Nepklantenservice: tips om niet opgelicht te worden

  • 11 November 2019
  • 5 reacties
  • 3443 Bekeken

Badge +8
  • Community Manager
  • 2169 reacties

Als je contact wilt opnemen met de klantenservice van Gmail of Amazon, lijkt het zoeken naar het telefoonnummer via Google of een andere zoekmachine geen onlogische stap. Toch kun je op deze manier bij Indiase oplichters terecht komen die je soms helpen, maar ook je bankrekening plunderen. Gelukkig grijpt Google bij veel gevallen in, maar toch is het belangrijk om zelf alert te blijven op deze nepklantenservices. Met deze tips weet je waar je op kunt letten.

Heb jij ervaring met deze nepklantenservices? En hoe weet jij zeker dat je geen nephelpdesk belt? Praat mee!

 

 


5 reacties

Reputatie 4
Badge +3

Heb mijn bank doorgegeven dat ik NOOIT op mail van hen reageer en dat ik alle aan mij gerichte informatie op papier en niet per mail maar per gewone ouderwetse post wil ontvangen.
Denk dat dit al een goede actie is om phising tegen te gaan

Reputatie 7
Badge +5

en om met sheldon te spreken, ‘sarcasm?!’ 

Reputatie 4
Badge +3

Nee Stroeve sarcasm

Heb mijn bank doorgegeven dat ik NOOIT op mail van hen reageer en dat ik alle aan mij gerichte informatie op papier en niet per mail maar per gewone ouderwetse post wil ontvangen.
Denk dat dit al een goede actie is om phising tegen te gaan

Dit ging niet over pnishing maar over zelf contact met je bank zoeken en een verkeerd nummer vinden met een zoekmachine.

nepklantenservice voor google: https://google.klantenservicetelefoonnummernederland.com/

heb app op de telefoon proberen te installeren; wel betaald en afgeschreven maar geen app op de telefoon; zocht helpdesk google en kwam bij bovenstaande site uit; telefoonnummer gebeld en engels prekende persoon aan de lijn; wilde inloggen op mijn pc on restitutie te regelen (heb hem alleen mijn e-mailadres gegeven); zag een te installeren bestand gezien op de pc en heb dat geïnstalleerd (beetje dom); de persoon startte een ideal scherm op mijn pc; wijzigde in de achterliggende code het te “restitueren” bedrag en liet mij scannen met mijn telefoon; toen begon mijn argwaan en heb niets bevestigd op mijn telefoon en de verbinding verbroken; werd teruggebeld door een nederlands sprekende persoon die mij probeerde te dwingen om toch de zgn restitutie op mijn telefoon te accorderen; heb het niet gedaan, de verbinding verbroken en de computer uitgezet (heb het bij google gemeld).

  • hoe kan iemand op mijn computer komen met alleen mijn e-mailadres?
  • omdat ik een bestandje heb geïnstalleerd weet ik niet of dat kwaad kan en of er nu nog toegang mogelijk is tot mijn computer
  • hoe kan ik zien wat het laatste geïnstalleerde programma op mijn computer is (was alleen geïnstalleerd niet gedownload)

 

Reageer