Opgelicht door energieleveranciers

  • 15 May 2018
  • 5 reacties
  • 6190 Bekeken

Reputatie 1
Badge +1
Dag
Ik heb een groot probleem met mijn energieleverancier denk ik !
Tijdens het reclamepraatje (ca 2016/17) van TOTAL werd mij beloofd dat de zij een stuk goedkopere aanbieding konden doen! Nu daar ging ik mee accoord! Toen werd het contract voor maar liefst 4 jr
opgesteld waarmee ik accoord ging op basis dat het goedkoper zou zijn zoals ze tel beweerden. Als kleinzakelijk afnemer dacht ik een lager voorschot te moeten gaan betalen maar niets is minder waar. Het totale bedrag werd zelfs een stuk hoger......Nu word ik weer gebeld door mijn oude leverancier met de mededeling dat ik opgelicht ben ..... Deze kan nu ondanks de de boetes mij een goedkopere aanbieding doen !!?? Ook zou mijn huidige leverancier(ytotal) een buitenlands bedrijf zijn waar ik geen notie van heb.
De bakken met geld die deze energieleveranciers betalen aan o.a. reclame bij voetbal(lers) en clubs duiden erop dat er zeer veel marge moet zijn tussen de inkoop en verkoop aan onmondige/onwetende afnemers zoals ondergetekende en dat zijn de meeste wel denk ik.
Als ze bij anderen deze verkooppraatjes/leugens /halve waarheden toepassen is dat niet moeilijk.
Het wordt tijd dat hier door de overheid/consumentenbondadvies ingegrepen wordt middels regels, die duidelijk zijn voor de gewone burger. Deze marktwerking werkt alleen voordelig voor de leveranciers door er een ondoorzichtige dubieuze zaak van te maken. Wie kan er nu een juiste beslissing nemen met zulke verhalen door de tel.
Graag info uit ervaringen,

mvgr
AAJ DONKERS
*

*Persoonsgegevens verwijderd door beheerder in verband met privacygevoeligheid.

5 reacties

Hoe hebben ze u te pakken genomen? Mij hebben ze recent een aanbieding gedaan die was gebaseerd op een onrealistische prognose van het verbruik en dan komt er natuurlijk een lager bedrag per maand uit.
Reputatie 6
Badge +5
Jeetje, Heb je al een klacht op klachtenkompas
Je bent niet de enige, Kijk maar

https://www.overstapervaringen.nl/energie/total-gas-power/

https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/achtergrondartikelen/detail/ongewenste-energiecontracten-inhoofdzaak-reactie-total-gas-powhttps://
Reputatie 1
Badge +1
Dag Hr. A. Deen,
Dan voor uw reactie.
De tel info was dat ik een gunstiger tarief zou krijgen van TOTAL(niet bekend overigens bij vergelijkingsonderzoeken vd... consumentenbond). Daarmee was ik ingestemd maar dat werd in de practijk niet minder maar meer !! Ik zou mijn contract willen verscheuren vanwege oplichting zonder boete te betalen en mogelijk retourbetalen van het teveel betaalde)zoals mijn nieuwe leverancier vertelde!!?? Wat is wijsheid mogelijk via RECHT van de consumentenbond ??
mvgr ad donkers Valkenswaard
U heeft toch wel een aanbieding op papier gekregen, hoe hebben ze het uiteindelijke tarief verborgen weten te houden?
Geen idee of de bond ook aan zakelijke contracten doet maar als u lid bent zou ik ze gewoon direct bellen.
Reputatie 7
Badge +7
Wat is wijsheid mogelijk via RECHT van de consumentenbond ??
mvgr ad donkers Valkenswaard

Beste @A.A. Donkers,

Opgelicht door je energieleverancier, dat zou zeker niet zo mooi zijn. Omdat het hier gaat om een zakelijk contract kan de Consumentenbond hier jammer genoeg niet in adviseren, daar wij gespecialiseerd zijn in consumentenrecht. Voor Klachtenkompas geld hetzelfde. Wel zou je contact op kunnen nemen met ons juridisch adviesteam om te kijken waar je wel terecht kan met deze vraag. Je bereikt ze door te bellen naar 070 445 45 45 op werkdagen tussen 08:30 - 18:00.

Reageer