Rechten/Garantie bij aanschaf tweedehands camper

  • 3 June 2021
  • 3 reacties
  • 90 Bekeken

Wij hebben een tweedehands oudere camper gekocht. Voordat we op reis gingen hebben we hem uitgebreid laten nakijken en een nieuwe APK opgezet. Nadat we een paar honderd kilometer hebben gereden merkten we al de eerste gebreken die niet waren verteld hij de koop. Nu, een paar weken verder, doet hij het helemaal niet meer. We zijn in het buitenland en durven de camper niet meer te laten repareren in verband met de oplopende kosten…

Heeft iemand hier ervaring mee en evt tips voor ons hoe we dit het beste kunnen aanpakken?


3 reacties

Reputatie 4
Badge +3

Ik zou als 1e degene die hem heeft nagekeken eens aanspreken. Jammer dat u geen officiële aankoop keuring heeft laten uitvoeren.

Misschien wist de verkoper ook niet van de gebreken, tenslotte is de camper nagekeken en goed bevonden.

Reputatie 7
Badge +6

Als u tweedehands bij een particulier heeft gekocht heeft u geen consumentenrechten, het is dan meestal garantie tot de deur. Heeft u tweedehands bij een dealer gekocht dan hangt het af van wat er in de koopovereenkomst staat, Bovag garantie of zo. 

Ik heb geen benul wat het mankement kan zijn. Als je 's nachts de koelkast laat werken op de accu van de camper, dan is de accu de volgende ochtend leeg. Is de camper een diesel dan heeft aantrekken met sleepkabel geen zin, want de brandstofpomp heeft stroom nodig en die heeft de accu niet. Simpele oplossing is met startkabels aan een andere auto met draaiende motor de accu 5 minuten opladen en dan normaal starten met de startkabels nog aangesloten.

Wat ook kan is dat de riem van de dynamo te slap is. Kan gebeuren als een camper lang stil staat. De accu wordt dan niet opgeladen onder het rijden en na een tijdje start de camper niet meer. Oplossing is het riempje iets strakker aan te spannen met de stelschroef. Meestal ring- of steeksleutel 13. Het riempje moet je ongeveer de dikte van je vinger kunnen indrukken. 

 

Reputatie 7
Badge +6

Met uitgebreid laten nakijken worden meestal niet alle gebreken gevonden en verholpen . En zijn gevonden gebreken wel verholpen ? Of was dat nakijken een kletsverhaal van de verkoper ? Een APK zegt alleen iets over de veiligheid . Lang niet alle gebreken zijn een APK-afkeurpunt . De verkoper zal geen enkele garantie gegeven hebben . Geen aankoopkeuring bij zo'n oud ding is niet slim . Ik zou alsnog een inventarisatie laten doen plus advies van een deskundige of reparatie nog de moeite waard is . Anders maar weer trachten te verkopen aan de hoogste bieder en anders naar de sloop als dat niet lukt . Dan is het een dure les geweest .

Reageer