Consumentenbond.nl
Vraag

zonnepanelen op een platdak

  • 4 juni 2020
  • 3 reacties
  • 217 Bekeken

Ik heb de volgende vraag: ik heb een plat dak en overweeg het laten plaatsen van zonnepanelen; wat me tegenhoudt, is het volgende : het platte dak is nu 15 jaar oud en moet misschien over 5 a 10 jaar weer vernieuwd worden. volgens mij wordt dat een stuk moeilijker als het hele dak vol ligt met zonnepanelen of zie ik dat te somber in?

een tweede vraag is nog: hoe esthetisch wordt het koppelen van de zonnepanelen aan mijn electriciteit afgehandeld? Komt er een dikke buis of kabel te hangen van boven naar beneden??

graag een deskundig advies

met vriendelijke groet , P. Niesten


3 reacties

Reputatie 3
Badge +2

@P.T.M. Niesten , Er zijn op dit forum geen deskundige … Daarvoor moet je naar een specialist. Maar als antwoord op jou vragen:

  • Ja , zonnepanelen worden geplaatst op een standaard met gewicht(50kg) en bij het vervangen van het dak moet dit worden los gekoppeld en verplaatst. 
  • Ja, er moet een leiding komen van de zonnepanelen + omvormer naar de meterkast. Als er nog een loze leiding ligt kan deze worden gebruikt. als je een apparaat (wasmachine/droger) op een apparte groep hebt die daar in de buurt staat kan deze ook worden gebruikt met een PV-verdeler. 
  • Als dit niet mogelijk is wordt er een leiding buiten het huis om aangelegd.. dit kan redelijk mooi. door onder de pannen en achter een regenpijp weg te werken. 

Chris

Bedankt, geeft antwoord op mijn vragen!

Reputatie 7
Badge +6

Nauwkeuriger antwoorden kun je krijgen , door meerdere leveranciers de zaak ter plaatse te laten beoordelen en dan meteen vrijblijvende offertes te vragen . Verdiep jezelf tevoren ook in de materie opdat je een beeld krijgt waar je op moet letten en wat je kunt verwachten. Er is ruimschoots info te vinden waaronder ook op de site van de Consumentenbond , Milieucentraal , enz .

Reageer