Mijn eerste zonnepanelen

  • 8 July 2022
  • 85 reacties
  • 1647 Bekeken


Toon eerste bericht

85 reacties

Jaa nou is je grafiek duidelijk en kan ik vergelijken. Die piekjes moeten wolken zijn anders was links en rechts hetzelfde. Ik zie geen trappetjes dus ik neem aan dat de panelen op oost en west voor een groot deel van de dag blijven produceren. Dus niet de helft of eenderde van de dag.

@Darkfiber, hoe Goodwe tewerk gaat krijgen we allemaal mee met de offerte en het staat op de website van de leverancier. Overal is er dat "de Heere Jezus kan in je omvormer zitten" verhaal, iedereen kent wel iemand bij wie dat zo was. Ik heb nog nooit wat gehad na 1992 en ga aan die verhalen voorbij. Je mag me overslaan met pvoutput.

Al die mensen bij elkaar op pvoutout produceren dus een heleboel megawattuur aan energie, zoveel dat ik echt zou zeggen dat de klimaatverandering nou toch echt wel moet afnemen. Maar gisteren kwamen de onderzoekers terug van Spitsbergen en het was nog altijd bar en boos slecht met het klimaat. Iets klopt er dan dus niet. Nu net op EenVandaag terwijl ik dit tyoe: "Een open winkeldeur produceert 10 ton CO2, goed voor 26 vluchten naar Rome met een vliegtuig". 

Reputatie 6
Badge +3

Idd er klopt iets niet, de door pvoutput geregistreerde stroomproductie bespaart in relatie tot de overblijvende productie (niet alleen van stroom) met fossiele energie in de wereld namelijk niet veel aan CO2.  - Ook op Groenland maken onderzoekers de heetste zomer sinds begin van de metingen mee.  De antarctische “winter” is bij lang niet meer zo koud als vroeger. De Marmolata gletsjer in de Alpen valt ook gewoon uit elkaar, etc. pp..

Ik heb al minimaal vier vouten in de webinterface en software van het SEMSportal, de SolarGo app en in de huidige webinterface van de WiFi-stick ontdekt en tickets bij de support ingeschoten.

Ik denk trouwens dat eerder Xi-Jin-Ping in jouw omvormer gaat zitten.

Reputatie 6
Badge +6

@Jan Hoera, 16 panelen opbrengst 19-juli /24-aug  mijn eerste 1,03MWh is bereikt.

@Gebruiker1644596728, jij bent baas, jij wekt veel op. Ik denk dat ik eind van de week ook aan de 1 MWh zit. Nu heb ik 970kWh van 5 juli tot 25 augustus. 

Volgende week wordt de meterkast verzwaard en gaan we uitbreiden.

Reputatie 6
Badge +3

@Gebruiker1644596728 , @Jan Prima resultaten!
Gemiddeld 4,3 Wh/Wp en 5,01 Wh/Wp over de opgegeven periodes

Mijn nieuw systeem deed het met gemiddeld 5,03 Wh/Wp deze maand tot nu toe ook goed.

Ik heb twee maanden geleden zonnepanelen genomen. 

Ik heb daarna m'n meterkast laten verzwaren en volgens de zelfdoenersregeling verder zelf aangepast. Want ik wil meer dingen gaan doen met de stroom van de zonnepanelen. 

Ik moest de oude 1-fase hoofschakelaar vervangen door een nieuwe 3-fase. Deze komt uit China. Anders kwamen ze niet. De netbeheerder komt daar dan drie fase draden in steken en één nuldraad en nog een aardingsdraad ergens. Als die rode schakelaar naar beneden staat is alle stroom uit in mijn huis. 

Die meneer van de netbeheerder heeft toen zelfs een nieuwe slimme meter geplaatst. Daar had ik niet eens om gevraagd, kreeg ik zomaar cadeau. Iets met 3-fase zei hij nog. Maar ik mocht hem verder niet lastig vallen want hij stond onder hoogspanning. Hij mocht geen fouten maken. 

Hij heeft zijn werk goed gedaan want de meterstanden sprongen toen op nul. 

En daar is ie dan, bij het verbouwen van de meterkast volgens de zelfdoenersregeling kwam deze boven water. De 3-fasen automaat met aardlekschakelaar voor de kookgroep. Deze kwam ook uit China. Daar gaan dan drie fase draden in en de nuldraad en de aardingsdraad, en diezelfde draden komen er dan weer uit. Deze is dan voor de inductiekookplaat die we zelf hebben ingebouwd. Gewoon met de handzaag van de Action het gat in het aanrechtblad groter gezaagd op de millimeter nauwkeurig 490x750mm voor een kookplaat van 510x770mm. Ik moest wel want ik was m'n decoupeerzaag kwijt. Dus ik krijg nu elke ochtend een bord pap met geïnduceerde melk!

Want die kookgroep gaat dan naar het perilex stopcontact achter het aanrechtblad. Kijk daar zit ie, naast een gewoon stopcontact voor het lampje van de oven. Ja ja, daar moet je ook aan denken als je een huis bouwt, achter het aanrechtblad moet een stopcontact zitten voor het lampje van je oven, anders zie je niet of je vlees aan het braden is!  Die hadden we toen bij de bouw al aangelegd. Er zat een briefje bij van 21 jaar geleden waar ie voor was. 

Maar dan moet je even het koppie erbij houden. Want een inductiekookplaat is meestal 2-fase en die kan op 1-fase, de draden zijn dan 230V. Maar op 3-fase zijn de draden L1, L2 en L3 400V maar onderling 230V en lopen ze anders. Het schema staat met een grote sticker op de onderkant van de inductiekooplaat. Je kan de stekker dan ook niet meer omdraaien. 

Dus met veel enthousiasme, eindelijk met de grote meute meedoen, nou wil ik ook eens mijn verbruik zien. Hallo Essent, waarom zijn jullie nu net de computer aan het verbouwen? Leuk hoor, duurt al drie weken.

Drie weken later, kijk, dit was dan de verbouwing, er zitten teveel mensen op Essent. Elke keer als je je verbruik wil zien mag je eerst lekker wachten. 

Reputatie 6
Badge +4

Koop een P1 meter en je bent niet meer afhankelijk voor je verbruik van welke energieleverancier dan ook. www.homewizard.com/nl/p1-meter/?gclid=EAIaIQobChMI2YWb_eOo-gIVqo9oCR192gQnEAAYASAAEgKltfD_BwE

 

Essent was in gesprek gegaan met de ACM over het 10 dagen van tevoren aankondigen van het nieuwe tatief. Die 10 dagen-termijn stond al in hun voorwaarden voordat de wet er kwam dat het 30 dagen moest zijn en dan schijnt het te mogen. 

Renske Leijten en Pieter Omtzigt hadden gisteravond bij Radar kritiek op de ACM, dat die dit moet oplossen voor de mensen en niet de mensen zelf een klachtbrief laten schrijven.

Reputatie 6
Badge +6

Koop een P1 meter en je bent niet meer afhankelijk voor je verbruik van welke energieleverancier dan ook. www.homewizard.com/nl/p1-meter/?gclid=EAIaIQobChMI2YWb_eOo-gIVqo9oCR192gQnEAAYASAAEgKltfD_BwE

 

In de link naar een P1 meter, zonder app gaat die niet werken.

Die van €29,00 heb je daar zelf ervaring mee?

 Maar zijn er ook andere opties zonder een app of abonnement, datakabel naar PC?
Als je zoekt op P1 krijg je veel “dure” opties waar je niet voor zou kiezen met displays en aflees schermpjes😟

 

Reputatie 6
Badge +4

@Gebruiker1644596728 Ik gebruik de P1 meter van Homewizard zelf en heb een abo van 0,99 ct p.m. Ben er tevreden over, verbruik wordt 100% correct weergegeven.

Kijk even op https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/inzicht-in-je-energierekening/overzicht-energieverbruiksmanagers/ voor andere verbruiksmanagers (P4).

Slimmemeterportal.nl wordt nogal eens gebruikt, weet ik. Misschien ook wat voor jou.

Reageer