Op weg naar gasloos wonen met ons Cv-ketel collectief

  • 4 October 2019
  • 62 reacties
  • 6669 Bekeken

Reputatie 7
Badge +7
In 2021 moeten alle gemeenten in Nederland voor elke wijk aangeven wanneer deze ‘van het gas af gaat’. Veel mensen willen of moeten de komende jaren daarom gasloos gaan wonen. Met ons Cv-ketel collectief huur of koop je een cv-ketel die goed uit onze test komt, inclusief installatie en onderhoud. Wanneer je van het gas af gaat, kan je het huurcontract opzeggen en wordt de cv-ketel gratis opgehaald.Stel jij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel uit vanwege de onzekerheid wanneer je huis gasloos wordt?


62 reacties

Reputatie 7
Badge +8
Ik hoef ook niet zo nodig mee te doen, maar overal hebben ze het erover en niemand weet precies wat nou goed is. Zelf geef je ook een mogelijkheid, ik heb er niet zo'n verstand van maar wellicht een prima idee. Maar alleen al de mededeling we moeten van het gas af, brengt een opschudding te weeg met ook nog allemaal verschillende resultaten, tegen meningen enz. Groeten Leo.
Reputatie 7
Badge +5
hi leo, nee, met de kalkoen en wc eend bedoel ik een cv ketel monteur die je vraagt of je een cv ketel moet blijven kopen.De kreet waar ik op doel is 'wij van WC-eend adviseren WC-eend!'.
Wat ben ik blij dat ik niet alleen sta met mijn voorkeur voor waterstofgas Bedankt Fred

Oudje
Reputatie 4
Badge +5


Het is een leuk idee van de Consumentenbond.

Ik vraag me wel wat de meerwaarde is, ten opzichte van de bekende onderhoud en verhuurbedrijven?

Wie plaatst de cv-ketel?

Welk bedrijf gaat dan het onderhoud plegen?Is het wel financieel aantrekkelijk?
Ik heb jouw vragen @Wortelstamper aan onze experts voorgelegd en dit zijn hun antwoorden:De meerwaarde is dat wij een scherp aanbod hebben opgesteld met een ruime keuze aan cv-ketels van verschillende merken, een lage maandprijs voor service en onderhoud bieden en lage installatiekosten. Daarnaast kan je na 12 maanden kosteloos je contract opzeggen en wordt de cv-ketel kosteloos weggehaald. De klant krijgt een professioneel, veilig en volledig geïnstalleerde cv-ketel inclusief onderhoud, service en vervanging van de rookgasafvoer.De cv-ketel wordt geplaatst door gespecialiseerde installateurs uit jouw regio, die ervaring hebben met het specifieke merk. We kijken daarbij welke installateur het dichts bij jou in de buurt gevestigd is. Ook het onderhoud wordt door de lokale installateur uitgevoerd.Ons aanbod is voordeliger dan elders, plus de regeling dat je eenvoudig van de ketel af kan wanneer je van het gas af gaat, maakt dat het financieel aantrekkelijk is.
Reputatie 4
Badge +5
Klinkt leuk maar als je een CV ketel huurt die over een beperkt aantal jaren weer wordt weggehaald denk ik niet dat de verhuurder daar verlies op wil lijden. Daarom zal de prijs ook wel gebaseerd zijn op die beperkte terugverdientijd. Dan kan het al vaak snel uit zelf een ketel te kopen want zo duur zijn die tegenwoordig ook niet meer.@Kattenkop Onze expert geeft aan dat de huurprijs en het aanbod lager is dan bij andere partijen. In 12 of 24 maanden kan de aanbieder dit inderdaad niet terugverdienen bij huurprijzen van tussen de 25 en 35 euro per maand, waar het onderhoudscontract á 10,45 per maand al inbegrepen is. De aanbieders gaan er vanuit dat er de komende jaren gewoon nog gebruik gemaakt zal moeten worden van cv-ketels, aangezien we niet allemaal binnen 2 a 3 jaar allemaal van het gas af moeten of kunnen.
Reputatie 4
Badge +5
Leo, we gaan weer even terug naar de originele vraag 😉 Ik had 'm niet eens beantwoord, nee ik vind het CV collectief niet interessant, ik snap ook niet waarom je dat zou doen. Je kunt vandaag de dag je huis energieneutraal maken, een tijdelijke cv ketel is onnodig en klinkt inderdaad niet als een financieel aantrekkelijke tussenoplossing. (tijdelijk) leasen is altijd duur.Uitleg is summier en ik snap het scenario niet,


Ik heb jouw commentaar voorgelegd aan onze expert @E.B.F. Stroeve, dit is zijn antwoord:De meerderheid van de Nederlandse huizen kan op dit moment nog niet van het gas af. Dat is te complex en te duur. Ook dient de isolatie van het huis dan eerst volledig op orde te worden gebracht.Voor mensen die in de komende periode aan een nieuwe cv-ketel toe zijn en nog niet van het gas af kunnen, is een nieuwe cv-ketel een hele goede oplossing. Zuinig en comfortabel tegen een hele goede prijs. Mét daarbij de flexibiliteit dat je kosteloos van het contract voor de ketel af kan, zodra je van het gas af moet of wilt.Als klant kun je uiteraard zelf bepalen of je wilt huren (niet leasen), inclusief onderhoud of dat je toch zou willen kopen. Beide kan.
Reputatie 4
Badge +5


En tot slot het CV Collectief, inmiddels zijn er ook nutsbedrijven, Eneco e.d. die met dit soort aanbiedingen komen. Het is in...... en zoals u zegt leasen is altijd duur, ineens van al dat soort aanbiedingen vertrouw ik ook niet. Groeten Leo.
Ik heb jouw commentaar @L.J.F. de Ruiter even voorgelegd aan onze expert, hierbij zijn antwoord:Als klant kun je uiteraard zelf bepalen of je wilt huren (niet leasen), inclusief onderhoud of dat je toch zou willen kopen. Beide kan.

Huur is voordelig. We praten niet over leasen. In de huurprijs is het onderhoud á 10,45 al opgenomen. Je betaalt dus minder dan 20-25 euro per maand voor de ketel, terwijl de installatiekosten ook nog lager zijn dan bij kopen.Voor mensen die in de komende periode aan een nieuwe cv-ketel toe zijn en nog niet van het gas af kunnen is een nieuwe cv-ketel een hele goede oplossing. Zuinig en comfortabel en via Consumentenbond tegen een hele goede prijs. Mét daarbij de flexibiliteit dat je kosteloos van het contract voor de ketel af kan, zodra je van het gas af moet of wilt.
Reputatie 4
Badge +5


Ook niet als ik klik op : ' Lees verder ' .Lees verder geeft een pop-up.

Met een niets zeggende tekst.
Inmiddels staat er meer info op onze website @Wortelstamper en @E.T. Wiersum en alle anderen die benieuwd zijn: https://cvketelcollectief.consumentenbond.nl/wizard 🙂
Reputatie 7
Badge +6
Bedankt Sophie. Dat ziet er mooi en overzichtelijk uit met zo te zien goede voorwaarden en scherpe prijzen.
Reputatie 7
Badge +8
Een goede en duidelijke uitleg van onze vragen en ook heel netjes dat jullie dat op deze manier doen. Dit heeft niet betrekking op jullie, maar op dit forum stellen we vaak veel vragen aan elkaar, maar van sommige leden krijgen we nooit antwoord. Dat hoort in feite helemaal niet dus is wat jullie doen, prima.. De hele problematiek rond de energie en vooral de geuite term, door de overheid zelfs meen ik, "van het gas af, we moeten van het gas af" heeft voor veel beroering gezorgd. En nu hoor je van alle kanten roepen......"dat kan nog wel 30 jaar duren", waarom gebeurt zoiets, met al die aanbiedingen van andere energie dan wel andere ketels er achteraan. Hoeveel mensen zullen er wel niet naar gehandeld hebben? Groeten Leo.
Reputatie 6
Badge +6

“Stel jij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel uit vanwege de onzekerheid wanneer je huis gasloos wordt?”

Eh Nee, er hangt net een nieuwe sinds eind oktober en die blijft nog wel even.

Alleen praktisch gezien is het niet mogelijk zo snel van het gas af te komen, er zijn b.v. maar een fractie van het aantal benodigde installateurs.
Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel, en dat is op dit moment mankracht.

De politiek kan zo leuk theoretisch plannen maken, maar ze hebben er geen flauw benul van wat daar praktisch bij komt kijken.
 

Reputatie 7
Badge +6

Daarom is de politiek ook zo stil betreft hoe het nu verder moet @Free Spirit . Het is een ingewikkeld en duur probleem en inzichten veranderen daarbij regelmatig als er weer andere oplossingen in beeld komen . Veel politici weten denk ik niet goed hoe ze burgers moeten en kunnen begeleiden op een aanvaardbare manier. Het is mode om ons onder druk te zetten en het verder aan de markt overlaten . Wat daar de gevolgen van kunnen zijn weten we inmiddels wel.

Reageer