Consumentenbond.nl
Deel je tips

Thuiswerktips

  • 20 maart 2020
  • 4 reacties
  • 358 Bekeken
Thuiswerktips
Badge +8
  • Moderator
  • 1213 reacties

Een groot deel van Nederland is noodgedwongen thuis aan het werk. En dat valt nog niet mee. Een comfortabele werkplek, goed internet en zo min mogelijk afleiding zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend

Op deze pagina vind je een aantal handige tips voor als je samen thuis zit de komende tijd.

Heb je nog aanvullende tips voor thuiswerken? Deel ze hier!


4 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Bij een of meerdere huisgenoten is een aparte kamer voor thuiswerk uiteraard het prettigst om niet afgeleid te worden. Wie dat heeft , kan daar ook alle daar voor benodigde zaken bewaren . Wie dat niet heeft kan denken aan een slaapkamer waar ruimte is om een bureau en wat verder nodig is te plaatsen . Er zijn ook mensen die zich prima kunnen afsluiten voor de omgeving . Dan hoeft werken in de woonkamer eventueel aangevuld met bepaalde afspraken geen bezwaar te zijn.

Reputatie 4
Badge +4
  1. Goede stoel.
  2. Tafel of bureau op goede hoogte met voldoende diepte.
  3. Goede monitor.
  4. Webcam (al dan niet ingebouwd) en headset voor video-calls.
  5. Een goed toetsenbord, want het echt enorm slecht voor je polsen om de hele dag aan een laptopkeyboard te werken.

ik heb een Macbook en een Iphone, nu moet ik videobellen ivm corona en wil ik een tablet aanschaffen om oefeningen voor te doen. ik ga deze na deze tijd niet veel gebruiken, denk ik. kan ik een samsung galaxy makkelijk gebruiken icm met macbook en iphone, of kan ik toch beter meer geld uitgeven en een ipad kopen ?

 

Reputatie 3
Badge +3

En los van de plek waar je zit: vergeet vooral je loopjes naar collega’s of naar de koffieautomaat niet, die je nu mist. Dus af en toe even weg van dat bureau.

Mijn man heeft een stepper in de tuin gezet en gaat om de zoveel tijd achter zijn scherm vandaan en even 10 minuten steppen of touwtjespringen, squads doen of iets anders om in beweging te blijven. En tussendoor koffie/thee/ietsanders halen natuurlijk.

Reageer