Consumentenbond.nl

Hoe hou jij je energierekening laag?


Reputatie 2
Badge +4
Je hebt het misschien al gelezen in het nieuws: de energiebelastingen voor kleinverbruikers gaan de komende jaren omhoog, onder andere om de doelen van het Energieakkoord te halen.
Hoewel je als consument weinig kunt doen aan die verhoogde belasting, zijn er wel andere manieren om zelf je rekening zo laag mogelijk te houden. Zelfs als je thuis niet de nieuwste HR-ketel of een dak vol zonnepanelen hebt.
We hebben wat handigheidjes voor je bij elkaar gezet, zoals het gebruik van tochtstrips, led-lampen💡 of een besparende douchekop 🚿 .
Hoe hou jij je energierekening laag? Deel het hier!

1 Reactie

Reputatie 2
Badge +4
Overigens staat Consumentenbond achter de petitie van stichting Natuur & Milieu tegen het gebruik van de opbrengsten uit de stijgende belasting ODE (Opslag Duurzame Energie) voor de opslag van CO2 door de industrie. De ODE wordt voornamelijk betaald door consumenten en is bedoeld voor het stimuleren van duurzame energie, zoals zonne- en windenergie. En niet voor het helpen van grootverbruikers (industrie), die nauwelijks meebetalen aan de ODE, om de zelf uitgestoten CO2 op te slaan.

Reageer