Aanmelding zonnepanelen niet doorgegeven door monteurs

  • 21 July 2022
  • 31 reacties
  • 684 Bekeken

Ik heb door de firma ZON ADVIES NEDERLAND zonnepanelen laten plaatsen dit was 17-01-2022

De panelen zijn op die dag aangesloten en moeten functioneren maar daar heb ik geen inzicht in de firma moet mij aanmelden bij SOLAR EDGE dan krijg ik van deze firma de mogelijkheid om de opbrengst per paneel te zien en of alles goed functioneert.

Maar ZON ADVIES NEDERLAND meld mij niet aan, deze firma is zeer slecht met communicatie diverse malen geschreven en gebeld maar je praat tegen een muur ze reageren niet eens.

Na 5 maanden krijg ik bericht de monteurs waren vergeten een foto te maken van de gegevens van de omvormer SolarEdge zijn gegevens, deze heb ik toen gemaakt en doorgestuurd naar Zon advies Nederland maar tot op heden niets meer vernomen van de firma, zo werkt de firma Zon advies Nederland.

 


31 reacties

RonaldD Heeft het duidelijk gezegd via andere openbare instellingen het duidelijk maken, zodat de firma eigenlijk even goed wordt blootgesteld aan opmerkingen hoe de firma werkt en aflevert.

Reputatie 6
Badge +7

RonaldD Heeft het duidelijk gezegd via andere openbare instellingen het duidelijk maken, zodat de firma eigenlijk even goed wordt blootgesteld aan opmerkingen hoe de firma werkt en aflevert.


Met “na”trappen waarschuwt u natuurlijk wel een kleine doelgroep, maar of er dan een oplossing voor u uit rolt zal dan de vraag zijn.

 

De oplossing was er snel, toen kon alles.

In het kader van toegang krijgen, is (ook voor de consumentbond wellicht), dit verhaal op Follow the Money relevant: https://www.ftm.nl/artikelen/hack-chinese-zonnepanelen-bedreiging-stroomnet

 

  • Veel apparaten die aan internet hangen, zijn slecht (of niet) beschermd. Het Chinese Solarman, dat zonnepanelen beheert en monitort hoeveel ze aan het stroomnet leveren, deed daar nog een schep bovenop: het beveiligde zijn eigen systemen slecht.
  • Een Nederlandse ethische hacker wist er zonder moeite binnen te komen en was ineens de baas over de klantendata. Wat erger was: hij kon alle omvormers van de zonnepanelen uitzetten, waardoor het stroomnet een opduvel zou krijgen. Bovendien kon hij nieuwe firmware voor de omvormers uploaden. In principe kun je daarmee meterkasten opblazen en stroomkabels laten oververhitten.

 

Ik weet niet of dat in dit geval ook zo is, maar ik vind het uiterst merkwaardig, dat je niet zelf de baas bent over iets dat je hebt aangeschaft en van een derde partij 'toestemming’ moet krijgen voor toegang.

Het is geen derde partij, de firma die opdracht kreeg moest melden dat de panelen geplaatst zijn en in werking zijn gesteld.

Reputatie 6
Badge +3

@Ronaldvr   Voor zover ik van Internet kan halen is SolarEdge een firma met de hoofdvestiging
in Israel/Herzliya. Ik kan me bijna niet voorstellen dat verhalen over firma's uit China relevant zouden kunnen zijn op SolarEdge, tenzij hun servers in China staan.
En met de problemen van de TS heeft dit alles vermoedelijk niets te maken.

Reageer