Zonnepanelen huren via de woningbouwvereniging

  • 1 July 2021
  • 2 reacties
  • 114 Bekeken

Door een beter label project van de woningbouwvereniging worden de bewoners in de gelegenheid gesteld om zonnepanelen aan te schaffen/te huren van de woningbouwvereniging tegen een vergoeding die de bewoners betalen via de servicekosten.

Bijv. Op het dak passen 4 zonnepanelen die volgens de woningbouwvereniging 1200 kWh per jaar opbrengen. Het verbruik van de bewoner is 2325 kWh per jaar. Kosten €374,46. De vergoeding die men aan de woningbouw betaald is €16,40 per maand dus per jaar €196,40, Is het lonend om de zonnepanelen te huren?

Of op het dak passen 6 zonnepanelen die 1800 kWh per jaar opleveren. De te betalen vergoeding via de servicekosten is €24,60 per maand. €295,20 per jaar. Hier is het jaarverbruik 2776 kWh kosten €408,74 per jaar.

Daarbij denkend dat als je overdag als de zonnepanelen energie leveren en je bent zelf niet aanwezig dus verbruikt niet of nauwelijks, dan wordt de energie terug geleverd aan de energiemaatschappij. Als je 's avonds dan thuis bent en je gebruikt stroom dan neem je af van de energiemaatschappij. Tussen het terug leveren en het afnemen van de energiemaatschappij zit ook weer een prijsverschil.

De vraag is of het lonend is om zonnepanelen te huren via de woningbouwvereniging?

  


2 reacties

Reputatie 5
Badge +4

Hier loopt er een discussie over dit thema , wellicht handig om wat daar voorbij komt eens toe te bekijken/vergelijken voor deze situatie.

 

Dank je wel. Ga ik zeker doen.

Reageer