Sticky

Suggesties voor nieuwe tests? Deel ze hier!

Suggesties voor nieuwe tests? Deel ze hier!
Badge +8
  • Community Manager
  • 2199 reacties

Wij kiezen zelf welke producten en diensten we testen, maar we houden natuurlijk rekening met de wensen en behoefte van onze leden. Daarom horen we graag welke producten jij getest zou willen zien.

Wij testen producten uit de volgende groepen: Digitaal, Energie, Woning & Huishouden, Geld & Verzekering, Auto, Fiets & Reizen, Voeding & Gezondheid en Baby & Kind.

Heb je een goed idee? Laat dan een reactie achter.


232 reacties

Theepotten.

Reputatie 4
Badge +4

WC-papier. :blush:  Ben benieuwd naar de ervaringen van het test-panel.

Ik heb ook een ander punt, waar jullie vast al aan gedacht hebben.

Bij tests waar persoonlijke voorkeuren heel erg belangrijk zijn, is de standaardscore die de CB hanteert niet altijd van toepassing op de persoon die de test leest. Bijvoorbeeld bij matrassen kan het zijn, dat iemand meer waarde hecht aan de zachtheid van de matras, dan de CB in de test hanteert. 

Is het mogelijk om bij zulke voorkeuren de tests op de site te presenteren op een manier, waarbij je zelf de waardering voor een eigenschap binnen de tests kunt veranderen? Zo krijg je als het goed is je eigen nummer 1 en 2, omdat de totaalscores van de producten nu anders zijn. Hopelijk leg ik het goed uit. 

Ik begrijp wel dat zo’n presentatie een heel stuk moeilijker te maken is op een manier die eenvoudig te hanteren blijft. Maar het kan wel handig zijn, omdat we nu nog zulke tests een beetje uit ons hoofd moeten herberekenen met onze voorkeuren in ons hoofd. Ik heb ook nogal eens  kritiek gehoord op tests van de CB, die ermee te maken heeft dat een product “onterecht” de beste is, terwijl de betreffende persoon een eigenschap die maar weinig meetelt in de totaalscore juist heel erg belangrijk vindt.

@Silex  Ja, wc papier. Daar zeg je wat. Zo is mijn ervaring dat 4 laags van de lidl plee verstopper is.

Vandaag kwam de Calgon reclame weer voorbij.
Ik heb namelijk nog steeds een gevoel, dat ze die reclame niet deugt.
Toen dacht ik, een test van wasmachine en vaatwasser onderhoudsmiddelen.
Ik gebruik zelf, af en toe de dure originele Miele reiniger in mijn wasmachine.
De eerste keer dat ik het gebruikte, schrok ik van de brokken vuil dat los kwam.

In ontkalken geloof ik niet zo. Mijn vorige machine is 1 keer in de 35 jaar levensduur ontkalkt.
Wel met het heftigste goedje wat ik ken, Renegite.
Gebruik van dit middel, moet je geen gewoonte van maken.

Ik ben op zoek naar een goede vergelijking tussen fietsen waar zowel een fietsstoeltje voor als achter kan. Welke fietsen gaan lang mee, ook nadat je het fietsstoeltje voor niet meer gebruikt? Welke kunnen goed tegen regen? (als ze bijv veel op een station gestald staan of buiten) Welke zijn stabiel maar fietsen ook licht? Hoe makkelijk is het plaatsen van fietsstoeltjes? Kan er nog een mandje/kratje voorop? En kunnen er fietstassen achter?

Snap dat de markt versnipperd is, maar dan kun je verschillende tests doen in verschillende categorieen, toch? 

Badge +8

Hi @BA Leerintveld, dank voor de suggestie en welkom op de Community!

Omdat in dit topic suggesties kunnen worden doorgegeven, heb ik je reactie verplaatst.

Best @Imke

Ik zou graag een test zien van ‘portable monitors’. Tegenwoordig werken steeds meer mensen mobiel met hun laptop op locatie (openbaar vervoer, vliegveld, vliegtuig, open office, open work spaces...) waardoor er meer noodzaak is aan een extern beeldscherm dat draagbaar is en gemakkelijk in gebruik. Er is reeds een groot aanbod van deze beeldschermen met verschillende aansluitingen, grootte van beeldschermen, resoluties (bv. 4K), touchscreen (ja/nee) etc. Er is echter nog geen objectief vergelijkbaar onderzoek gedaan naar deze beeldschermen. Tevens zijn er ook enkele aanbieders via goedkopere websites (bv. aliexpress.com). De kwaliteit via deze aanbieders lijkt mij minder te zijn, na het lezen van meerdere reviews.

Alvast bedankt om hier over na te denken.

Met vriendelijke groet

Reputatie 1

Beamers. Er zijn er zoveel, met veel verschillende specificaties.

Ik zou graag een test zien.

Reputatie 7
Badge +7

Bedankt voor jullie suggesties @A Kraaijeveld en @J.A.M. Oomen!

Wij hebben nu enige ervaring met dierenartsen. In tegenstelling tot de reguliere geneeskunde waar alle kosten gereguleerd zijn. Lopen de kosten bij een dieren arts vaak ver uiteen. Is dit op zich geen verdieping waard. Veel kleine huisdier eigenaren krijgen te maken met een dierenarts en hun verdienmodel.

Ik kan enkele voorbeelden noemen uit het heden en uit het verleden. Deze ervaringen worden ook gedeeld door andere huisdier bezitters.

Bestaan er geen vaste wettelijke tarieven voor dierenartsen ? 

Badge +8

Dank voor de suggestie, @C. Weijer! Omdat we een verzameltopic hebben ben ik zo vrij geweest om je suggestie hier naartoe te verplaatsen.

WC-papier graag. De laatste test was in juli 2015. Sinds die tijd gebruik ik Edet Ultra Soft en dan Xtra Long. Dat beviel prima en Xtra Long betekende ook niet alle dagen bezig zijn met een nieuwe rol.

Helaas is sinds dit jaar de sterkte van het papier niet meer wat het was. Eerst had ik nog de hoop dat het een hick-up in de productie was, maar een volgende pak heeft hetzelfde euvel. Ik wil dus overstappen, maar waar naar toe? Voor ik alles getest heb, ben ik jaren verder met waarschijnlijk veel ergernis over slap papier, slecht absorberend papier of schuurpapier.

Badge

Douche-wc's. Zijn heel populair in o.a.. Japan en Zwitserland. In Nederland ook meer in opkomst, tenminste als je de verhalen moet geloven van aanbieders als frissebips.nl en bidetdouche.nl. Het zou veel hygiënischer en gezonder zijn dan de huidige gewoonte.

Maar is dit ook zo?

 

Het zou een mooie dubbeltest zijn met het hier al een paar keer genoemde wc-papier.

Ik mis een test van gewone bedrade luidsprekers voor een stereoversterker

Reputatie 4
Badge +3

Dat zou een zinloze test zijn  want is heel subjectief.

Welke versterker heeft u

Welke bekabeling gebruikt u

Welke vermogen heeft u nodig.

Welk budget heeft u

Welke muziek draait u meestal

Hoe is de ruimte waar ze komen te staan (vloerbedekking, hard of zacht, afstand van speaker tot muur, enzovoort)

Iedereen heeft een andere smaak dus een test is niet zo zinvol. Daarnaast gaan speakers nooit uit zichzelf stuk, als ze al het loodje leggen dan is dit meestal door een te lichte versterker aan te sluiten  

Badge +8

@J. Bremer, dank voor de suggestie en welkom op de Community. Ik heb dit even verplaatst naar dit verzameltopic waar we diverse suggesties verzamelen.

Reputatie 1
Badge

Luchtreinigers / ionisators.

Goedendag,

Opel heeft een paar jaar geleden het systeem Onstar op hun auto’s geïntroduceerd. Belangrijkste toepassing daarvan is in mijn ogen de SOS-functie; je hebt een SOS-knop in de auto voor noodgevallen en daarnaast maakt de auto vanzelf contact met een noodcentrale/hulpdiensten in het geval je een ongeluk krijgt (volgens mij geactiveerd als een airbag uitklapt).

Maar Opel is verkocht aan PSA (Citroën/Peugeot) en dat heeft tot gevolg dat Onstar vanaf 31 december dit jaar zal stoppen. Zal ongetwijfeld een geld- en rechtenkwestie zijn, maar ik vind het schandalig. Niet alleen heb ik destijds betaald voor die toepassing in mijn auto en wordt dat nu volkomen nutteloos maar wat ik nog vele malen belangrijker vind is dat iedereen met dat systeem nu deze mogelijk levensreddende veiligheidsvoorziening kwijt raakt. Dat vind ik onverteerbaar. Mede omdat Peugeot en Citroën ook een dergelijk systeem hebben (SOS-connect) en ik ben dan geen elektronica-expert, maar ik kan me niet voorstellen dat dergelijke bedrijven niet in staat zijn om Onstar “om te bouwen” naar SOS-connect, of die auto nou “belt” naar de ene centrale of de andere, zo moeilijk kan dat toch niet zijn?

Er rijden duizenden Opels rond met zo’n systeem dus het aantal gedupeerden is best groot.

Is het wellicht iets voor de consumentenbond om Opel onder druk te gaan zetten hier een oplossing voor te zoeken?

WC- blokjes

Raamwissers

Kattengrind

Cashewnoten

Ik zou wel eens een test willen zien van gehoorapparaten:

er zijn zoveel aanbieders dat het vast een lucratieve zaak is.

Welke apparaat biedt het meeste comfort en welke aanbieder is

het aantrekkelijkst qua prijs/prestatie?

Elektrische vouwfietsen

Ik zou graag een test van Speed pedelecs zien.

De kwaliteit van goedkope medicijnen die veel voorgeschreven worden. De hoeveelheid werkzame stof(fen) en de zuiverheid van de medicijnen zoals zuurremmers en penicilline. Dat zou in Europees verband kunnen zoals wel eens eerder is gebeurd.

Reputatie 2
Badge +1

 

De Consumentenbond kiest zelf welke producten en diensten wij testen, maar we houden natuurlijk rekening met de wensen en behoefte van onze leden. Daarom horen we graag welke producten jij getest zou willen zien.

Wij testen producten uit de volgende groepen: Digitaal, Energie, Woning & Huishouden, Geld & Verzekering, Auto, Fiets & Reizen, Voeding & Gezondheid en Baby & Kind.

Heb je een goed idee? Laat dan een reactie achter.

 

PC’s,

Was-droogcombinaties,

Conflicterende commerciële activiteiten van consumentenbelangenclubs met betrekking tot  auto’s, fietsen, energie, zorgverzekeringen enz.

Reputatie 1
Badge +2

Ik zou graag ontharingsapparaten voor thuis getest willen zien (HPL/IPL/laser). Die dingen zijn best duur, maar als ze werken is het wellicht de investering waard.

Reputatie 1

Ik zou graag een test van brillenglazen willen zien. Ik betaal zelf bijna € 400 voor een glas (dubbel focus met cylinder en coating). Als ik naar de stuntprijzen op de TV reclame kijk moet ik wel gek zijn om dat te doen, maar mijn opticien zegt dat er wel degelijk verschil is. Is dat zo?

Reageer