Airco zonder buiten-unit

  • 7 February 2022
  • 3 reacties
  • 538 Bekeken

Regelmatig zie je airco’s zonder buitenunit. 
Wie heeft hier ervaring mee, wat is prijs kwaliteit en energieverbruik. 
Is dit zinvol om te plaatsen als aanvulling voor verwarming bij te hoge gasprijs?


3 reacties

Er zijn twee versies:
# de mobiele airco's. Daarvoor moet je een slang naar buiten leiden via een raampje. Deze dingen maken vreselijk veel herrie, werken erg zwak, gebruiken veel stroom en je kunt er niet mee verwarmen.
# de monoblok airco's. Dat zijn de dingen die je wel boven winkelingangen ziet. Die hebben niet het probleem van de slang want ze worden in principe met twee grote gaten door de muur aangesloten maar ze maken wel veel herrie omdat de compressor zit in dezelfde ruimte als waar je van je koele of warme lucht wilt genieten.

De split airco's hebben deze problemen geen last.

Badge

even reagerend op het vorige bericht, monoblocs die met twee grote gaten aan de muur worden aangesloten zouden veel herrie in de binnenruimte waar de warmte of kou geprodiceerd moet worden geven? Ik heb zelf zo een airco, omdat een andere niet mogelijk was, je hoort hem binnen helemaal niet (Innova HP12 ELEC). Je moet natuurlijk wel een degelijk merk kopen. Alleen buiten hoor je de luchtstroom, alsof je de afzuigkap flink hebt aanstaan, dat wel bij maximaal ingestelde capaciteit.

 

Deze units zijn wel duurde en iets minder efficient dan die met separate buitenunit, maar besparen nog altijd 66% energie bij verwarmen

Technology Connections heeft een goede uitleg waarom niet

Portable Air Conditioners - Why you shouldn't like them

 

En een warmtepomp kan ook (wat) verkoeling geven in de zomer, want het is in principe hetzelfde apparaat…. https://www.youtube.com/watch?v=MFEHFsO-XSI

Reageer