Verhogen van prijs na reservering B&B

  • 17 May 2022
  • 4 reacties
  • 151 Bekeken

We hebben een reservering gedaan bij een bread and breakfast. Datum en prijs afgesproken.

Nu krijgen we te maken met  een prijsverhoging per direct vanwege” de omstandigheden waarin we nu bekeren” Mag dit?


4 reacties

In principe niet, u heeft een afspraak. Als u er echt werk van wil maken moet u het contract napluizen en kijken of daar redenen genoemd staan om de prijs aan te passen.

Reputatie 6
Badge +4

Dat mag wel maar u hoeft er niet mee akkoord te gaan. Als u zwart op wit de data en prijzen heeft kunt u ze er wel aan proberen te houden. Overigens het is bed&breakfast :-)

Reputatie 5
Badge +6

@A.J.J. Koenraadt Heeft u ook betaald en bevestigd gekregen?

Misschien kunt u iets met de uitleg hierna.

 

Reserveren kan je zien als het voorstadium van boeken. Het product dat je wenst af te nemen is gereserveerd op het moment dat de verhuurder, het door jou ondertekende contract of toezegging heeft ontvangen, maar er is op dat moment nog geen (aan)betaling gedaan. Op het moment dat er wel betaald is of tenminste een aanbetaling is ontvangen spreekt men doorgaans van een boeking. Enkel bij een boeking kan het goed of de dienst waar men gebruik van wil maken niet meer aan iemand anders worden toegezegd. Bij een reservering wordt enkel de intentie om iets af te nemen aangegeven en kan het maar zo zijn dat men er uiteindelijk van afziet. Je moet dat dus zien als een optie, geen duidelijk vastgelegde afspraak met een afgeronde betaling.

Reputatie 7
Badge +8

Van belang is of er duidelijke afspraken zijn gemaakt. Heeft u duidelijke voorwaarden en uitleg gekregen. Dan moet daar uit te vinden zijn of eventuele prijsverhogingen zijn voorbehouden. Als qua prijs wel duidelijke afspraken zijn gemaakt dan behoort ieder zich daaraan te houden.

Reageer