hybride Elga warmtepomp

  • 18 January 2019
  • 1 reactie
  • 427 Bekeken

Heeft er iemand ervaring met de Elga warmtepomp van Techneco? Ik heb deze 3 jaar geleden laten plaatsen, in combinatie met een Nefit Proline NXT HRC24/CW3. Vanaf het begin zijn er problemen met het warmtapwater: als je warm water hebt getapt gaat de Nefit staan rebooten. Dus als je vlak daarna weer warm water nodig hebt lukt dat niet. We hebben al menige koude douche gehad. Het kan niet aan de Nefit sec liggen want die hing er al een jaar voordat de Elga werd geïnstalleerd. Pas sindsdien treedt het probleem op. Bovendien is er een keer een fabrieksmonteur van Nefit geweest en die kon geen storing ontdekken.

Omdat je de waterdruk op de display van de Nefit steeds sterk ziet schommelen (en deze sterk afwijkt van de separate manometer die is geplaatst) denkt de installateur dat het probleem waterzijdig is. Hij heeft vorige week een 'open verdeler' geplaatst. Die kostte ruim 700 euro maar gisteren had mijn dochter weer een koude douche, dus het probleem is nog steeds niet opgelost.

1 reactie

Badge +8
Hi @Paul Broos, jammer dat er nog weinig ervaringen komen vanuit de Community! Hebben jullie nog steeds last van een koude douche?Misschien heb je nog iets aan de tips uit dit artikel over waterzijdig inregelen. Succes!

Reageer