Smartphone vergelijkingen zijn m.i. nog steeds incompleet.

  • 27 March 2016
  • 1 reactie
  • 118 Bekeken

Wat ik nog steeds mis in de discussies betreffende de keuze voor de beste smartphone zijn de volgende 3 aspecten:

  1. De integratie tussen je computer/laptop thuis (als je die nog hebt tenminste) en je smartphone. Immers, heb je reeds een macbook of airbook, etc, dan is de keuze voor een smartphone anders dan een iPhone erg onlogisch. Dit omdat het instellen van de koppelingen van foto’s, mail en contactpersonen meer handelingen vergt (of geheel niet te doen is) indien een Windows telefoon of Android telefoon wordt gekocht. Het zelfde gaat op voor gebruikers van Windows computers. Windows computers werken prima samen met iPhones en natuurlijk helemaal met Windows telefoons. Als je als Apple of Windows computergebruiker een Android smartphone aanschaft heb je bijvoorbeeld een dubbele contactpersonenlijst nodig voor je Whatsapp. En ook je Agenda’s worden niet of moeilijk gesynchroniseerd. Dergelijke problemen heb je niet tussen Microsoft-Windows en Apple producten onderling.
  2. De (beperkte technische) vaardigheden van de gebruiker.Als het gaat om gebruikers met weinig computer of smartphone vaardigheden staat v.w.b. gebruikersgemak de iPhone aan top. Het mag wellicht negatief klinken maar het is niet zo bedoeld: “Elke digibeet kan met wat oefenen met een iPhone overweg”. Voor gebruikers met weinig technische vaardigheden zijn de Android telefoons verreweg de moeilijkste telefoons om binnen de ontzettend ruime keuze van instellingen en mogelijkheden hun weg te kunnen vinden. Niet voor niets verkopen fabrikanten als Samsung, Sony, HTC hun eigen scherminterface met hun Android telefoons in een poging om dit probleem te minimaliseren. De Windows telefoons liggen qua gebruikersgemak dicht tegen de iPhones aan en zijn daarom een beter alternatief dan Android telefoon. De beperkte hoeveelheid beschikbare appjes voor de Windows telefoons is voor deze groep gebruikers vaak minder belangrijk omdat de appjes die ze willen gaan gebruiken al wel beschikbaar zijn.
  3. De leeftijd van de gebruiker. Immers de ouderen onder ons zijn vaak niet opgegroeid met smartphones of computers. Deze groep heeft of krijgt vaak ook wat moeite met het lezen van kleine lettertjes en willen dan graag een wat groter beeldscherm. Als dan een grote iPhone 6s of 6Plus te kostbaar wordt, is een grote Windows telefoon een beter alternatief dan een Android. De hoeveelheid beschikbare appjes voor de Windows telefoons is voor deze groep gebruikers vaak minder belangrijk omdat de appjes die ze willen gaan gebruiken al wel beschikbaar zijn.

1 reactie

Reputatie 1
Bedankt voor je opmerkingen. Ik zal deze doorgeven aan mijn collega's die zich bezig houden met de smartphone vergelijkingen.

Reageer