Product kapot! Word je geholpen buiten de garantie van de verkoper?

  • 18 October 2017
  • 26 reacties
  • 17930 Bekeken

Badge +2
Gaat een product binnen de door de verkoper aangeboden garantieperiode onverwacht kapot, dan moet de verkoper het probleem voor je oplossen.

Maar ook na de garantieperiode (van de verkoper of de fabrikant) heb je vaak nog recht op een deugdelijk product. Jouw recht op een deugdelijk product is vaak veel langer dan de verkoper zegt.
Hoe lang? Zo lang als je redelijkerwijs mocht verwachten. Van een wasmachine of dure laptop mag je bijvoorbeeld verwachten dat hij een stuk langer meegaat dan de door de verkoper aangeboden garantieperiode van vaak maar 1 of 2 jaar. Met onze Garantiechecker kan je nagaan wat je rechten zijn en bij wie je terecht kan.

Benieuwd hoe Mediamarkt omging met een klacht over een kapotte laptop buiten de garantieperiode? Wij gingen langs! Bekijk het filmpje hier:

Ben jij weleens met een kapot apparaat teruggegaan naar de winkel na afloop van de garantieperiode? Laat je reactie achter en vertel hoe dat afliep. Ook positieve ervaringen zijn welkom!

26 reacties

Reputatie 5
Badge +7
Ruim de helft geeft aan de discussie met de fabrikant of de verkoper het vervelendst te vinden. Deze discussie kan plaatsvinden als de garantieperiode (van de verkoper of de fabrikant) al voorbij is. Maar ook binnen deze periode kan het een heel gedoe zijn om je recht te halen. 15% koopt daarom liever een nieuw product dan de strijd aan te gaan.
Omdat zoveel consumenten zelfs binnen de garantieperiode niet naar behoren geholpen worden, besteedt de Consumentenbond hier speciale aandacht aan. Met de actie Geen Gedoe Garantie roepen we samen met consumenten winkels op om voortaan de service te verlenen die bij de garantie hoort. Zo help je mee!

Ben je ook wel eens afgewimpeld door een winkel terwijl je nog garantie had? Vertel het ons in het nieuwe topic Binnen de garantieperiode van het kastje naar de muur gestuurd?.

Ondertussen blijven we dit topic graag ervaringen ontvangen over de service die je wel (of niet) kreeg na afloop van de garantieperiode.

Reageer