Melkkoe

  • 18 October 2015
  • 1 reactie
  • 97 Bekeken

Het artikel ‘Energietarieven dalen, belastingen stijgen’ in de Consumentengids van oktober 2015 laat zien hoe onze overheid de consument misleidt. Zelfs uw drukker ontkomt niet aan de neiging om het dalen van de tarieven vet af te drukken en het verhogen van de belastingen in gewone letters. Maar uw duidelijke taal maakt veel goed.

Elektriciteit behoort in ons land tot de primaire levensbehoeften; net als ons dagelijks brood. Geen mens kan zonder en er is geen redelijk alternatief. Wij zouden van onze overheid mogen verwachten dat zij deze primaire levensbehoefte niet misbruikt om de staatskas te spekken.

Bovendien moet onze overheid op haar stimuleringsbeleid van zonneboilers, spaarlampen, elektrische automobielen of zuinige wasdrogers, wat van de consument dure en langjarige investeringen vraagt, geen verhoging van de belasting op elektriciteit laten volgen. Daardoor wordt de burger tweemaal belast (of gestraft) voor zijn goede gedrag.

Laat de Consumentenbond het beestje maar beter gewoon bij de naam noemen: de jongste Haagse melkkoe heet Elektra.

1 reactie

Dan doet u toch echt iets verkeerd. Zelf krijg ik uiterst relevante pagina's zoals het betreffende assortiment van een bekende retailer en op de tweede plaats de consumentenbond (goed gedaan) met het onderwerp, u raad het al, wasdrogers. Vervolgens komen dan nog enkele retailers en een vergelijkingssite langs. Allemaal hartstikke "on topic". Misschien toch maar Google gaan gebruiken?Met het zoekbegrip 'wasdrogers' kom ik vreemd genoeg op deze melkkoe-topic terecht, andere consumenten dus ook........

Geplaatst door H.G. van Rheenen op Nov 3, 2015.

Reageer