Quatt hybride warmtepomp

  • 1 June 2022
  • 18 reacties
  • 8065 Bekeken

Geachte heer/mevrouw,

Ik heb een verzoek. Kan de consumentenbond de quatt hybride warmtepomp testen?

https://www.quatt.io//

Wordt gemaakt door een startup. Pretenderen goedkoop te zijn omdat er bv geen externe installateurs bij  betrokken zijn en de installatie simpel is.

Met vriendelijke groet,

 

M. Dozy

 


18 reacties

Badge +8

Hi @M.E. Dozy, dank voor de suggestie! Ik geef het door aan mijn collega's.

Hi @M.E. Dozy, dank voor de suggestie! Ik geef het door aan mijn collega's.

Hallo Imke, wordt of is er al iets met een onderzoek naar Quatt gedaan?

Het zou goed kunnen dat het een Fake startup betreft want er worden totaal geen gegevens verstrekt door het bedrijf over technische details; hoe de 20% extra besparing is te realiseren; of de ISDE werkelijk is aangevraagd; uitleg over de schier onmogelijke prijs; wat is uitgesloten van de ALL-in montageprijs en meer wat je kunt verzinnen.

Als je Googled op Martijn Flipse vind je dat hij betrokken was bij een eerdere startup die falicant is misgelopen.

Er is ook helemaal geen startup nodig want er is niets vernieuwend, ze hadden een normale weg kunnen bewandelen (businessplan) zonder mensen eerst geld uit de zakken te kloppen.

Alles klinkt temooi om waar te zijn en meestal klopt er dan iets niet.

Groeten,

Hans

Reputatie 7
Badge +5

hele uitgebreide discussie op Tweakers hierover

Reputatie 6
Badge +3

Ik vond het topic start  vraag al verdacht veel op reclame lijken met zo'n aanklikbare link  en dat door een deelnemer met 0 reacties.

Reputatie 6
Badge +5

Het testen van een enkele merk of type heeft niet zoveel nut omdat je geen vergelijk met anderen hebt.
Dan zou er een aantal vergelijkbare types getest moeten worden.
Dan kun je ook direct zien of ze de claims van meer opbrengst ook daadwerkelijk waarmaken.

De link naar het Tweakers forum topic is hier: https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/2112548

 

Overigens merk ik op dat men via AI en tweeweg communicatie van alles wil gaan aansturen, maar er op de site geen (m.i. daardoor verplicht) privacy reglement te vinden is.

Beste Hans

 

Quatt is geen fake, maar een groep keihard werkende ingenieurs die een bijdrage willen leveren aan de klimaatverandering. Kom gewoon eens gezellig langs bij Quatt, kun je het zien……

Ik vind dat we de laatste tijd wel erg veel producten langs komen die niet of nauwelijks uitgekristalliseerd zijn. Laat ze ze eens een paar jaar bouwen en verkopen en ervaringen opdoen en als de klanten dan enthousiast zijn is het vroeg genoeg. 

Je moet eens een e-bike van tien jaar geleden bekijken, die had je achteraf echt niet willen kopen. 

 

 

Goedemorgen,

De reden dat ik deze post heb geplaatst is dat het mij zinnig lijkt als de consumentenbond deze warmtepomp betrekt in bv de testen die al zijn gedaan. Dan kan er een onafhankelijk oordeel worden gevormd

Groet Martijn

@A. Deen Warmte pompen zijn niet een heel nieuwe techniek, in feite zijn het omgekeerde koelkasten of airco's zo je wil, en de mogelijke technologische vooruitgang is dus ook niet meer heel groot (afgezien van een nu nog onvoorziene wetenschappelijke doorbraak in deze techniek natuurlijk). Dus om dat met elektrische fietsen te vergelijken vind ik een scheve vergelijking. Daarom vraag ik me ook af hoe innovatief deze mensen überhaupt nog kunnen zijn: “AI” is een leuk buzzword maar helaas vaak ook niet meer dan dat.

 

Voor een interessant filmpje over warmtepompen: https://www.youtube.com/watch?v=7J52mDjZzto&list=PLv0jwu7G_DFVIot1ubOZdR-KC-LFdOVqi&index=2

@A. DeenWarmte pompen zijn niet een heel nieuwe techniek, in feite zijn het omgekeerde koelkasten of airco's zo je wil, en de mogelijke technologische vooruitgang is dus ook niet meer heel groot (afgezien van een nu nog onvoorziene wetenschappelijke doorbraak in deze techniek natuurlijk). Dus om dat met elektrische fietsen te vergelijken vind ik een scheve vergelijking. Daarom vraag ik me ook af hoe innovatief deze mensen überhaupt nog kunnen zijn: “AI” is een leuk buzzword maar helaas vaak ook niet meer dan dat.

 

Voor een interessant filmpje over warmtepompen: https://www.youtube.com/watch?v=7J52mDjZzto&list=PLv0jwu7G_DFVIot1ubOZdR-KC-LFdOVqi&index=2

Als een warmtepomp niet nieuw is, lijkt mij een fiets met electrische hulpmotor helemaal geen nieuws. Het punt echter dat het me niet om de onderliggende technologie gaat maar om de uitvoering, en de fabrikant waar je op dit moment kunt intekenen op hun eerste serie producten, of wellicht moet ik serieproductie zeggen, en dat ik vind dat leveranciers eerst hun levensvatbaarheid mogen bewijzen voordat het wat mij betreft zin heeft hun producten mee te nemen in testen voor gemiddelde consumenten. De belangrijkste maat voor een goed apparaat is de degelijkheid en die testen ze niet en dat zien mensen vaak over het hoofd, of door de vingers zo je wil.

Beste Hans

 

Quatt is geen fake, maar een groep keihard werkende ingenieurs die een bijdrage willen leveren aan de klimaatverandering. Kom gewoon eens gezellig langs bij Quatt, kun je het zien……

Volgens Marijn Flipse van Quatt zou de RVO hebben toegezegd dat Quatt op de eerstvolgende ISDE apparatenlijst zou staan. Vervolgens was hij “verrast” toen dat niet zo bleek te zijn. Erg ongeloofwaardig, temeer omdat men om bewijs van deze toezegging heeft gevraagd. Marijn zou bij RVO navraag doen wat er mis was gegaan, het gaat hier om de versie van 10-08-2022.

Marijn reageerde enkele dagen later pas, nadat tweakers hierover vragen stelden. Inmiddels heeft Marijn nog niet uitgelegd waardoor de plaatsing op de lijst is misgegaan.

Mijn eigen navraag bij RVO leverde deze reactie op: 

Hartelijk dank voor uw bericht van 15 augustus. Hierin vraagt u naar de vermelding van een warmtepomp in de apparatenlijst. Graag reageer ik op uw vraag.

 

Apparatenlijst

U geeft aan dat u in contact bent met een bedrijf inzake warmtepompen. U geeft aan het niet helemaal te vertrouwen. En er is geen vermelding op de materialenlijst.

Wij kunnen alleen maar instaan voor bedrijven die op de materialenlijst staan. Deze voldoen aan de gestelde eisen. 

De leverancier/producent is zelf verantwoordelijk voor de aanmelding om zo op de lijst te kunnen komen.

 

Meer informatie
Heeft u verder nog vragen? Kijk op onze website of neem telefonisch contact met ons op. U kunt ook het contactformulier of de chat op onze website gebruiken.

Met vriendelijke groet,

Birgitte Dufour
Medewerker Klantcontact
..........................................
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Prinses Beatrixlaan 2 | Den Haag
Postbus 40225 | 8004 DE | Zwolle
..........................................
T 088 042 42 42 (RVO algemeen)

 

Begrijpelijk dat RVO niet ingaat op mijn concrete vraag: Heeft Quatt daadwerkelijk een aanvraag ingediend.

Dat Quatt geen fake is moet eerst maar eens bewezen worden.

Beste Hans

 

Quatt is geen fake, maar een groep keihard werkende ingenieurs die een bijdrage willen leveren aan de klimaatverandering. Kom gewoon eens gezellig langs bij Quatt, kun je het zien……

Dat had ik al gedacht, iemand van Quatt die ook hier mooie verhalen komt vertellen😂

Correct dat je zegt bij te dragen aan de klimaatverandering.

Men zoekt eigenlijk liever deugdelijke apparatuur die de klimaatverandering helpen stoppen😅

Op je uitnodiging ga ik niet in want ik ben niet gezellig en verwacht alleen een fraaie omkasting te zien terwijl het mij om de binnenkant zou gaan. Ook schiet ik niets op met de verhalen van jullie.

Waar halen jullie de 20% extra besparing t.o.v. andere warmtepomp leveranciers vandaan?

Met welke grote installateurs werken jullie on alle bestellingen geplaatst te krijgen of hoeveel monteurs zijn er aantoonbaar in dienst genomen? Of gaan jullie als groep ingenieurs, gezien de krapte in de arbeidsmarkt, zelf de apparatuur plaatsen?

Heb je bewijs van de ISDE aanvraag?

Is er bewijs van de werkelijke bestellingen van apparatuur door jullie bij toeleveranciers?

Andere vormen van bewijs?

 

Het onderwerp kan ik niet bewijzen maar Quatt heeft tot nu toe het tegendeel ook niet bewezen.

Kritische vragen blijven onbeantwoord.

Er is geen ISDE subsidie!

Graag commentaar.

 

https://www.groene.nl/artikel/warmtepomptechneuten-bas-en-marijn-flipse

Ik kwam dit artikel nog tegen

Ook in dit stuk doen ze net alsof warmtepompen (zonder gasketel erbij) iets nieuws zijn. Waarom?
Als er iets is dat me tegenhoud te investeren in duurzame technologie is het de permanente stroom onwaarheden die rond gaan en niemand die er wat tegen doet.

Er zijn meer artikelen geschreven over deze startup, journalisten scoren makkelijk met dit “goede nieuws”. Maar dat zegt niets over het werkelijk realiseren van de producten en het uitleveren ervan.

Er is onderzoekjournalistiek nodig om de waarheid boven water te krijgen. 

Voorlopig zou ik wachten tot Quatt werkelijk iets levert of de pijlen richten op reeds bestaande producten. 

Reputatie 5
Badge +6

 

Voorlopig zou ik wachten tot Quatt werkelijk iets levert of de pijlen richten op reeds bestaande producten. 

 

Met de 4000+pre-orders a99,00euro hebben ze in ieder geval 2 (dikke) jaarsalarissen er uit🤑

En dan de offerte met betalings condities (heb ik nog niet gevonden) als dat 50% is kan je bedrijfje niet meer stuk😁

En dan “even wachteeeeeeeeeeeeee” tot volgend jaar zomer 2023? of later bij het niet kunnen leveren door gebrek aan grondstoffen😩

Je geld is daar in ieder geval veilig! of niet?

Reageer