheid zouden duidelijk moeten zijn. Dat is in ieder geval het belangrijkste.Ik heb niet het idee dat mijn telefoon of PC beter gaat lopen van al die updates. Persoonlijk, ik voel mij bedrogen bij iedere nieuwe Windows versie of Iphone. Dus dan zou ik daar niet aan moeten beginnen. Op het moment vind ik het fijner om er ook een ander besturingssysteem bij te hebben. Maar in wezen zou ik xp gebruiken. Een aangepaste versie (eXPerience editie) en wel gedownload van één van die ooglappige sites met zo'n aparte download manier. Ik heb 'dan ook' nooit ergens last van. Zaken echt veilig houden is in feite ook ''aan'' of ''uit''. Als er ergens niets mee mag gebeuren, dan moet het op een veilige plaats bewaard worden. Met een kopie. En dat is nooit erg veel. Maar ook als je het criterium voor zoiets hoog stelt, dan is er niet zo'n probleem.Ik kan een paar voorbeelden noemen als iemand erop reageert. Maar er is wel veel mogelijk aan andere veiligheidsdingen buiten dat. Maar ook de prijs-kwaliteitsverhouding is interessant ziet het ernaar uit. Ook zoiets waar de consumentenbond een goede organisatie voor is om het ermee (en anderen) over te hebben of er dingen over te horen.
Badge
Ik heb Android Kitkat en Android Lollipop. Qua veiligheid nog nooit een probleem gehad.

Waarschijnlijk is de drang naar updates ontstaan door Windows: dat is een inherent onveilig systeem en updates zijn dan ook hard nodig. Dat is het bedrijfsmodel. Android is echter een vorm van Linux, en daarbij heeft elk programma / app zijn eigen geheugenruimte en kan dus niet rommelen in het geheugen voor een andere app. Dat maakt het systeem veel veiliger en updates eigenlijk niet nodig. Een bekend nadeel van deze aanpak is, dat op het externe SD-kaartje geen apps kunnen, maar alleen foto's en video's en dergelijke.

Mijn vriendin heeft haar tablet laten updaten van Marshmellow naar Nougat; dit werd haar opgedrongen en liever had ze deze update kunnen weigeren: het toestel werkt nu minder goed. Opgedrongen updates zijn ook bij de Apple bekend, waarna het toestel zo goed als onbruikbaar is geworden. Ook dit hoort bij de strategie van de fabrikant .

Ik begrijp de lobby van de Consumentenbond voor Android-updates dus niet zo.
Mijn Huawei Nexus 6 p heeft alweer een aantal maanden Android 8.0.0. En ook de beveiligingsupdate van 5 november 2017.

Top toestel!
Mijn Samsung Galaxy Note 8 ( de op één na duurste smartphone van dit moment ! ) krijgt MOGELIJK in het voorjaar van 2018 een update naar Android 8.

Schandalig !
Op 25 oktober de update naar Android 8 gekregen op Sony xperia xz premium. Bij de keuze van de telefoon heb ik eveneens gekeken naar het update beleid van de fabrikanten. Hier kwam Sony positief naar voren.
Reputatie 7
Badge +7
Volgens de laatste berichten krijgt mijn Huawei P9 (releasedatum was in april 2016) geen Android 8. Jammer!
Badge
Ik heb in augustus 2017 in Londen een Google Pixel gekocht; heb nu Android-versie 8.0.0 en de beveiligingspatch van 5 oktober 2017 erop staan.
Reputatie 4
Badge +6
Mijn 4 maanden oude Samsung S7 (voormalig topmodel) zal geen Android 8 krijgen, vrees ik. Toen ik in de instellingen op software-update tikte, begon hij de beveiligingsupdate van 1 november binnen te halen. Vreemd, want dat hoort Android ongevraagd aan te bieden. Geen Android 8, maar wel veiligheidsupdates.
@Rob Schleiffert - Digitaalgids

Ik kan je niet volgen; Concludeer je nu dat OMDAT je nu een beveiligingsupdate krijgt je DUS geen android 8 meer krijgt. Waarom denk je dat?
Reputatie 4
Badge +6
@A. Deen

Nee hoor, die link wilde ik niet leggen. Mijn excuses als die indruk is ontstaan.

Mijn 'oude' S7 zal wel geen Android 8 meer krijgen, Samsung en de hele discussie kennende. Maar gelukkig krijg ik nog wel veiligheidsupdates voor Android 7.
Reputatie 2
Badge +3
(Hierboven plaatste ik ook een reactie voor het verband)Die bedrijven krijgen steeds teveel geld. Ze zijn al heel erg rijk en zelfs zó dat ze ons niet meer zouden kunnen dienen, al zouden ze het willen.Google is volgens mij meer een uitzondering op bepaalde punten. Tot zover heb ik niet iets heel belangrijks gemerkt aan de moraal van Google. Ja, ze moeten ook wel wat mee met de anderen die groter zijn, maar dat is niet echt te verwijten.Ik bedoel: wat we hier hebben is een product. Bijvoorbeeld een besturingssysteem. En na aankoop blijkt zogezegd dat er fouten in zitten. Goed, dat de fabrikant dat even aanvult zou misschien oogluikend mogen. Vooral ook als ze heel heel lief zijn. Maar wat we hier hebben lijkt nog het meeste op een monsterlijke machine. Waar ook allemaal dingen in meekomen met het oog op andere of nieuwe versies van het product.Alle respect aan de Consumentenbond. Oprechtheid IS bij de Consumentenbond in het overgrote gedeelte van de gevallen inderdaad hoe het zit. Mijn vertrouwen is in ieder geval bijna helemaal volledig.Maar deze fabrikant installeert er even een monsterlijke sluikreclame machine bij. Die zijn weerga niet kent. En zelfs zó dat we hier en nu mogen meemaken dat ze ook iets gedaan hebben of hoe het ook zei met de Consumentenbond dat zij het niet zien, of wat het ook is.Onderzoek en verandering van wat er in updates zit is interessant. Een consumentenorganisatie kan daar bijvoorbeeld wat mee. Zoals het nu zit heeft deze verschrikkelijke sluikreclamemachine in ieder geval echt apparaten totaal onbruikbaar gemaakt. Of dat je als eigenaar eigenlijk niet meer tevreden kan zijn ermee.
Reputatie 3
Badge +2
Mijn OnePlus 3 uit juni 2016 heeft dit weekend een update naar Android 8.0.0 gehad. Het beveiligingsniveau is vooralsnog alleen blijven steken op 1 september 2017.
Ik heb nu ongeveer een jaartje HTC 10 met al een tijdje android 7. Volgens HTC zou de update moeten komen, maar nog geen idee wanneer. De laatste beveiligingpatch is van 1 juli 2017.
Ik heb toch ergens gelezen dat de Galaxy S7 waarschijnlijk wel een Android 8 update zou krijgen in het voorjaar van 2018. Zo lang je updates krijgt elke maand is er niet zoveel mis mee om met 7 te blijven werken. Android 7 is verder ook wel oké. Er zitten niet heel veel beperkingen op qua compabiliteit van apps dus ik klaag niet met mijn S7. Maar 8 zou wel leuk zijn. We gaan het meemaken.
Reputatie 3
Badge +3
Zo lang je updates krijgt elke maand is er niet zoveel mis mee om met 7 te blijven werken.Het ontvangen van veiligheidupdates is misschien nog wel belangrijker dan het ontvangen van functionele Androidversie-updates, al heb je ze het liefst allebei natuurlijk. Het is vervelend dat fabrikanten zo weinig informatie geven over hun updateplannen: of en wanneer je een update krijgt.
Reputatie 5
Badge +5
Mijn Samsung Galaxy Tab S 10.5 zit nog op v6.01 (oktober 2015)

Heb zomaar het vermoeden dat daar geen verandering meer in komt.

Het is uiteindelijk een Samsung, dus mag je al blij zijn dat je niet meer op 4.4 zit...
Reputatie 3
Badge +4
Ter info: op zijn website geeft Samsung informatie over de 'software support periode'. Daarop staat de periode 'tot maart 2018'. Het gaat om de Samsung Galaxy S7, S7 Edge en J3 2016. Daarom adviseren we mensen die nu een nieuwe smartphone moeten kopen, om beter niet voor deze toestellen kiezen. Meer informatie lees je hier.Mijn Motorola Moto X Play (2015) is begonnen met 5.1, kort na aankoop enkele updates gekregen. Afgelopen maand kwam ineens 7.1.1 binnen. Ik vrees dat dat de laatste update is.https://www.droidapp.nl/nieuws/moto-x-play-android-7-1-1-nougat/
ik heb een J1 2015 of 14

met android 4.1 moet deze dan ge update worden of doe die dit niet vanzelf
Ik heb sinds januari 2017 een Samsung Galaxy S7. Was toen het nieuwste type. Ik kreeg regelmatig een update van Android maar die staat nu op 7.0. Ik vind het belachelijk dat Samsung al vanaf maart vorig jaar stopt met updates. Maar daar klaagt de Consumentenbond al veel langer over.
Mijn General Mobile GM6 heeft deze week de update gekregen naar Android 8.0 Oreo, alsmede de Security patch december
In juli de Sony Xperia xz premium gekocht. Telefoon bevalt prima en op 24 november de al de update naar oreo 8 ontvangen. Sony wordt niet vaak genoemd maar is momenteel wel goed bezig op dit gebied.
Badge
Zelf heb ik een HUAWEI p10+, officieel is er nog geen update naar "Oreo" (Android 8.x). Maar HUAWEI heeft wel een beta traject geopend waar je je op kan inschrijven (via de website). De versie is zover ik het kan inzien een verbetering als het gaat om de batterij duur. Fouten heb ik ook nog niet meegemaakt. De tijd zal het leren denk ik.

MR

Reageer