Misleidende website biedveilingen?

  • 9 August 2019
  • 19 reacties
  • 19899 Bekeken

Badge
Biedveilingen is een website waarbij je credits moet kopen om te kunnen bieden op de meest uiteenlopende items. Ik heb de site enige tijd gevolgd en toen wat credits gekocht om te kijken hoe het nu precies werkt.

De website biedt een hele simpele uitleg. In deze uitleg staat alleen wat je moet doen om te bieden en credits te kopen, meer niet. Verder bestaat de website uit een FAQ en pagina's met daarop de veilingen. 1 pagina waarop alle veilingen staan. Deze pagina ververst razendsnel en heeft meerdere subpagina's. Omdat er elke seconde een veiling afloopt kan je tijdens het scrollen niet zeker zijn dat je alle lopende veilingen ziet.
Geen nood want men heeft ook per subonderwerp een pagina genoemd lopende veilingen. Hartstikke overzichtelijk en beperkt tot 1 pagina. In mijn geval de pagina lopende veilingen macbooks.

Zoals gezegd heb ik deze pagina eerst een aantal dagen gevolgd. Ik zag dat alle veilingen afliepen bij een bedrag onder de € 70,- Dat leek me erg onwaarschijnlijk. Na het uitbrengen van mijn eigen biedingen in een van de lopende veilingen verdween deze van de pagina. De veiling bleef actief, maar was alleen nog terug te vinden op de hoofdpagina met lopende veilingen (de pagina die dus erg onoverzichtelijk is, dusdanig dat hij niet eens de garantie biedt dat je alle lopende veilingen daar kan vinden).

Nou gaat het mij niet om die paar euro die ik aan credits heb uitgegeven maar ik vraag mij af of dit is toegestaan? Mag een website een pagina lopende veilingen hebben en dan vervolgens de veiling daar vanaf halen als er geboden wordt? Zo kan je als consument namelijk nooit een goede inschatting maken van de situatie.

Ik heb biedveilingen natuurlijk gevraagd naar deze situatie maar men wil geen uitleg geven. Wel kreeg ik een enorme dreigmail toen ik aangaf dat ik mij misleid voelde en de aankoop wilde ontbinden (letterlijke woorden) dat ik moest stoppen met het aangeven de aankoop te ontbinden omdat dit bedreiging zou zijn en zij hiervan meteen aangifte zouden gaan doen. Dat gaf mij het gevoel dat er echt iets niet in de haak is daar. Ik ben benieuwd of iemand kan aangeven of deze site handelt volgens de regels of niet?

Zowel hier als op de site van trosradar vond ik geen topics over biedveilingen dus vandaar dat ik de vraag hier stel. Ik hoor graag van mensen die hier wat over kunnen zeggen.

19 reacties

Zo'n site belichaamt voor mij alles wat er mis kan gaan met de combinatie internet en veilingen. Doordat dingen via internet zo makkelijk manipuleerbaar zijn gebeurd dat dan ook. Of wat ze doen nou net binnen de wet valt of net daarbuiten is voer voor juristen en die zijn het onderling gegarandeerd niet eens. Trek een sprint naar de uitgang en blijf weg van dit soort handel.
What's in a name? Het is geen veilingsite, maar een soort goksite. Het werkt met inzetten en geluk, met veilingen heeft het niks te maken. Dit is een soort casinomodel, je koopt credits en daar speel je mee en verder moet je geluk hebben. Zoals je weet worden verreweg de meeste mensen alleen maar armer door gokspelen. Ik begrijp dat ze onder de wetgeving van kansspelen vallen, maar gladde lui, opereren vanuit het buitenland, omzeilen wetgeving. Of er een biedcomputer meespeelt is niet duidelijk. Als ik zoek op internet heb ik nog nooit iemand gevonden die iets had gewonnen via deze site. (hun eigen gepubliceerde winnaars zijn waarschijnlijk fake, zie vonnis rechtbank Rotterdam in kort geding van 7 juni 2017, zaaknummer / rolnummer: C1101525227 I KG ZA l7-404). Maar is het oplichting? In dat geval zou er toch massaal aangifte zijn gedaan? Zolang niemand aangifte doet bij de politie zal er geen onderzoek worden gestart en blijven wij onwetend over de precieze achtergrond van deze schimmige site.

Ik heb aangifte gedaan van de praktijken van biedveilingen, maar de politie stuurt je met een kluitje het riet in en zegt dat je het via een advocaat en de rechter moet spelen.

Ik zou heel erg graag in contact komen met meer gedupeerden en gezamenlijk een zaak starten. 

Reputatie 7
Badge +8

Ik kan deze sites helaas niet. Ben ze nog niet tegengekomen. Wel enkele grote webshops veilen wel eens  wat bijv. zoals Amazon.de.; maar ook anderen doen. Je kan dan voordelig een product wat bij heb hoger geprijsd is verkrijgen. Daar heb ik best leuke dingen weggehaald, flink onder de prijs. Maar die veilingen zullen jullie wel niet bedoelen. Welke wel weet ik dus niet en als ze zo bedrieglijk zijn als genoemd hoef ik ze ook niet te weten. Groeten Leo.

* Algemene voorwaarden link op de site werkt niet en na invullen contactformulier met verzoek die op te sturen geen reactie. Ook lijkt er geen notaris actief wat bij het veiling model in beginsel volgens de Nederlandse wet moet, hoewel daar juridisch soms een beetje op af te dingen valt. Maar zo'n notaris is er dus om te waarborgen dat de biedingen niet gemanipuleerd worden. * Heb zelf veel (goede) ervaringen met valide echte veilingsites van Troostwijk en BVA en soortgelijk (vakantieveilingen etc.) dus dacht ook hier eens iets te proberen en kocht wat credits. Stom natuurlijk maar er staat ook een heel misleidend plaatje van 5181 beoordelingen op Trustpilot. Ook spammen ze je tot je denkt dat je al bijna een veiling hebt gewonnnen. Heel misleidend allemaal. Had de biedcredits wel met Paypal gekocht, dus die aankoop nu betwist onder de kopersbescherming van Paypal. Kijken wat ze doen. 

*Gemodereerd door beheerder.

Reputatie 7
Badge +8

Er zijn voor veilingen ook keurmerken. Veiling certificaat e.a. Het is altijd wel zinvol na te gaan of ook deze keurmerken betrouwbaar zijn. Dat kan o.a. bij:

Succes en groet Leo.

Ik heb ook goede ervaringen met BVA.

Naar mijn bescheiden mening een scam:lying_face::thumbsdown_tone1: waar mensen die denken een voordeeltje te scoren gewoon worden * :rage: ​​​:rage:  ​.  Denk ook niet dat dit zomaar mag en als er meer klachten over komen dan zal de boel hopelijk uit de lucht gaan. Ik zou ook eerder kiezen voor de bekende veilingsites waarvan je weet dat de boel in ieder geval eerlijk georganiseerd wordt. BVA Auctions, Troostwijk zijn inderdaad gewoon legitieme websites :thumbsup_tone1: ​​​​​​:thumbsup_tone1:

*Gemodereerd door beheerder.

Ik kan bevestigen dat dit * is. Om er nog een schepje bovenop te doen. Een collega van mij scheen een dergelijke website te hebben(welliswaar met een andere naam maar exact hetzelfde principe). Hij heeft me destijds aangeraden toch eens een gokje te wagen op die website. Later kwam ik er pas achter dat hij de eigenaar bleek te zijn! Ik heb mijn geld toen ter plaatsen bij hem terug geclaimd!

 

Toen ik verder ging speuren bleek het gros van de goederen voor onder de kostprijs weg te gaan. Zelfs als je de punten terug rekende naar opbrengst van het bedrijf.

 

Bovenstaand BVA audictions is bij lange na niet te vergelijken met deze website.

Ik vind het onbegrijpelijk dat dit in Nederland stand kan houden! Ze adverteren zelfs op Marktplaats. Ik heb er al eens een melding van gemaakt maar er gebeurd niks mee. Schandalig.

 

Het is allemaal te mooi om waar te zijn, denk je niet? Verplaatst je in de ondernemer. Denk je dat dit een stabiele business is?

*Gemodereerd door beheerder.

Ik heb aangifte gedaan van de praktijken van biedveilingen, maar de politie stuurt je met een kluitje het riet in en zegt dat je het via een advocaat en de rechter moet spelen.

Ik zou heel erg graag in contact komen met meer gedupeerden en gezamenlijk een zaak starten. 

typisch… Succes!

Ik heb aangifte gedaan van de praktijken van biedveilingen, maar de politie stuurt je met een kluitje het riet in en zegt dat je het via een advocaat en de rechter moet spelen.

Ik zou heel erg graag in contact komen met meer gedupeerden en gezamenlijk een zaak starten. 

typisch… Succes!

Dag, helaas ben ik er wel ingetuind en wil actie ondernemen .

 

DannyV

Ik weet zeker dat er meerderen zijn ..maar de vraag hoe we al deze mensen bereiken.

 

Ik ga kijken of ik rechtbijstand erop kan zetten maar het zo fijn zijn als er gezamelijk iets neergezet wordt.

 

Groet

En ongelooflijk...maar biedveilingen heeft nu al een sommatie gestuurd dat ik laster verspreid.. hier op deze site! Zo snel reageren ze dus op tegen geluiden. Dit is natuurlijk de reden waarom er niets/nauwelijks info over biedveiling ts te vinden. 

Intimiderende houding. 

Ik heb niets te verliezen en laat mij niet intimideren. ..dus hoop dat er meer mensen durven op te staan tegen deze praktijken en dat er een onderzoek komt 

 

Ik heb hier jaren terug (5j ofzo) al mijn serieuze bedenken bij gehad. Ik had me aangemeld, 1 x geprobeerd en credits gekocht (oké redelijk snel beseft dat dit domme zet was en indd misleid door de goede trustpilot score). Het viel me al snel op dat dit geen vijlingsite, maar pure goksite is, met nog minder kans en meer *. En dat bij de winnaars vaak dezelfde foto's stonden. Ze bleven mij sindsdien bestoken met mails met gratis credits of kortingen op biedpakketten. Ik plaatste een review op trustpilot en Nederlandreview. Ik werd aangemaand om mijn negatieve review op Nederlandreview te verwijderen, de manier waarop was zeer dreigend en crimineel. Ze dreigden met een rechtzaak en het was echt niet normaal hun manier van doen. Destijds heeft Nederlandreview met betrekking tot laster en eerroof, nr de rechtbank voor moeten gaan, ik heb hen toen ook men mailverkeer doorgestuurd. Uiteindelijk hebben ze de rechtzaak verloren tegen biedveilingen en zijn ze vrijwel kort daarna off gegaan. Hier ook al klachten vr gestuurd nr de gekende sites, oa met betrekking dat dit deze site een verdoken goksite is en dus de nodige vergunningen moet hebben, nooit iets van gehoord. Ik ben zelf Belg, dus ken de volledige wetgeving niet omtrent zulke sites/bedrijven, mr dat deze nog steeds online is, onbegrijpelijk. Dit is * in z'n zuiverste vorm. 

*[Bericht gemodereerd door beheerder]

En ongelooflijk...maar biedveilingen heeft nu al een sommatie gestuurd dat ik laster verspreid.. hier op deze site! Zo snel reageren ze dus op tegen geluiden. Dit is natuurlijk de reden waarom er niets/nauwelijks info over biedveiling ts te vinden. 

Intimiderende houding. 

Ik heb niets te verliezen en laat mij niet intimideren. ..dus hoop dat er meer mensen durven op te staan tegen deze praktijken en dat er een onderzoek komt 

 

Mooi is dat. Ze mogen mij fijn een berichtje sturen met wat ze willen. 

En marktplaats geeft zulke bedrijven ook nog een plekje op hun website. Schandalig 

Inderdaad schandalig van marktplaats. Heb het nu ook geflagged aan marktplaats hopelijk treden ze hier tegenop

Ook lijkt het erop alsof ze trustpilot misleiden. Alle reviews hebben maar 1 korte review achtergelaten. Dit is typisch het werk van Bots/ingekochte truspilot beoordelingen. Hopelijk gaat trustpilot hier tegenoptreden


Nog een ander punt dat misleiding is aan dit geheel is dat men doet alsof 1 credit 1 cent kost terwijl dat in werkelijkheid 50 cent is (55 credit voor 26,50 euro). Hierdoor zijn de prijzen die zijn uitgereikt (mog dat inderdaad uberhaupt het geval zijn) 50 keer zo duur dus dan is het winnen met een bod van 10 euro eigenlijk een bod waarvoor in totaal 500 euro is betaald. 

Badge

Beste mensen ik heb ook iets aan de kaak gesteld bij biedveilingen. Ik was samen met een andere kandidaat geselecteerd als winnaar voor een lg smart tv van 65 inch. Dit was dus 50% winkans vervolgens kreeg ik geen mails meer van biedveilingen over het onderwerp. Een aantal mails gestuurd waarvan eerst vriendelijk van toon eindelijk een reactie van wat raster hebben u gemaild erover en stuurde me nogmaals de mail gewoon gedateerd op de datum van het moment dat ik weercontact kreeg dus niet het oude mailtje nogmaals doorgestuurd allemaal recente datum. Vervolgens werd mij dus bekend gemaakt volgende week is de trekking door middel van loting. 
u raad het al niets geen bericht meer dus mijn e-mails werden iets minder vriendelijk en gaf aan dat de trekking al geweest was en niets hoorde dus dat waarschijnlijk de ander hem gewonnen had en dat ik dat al vermoede dat dat vanaf het begin zo ging natuurlijk en de andere kandidaat die hoort natuurlijk ook niets. Omdat er helemaal geen tv werd weggegeven als troostprijs omdat je geen veiling gewonnen hebt uiteraard deed je alleen maar mee aan die kans om die tv te winnen als je wel een aantal pakketten bij kocht anders kon je niet meedoen en ja wie wil nou niet een 50/50 winkans. Dus paletten gekocht en niets gehoord en die andere kandidaat was er natuurlijk ook wel want zo nemen ze iedereen in de zeik want het oneerlijke is dat ze niet laten horen wie de andere kandidaat is of dat er een notaris bij die loterij is en dat het achter de schermen gebeurd. Dus zo kan je iedereen een loer draaien ik vroeg nog waarom laten jullie de gene die verliest ook niet iets horen van helaas de andere kandidaat heeft de tv gewonnen niets helemaal niets ze laten je gewoon in het ongewisse in de e-mail uitwisseling die plaatsvind werd ik ook bedreigd van laster en nog meer bedreigingen dus biedveilingen zijn gewoon ordinaire * dus mijn advies niets besteden daar want ze bedreigen je bij de vleet ik heb alle e-mails nog dus kan alles aantonen ze probeerde me echt monddood te maken met dreigementen. 
dus ik kan alleen maar beamen dat het * zijn bij biedveilingen. 
 

*[Tekst aangepast door beheerder]

Wat ik weet is, dat dit voorheen eerst biedveilingen heet en nu hebben ze het gewijzigd naar 123bied.nl Aantal jaren geleden was 123bied.nl er ook, maar deze was er toen mee gestopt, wat ik overigens erg jammer vond, want ik had hier wel 2 producten gewonnen en ik moet zeggen, het ging toen best makkelijk. Zeker als je het vergelijkt bij de 123bied.nl van nu, daar win je volgens mij nooit. Dus mensen ik weet het niet hoor, maar ik vertrouw het niet. Erg jammer dat de oude 123bied er niet is die wel betrouwbaar was, maar biedveilingen vertrouw ik voor geen meter. Ook ik had credits ooit gekocht en nooit gewonnen. Dus mensen kijk uit! 

Reageer