budget energie: ervaringen?

  • 26 January 2021
  • 15 reacties
  • 1137 Bekeken

vraag my af of budget energie echt zo goed is ik zie en hoor allamaal slechte berichten.kan iemand vertellen of budget eniergie echt zo slecht is.en of ik hier mee moet stoppen.zou graag de waarheid horen.


15 reacties

Waarom zou Budget Energie slecht zijn, slecht in wat? Het is een energieleverancier en over iedere energieleverancier zijn klachten te vinden. Wellicht kunt u iets specifieker zijn. En als u het over stoppen heeft, wilt u uw contract dan eventueel openbreken?

Ik zit op dit moment ook bij Budget.
Alles loopt zoals het moet.
 

Reputatie 6
Badge +5

Ik heb ook geen klachten over Budget. 

Badge

Het nieuws van de afgelopen dagen wordt m.n. de te verwachte hoge (gas)energieprijzen beschreven.

Bovendien wordt door diverse bronnen de voor- en nadelen van een jarige en meerjarige contracten genoemd.

Art. 19 in de leveringsvoorwaarden voor kleinverbruikers door Budget Energie vermeldt onomstotelijk dat zij ten all tijde gerechtigd zijn de voorwaarden te veranderen. Dus ook alle tarieven! Je hebt als kleinverbruiker wel het recht om het contract op te zeggen; indien je  het oneens bent met verandering in contract voorwaarden! Waarschijnlijk een aanwijzing door ACM.

Kortom, meerjarige energie contracten houden je niet uit de wind als zich in de energiemarkt significante prijswijzigingen voordoen!

Reputatie 6
Badge +3

@H.B.W. Brandjes   Ik wacht nog op de eerste ervaringsberichten over deze soort tussentijdse verhoging van de kale leveringstarieven bij leveringscontracten met een afgesproken looptijd bij welke energieleverancier dan ook. - Tot nu toe heb ik hierover niets gelezen, gezien of gehoord.

Dat er voor- en nadelen aan contracten met een vaste looptijd zitten is niets nieuws (“Ieder voordeel hept z'n nadeel” - J.C)

En dat de energieprijzen (ook wereldwijd) sterk stijgen is niet een verwachting maar een feit. Ook hier wacht ik nog op de eerste “ervaringsdeskundigen” bij de CB community.

Just my 2 cts

Art. 19 in de leveringsvoorwaarden voor kleinverbruikers door Budget Energie vermeldt onomstotelijk dat zij ten all tijde gerechtigd zijn de voorwaarden te veranderen. Dus ook alle tarieven!

Waar komt deze informatie vandaan en dan met name de conclusie dat ze DUS de tarieven aan kunnen passen?

Badge

Waarvan akte!

 

 

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN BUDGET ENERGIE
VOOR LEVERING VAN ELEKTRICITEIT EN GAS
AAN KLEINVERBRUIKERS 2017

 

 

Artikel 19. Mogen wij deze voorwaarden en onze leveringstarieven veranderen?

 

19.1 Wij mogen deze voorwaarden altijd veranderen.

 

19.2 Veranderen wij deze voorwaarden? Dan informeren wij u minimaal tien kalenderdagen voor de verandering schriftelijk of digitaal. Wij melden dan ook dat u onze overeenkomst mag beëindigen. Daarvoor gelden wel deze voorwaarden.

 

19.3 Wij kunnen met elkaar afspreken dat wij de leveringstarieven mogen veranderen tijdens de overeenkomst. Redenen hiervoor zijn overheidsbesluiten en de ontwikkelingen op de markt voor elektriciteit of gas, waaronder prijsontwikkeling op de groothandelsmarkten voor elektriciteit of gas, wijzigingen met betrekking tot marge en prijsen inkooprisico’s, Wijzigingen in de kostenstructuur voor het betreffende product en wijzigingen in onze algemene kostenstructuur. Ook andere, uitzonderlijke, omstandigheden kunnen een reden zijn om de leveringstarieven te veranderen, in dat geval zal deze reden duidelijk aan u uitgelegd worden.

 

19.4 Veranderen wij de leveringstarieven? Dan informeren we u schriftelijk of digitaal. Wij informeren u tijdig voordat wij deze tarieven veranderen en wij melden dan ook dat u onze overeenkomst zonder vaste einddatum mag beëindigen. Daarvoor gelden wel deze voorwaarden. Deze bepaling geldt niet voor een wijziging van de tarieven door een wijziging van de overheidsheffingen of de belastingen.

 

19.5 Wij kunnen ook met elkaar afspreken dat wij de leveringstarieven niet mogen veranderen tijdens de overeenkomst. Dit geldt niet voor een wijziging van de tarieven door een wijziging van de overheidsheffingen of de belastingen.

 

19.6 De netbeheerder kan zijn tarieven ook veranderen. In zijn algemene voorwaarden staan de regels hiervoor
Reputatie 6
Badge +3

@H.B.W. Brandjes  Hoe interpreteer je dan artikel 19 sub 5? - Vallen jaarcontracten met afgesproken vaste leveringstarieven tijdens de looptijd niet onder dit gedeelte? - Ik ben benieuwd naar andere ervaringen (of eventuele geschillen).

P.S.: De m³-prijs bij jaarcontracten ligt op dit moment vrij hoog bij € 1,07 - 1,10 en daarmee ca. 50%! hoger dan een jaar geleden.

@H.B.W. Brandjes ik denk dat u een interpretatie fout maskt 19.3 gaat over variabele tarieven, 19.5 gaat over overeenkomsten met een vaste looptijd. Als u een contract afsluit voor een jaar of drie jaar mogen ze dat echt niet wijzigen.

Badge

Inmiddels zijn we een maandje verder; nadat ik mij aansloot bij een draadje over de contractvoorwaarden van BE.

Recent ontvang ik per e-mail het bericht; waarbij BE meldde dat ze de garantie gaven de contractuele overeengekomen tarieven op de levering van zowel gas als elektra na te komen. Nadrukkelijk werd de einddatum van het  contract vermeld.

Je zou denken dat “ze” daar in A'dam de inhoud van deze rubriek monitoren.

Kort lang verhaal, ben verheugd dit bericht van hun te hebben mogen ontvangen.

Je zou denken dat “ze” daar in A'dam de inhoud van deze rubriek monitoren.

Nee hoor, verschillende maatschappijen hebben zoiets al gedaan omdat ze bedolven werden onder de telefoontjes van bezorgde klanten.

 

€ 86 euro verdwenen!

In de app van Budgetenergie (BE) stond ik maandag 24 okt € 381,- in de plus, opgebouwd door welkoms-premie en zuinig zijn met energie. Op donderdag 27 okt was dat plots nog maar € 295,-.

Ikke bellen: Antwoord BE … : we hebben de jaarbalans opgemaakt. He? Hoezo? Met mijn slimme meter en vaste tarieven kan daar toch geen verschil zijn? Bovendien loopt het contract tot 12 dec.

En … geen enkele communicatie van BE hierover ontvangen. Dit lijkt me niet pluis.

Er zit niets anders op voor mij dan de jaarbalans af te wachten en deze helemaal uit te pluizen. 

 

Reputatie 6
Badge +5

€ 86 euro verdwenen!

In de app van …...

 

Het is blijkbaar niet ongebruikelijk dat de verwachtingen in de app wisselen cq worden bijgesteld. Het zijn verwachtingen, waar geen rechten aan ontleend kunnen worden. Bij de Engie-app merk ik ook verschillen op per week. Je eindafrekening kritisch bekijken is altijd goed.

Dank je Ronald,

Ik volg via de app van BE mijn verbruik en tarief al 10 maanden met als resultaat logische en verklaarbare cijfers en trends vanuit de meterstanden. Nu plots € 86,- verdwenen en wel zonder communicatie of verklaring door BE. 

Reputatie 7
Badge +5

verdwenen of was het gewoon een onrealistische weergave met het doel de klant positief te houden? Wat ik wel weet is dat het merendeel hooguit per maand rekent en zeker niet per dag. Daarnaast kosten de herfst/wintermaanden natuurlijk ook gewoon meer energie en die drukken onevenredig hoger op het totale jaar. 

De jaarafrekening is inderdaad leidend

Reageer