Beantwoord

Schikking Aegon Sprintplan slechts €500 euro


Reputatie 2
Badge +4
  • Bondscoach
  • 107 reacties

Vandaag trof ik een brief van Consumentenclaim in mijn brievenbus die over de rechtzaak die deze namens aangesloten leden waaronder ik zelf heeft gëprocedeerd in de Aegon Sprintplan kwestie.

Blijkbaar heeft Aegon een schikking aangeboden. Het bedrag dat ik zou ontvangen als ik akkoord ga bedraagd een belachelijk €500,00 plus €250,00 wegens onkosten. In totaal dus €750,00 terwijl ik €5.445,00 had geinvesteerd in hun Sprintplan.

Zijn er misschien andere mogelijkheden om mijn geld terug te krijgen in deze wat ik zal noemen als een oplichtingszaak?

icon

Beste antwoord door sandokanfirst 13 June 2021, 18:48

Bekijk origineel

231 reacties

Reputatie 2
Badge +4

Allemaal goed en wel Jan Bondgenoot maar het beantwoordt mijn vraag niet.

Blijkbaar heeft Aegon een schikking aangeboden. Het bedrag dat ik zou ontvangen als ik akkoord ga bedraagd een belachelijk €500,00 plus €250,00 wegens onkosten. In totaal dus €750,00 terwijl ik €5.445,00 had geinvesteerd in hun Sprintplan.

@TelV in de opening van deze draad schreef je dat je €5445 had geïnvesteerd in Sprintplan. Klopt het dat je daarover 42% hebt teruggekregen van de belasting als zijnde aftrekbare rente? Dus je hebt al in een eerder stadium €2287 teruggekregen en is het verlies maar €3158. Kun je zeggen of dit klopt. En dan nu €750 erbij is het nadeel toch maar €2408 en niet €5445?

Ik heb moeite om te begrijpen dat je er zo'n lang proces en zo'n lange draad van laat worden en dat je het dan uiteindelijk toch opgeeft. Ik hoop dat je begrijpt dat ik je vraag niet kan beantwoorden of die €750 al ontvangen is, omdat ik niet heb meegedaan aan Sprintplan. Ik reflecteer slechts op je overige mededeling.

Het spijt mij dat ik zuur over zou komen, maar het is toch zo dat de rest van Nederland heeft meebetaald aan die €2287 aftrekbare rente via een slimme constructie?

Reputatie 3
Badge +2

@mgroenEr zijn verschillende redenen waarom ik akkoord ben gegaan. Maar de hoofdreden heeft het te maken met mijn leeftijd. Ik zit namelijk op de verkeerde kant van de 70 jaar. De tijd dringt en ik kan niet nog 5 of 6 jaar of wat langer afwachten in de hoop een hogere uitkering tegemoet te komen.

Tevens, heb ik geen Facebook. Ik doe ook niets mee aan alle andere sociale media. Het intereseert mij niet.

De CC voorstel van €750,00 wordt volledig uitgekeerd. Je hoeft dus geen 20% aan PAL te moeten voldoen. Mijns inziens is €750,00 beter dan niets aangezien ik ben niet in Nederland geboren en moet zien rond te komen van een gekort AOW aangevuld met een AIO-aanvulling.

Maar, tot op heden is het bedrag nog niet op mijn rekening bijgeschreven. Volgens CC duurt het wat langer dan verwacht om alle bedragen uit te keren een bij sommige mensen ontvangt ze het bedrag pas in 2022.

Ik ben alleen benieuwd of iemand het bedrag al heeft ontvangen.

 

@TelV Om geen misverstand te hebben: Je hoeft geen Facebook te hebben (in de zin van een account daarvoor te hebben) om de berichten mee te lezen in de FB groep. Je kunt dus ook zonder Facebook meelezen en up-to-date blijven. 

 

Reputatie 3
Badge +2

Sprintplandeelnemers gaan door

Is al bekend op welke juridische grond ze nog een zaak willen maken?

Reputatie 3
Badge +2

Blijf op de hoogte van laatste nieuws over en door Sprintplan gedupeerden, via de FB groep: Sprintplandeelnemers gaan door

 

(je hoeft geen lid Facebook account te hebben om mee te lezen).

Reageer