Laten reinigen van zonnepanelen: welk bedrijf?


Onze zonnepanelen liggen op een schuin dak op de 2e etage die met geen mogelijkheid zelf te reinigen zijn. Regenwater is echt onvoldoende om ze te ‘schoon te spoelen’ zoals je wel eens hoort roepen. Daarom wil ik ze laten reinigen maar dan is geen gemakkelijke opgave…… Googelen levert niet echt iets op en een klus inschieten via internet levert alleen reacties op van elektriciens die roepen dat ze naast het plaatsen van zonnepanelen, ze ook schoonmaken… (wat niet erg geloofwaardig overkomt als ze op hun internetsite met geen woord reppen over het feit dat ze naast het te gelde maken van hun elektricien opleiding ook nog schoonmaken……. ze hebben zeker weinig te doen….) Ik heb liever gewoon een schoonmaakbedrijf dat gespecialiseerd is in het reinigen van zonnepanelen……. ik kan mij toch niet voorstellen dat die niet bestaan? (Omgeving zuid Veluwe)


52 reacties

Reputatie 6
Badge +6

Nu we met dit onderwerp voor veel Forumleden en ons zelf, bezig zijn, proberen wij toch allemaal voor ons en anderen de beste oplossingen te vinden, de één weet iets meer en de ander zoekt iets meer.

En we weten toch ook allemaal wel waar we de informatie kunnen vinden.

En zo worden we allemaal van elkaar wijzer.

- Off-topic deel verwijderd door beheerder -

Reputatie 7
Badge +5

je had alleen even bronvermelding moeten doen, dan was er niks aan de hand geweest. die test laat gewoon zien dat schoonmaken geen zin heeft. en dat is waardevolle info.

Reageer