Consumentenbond.nl

Adreswijziging doorgeven aan ING Bank door notarieel gemachtigde

  • 5 oktober 2018
  • 11 reacties
  • 1509 Bekeken

Badge +1
Een tante van ons, ik ben notarieel gemachtigd het een en ander te regelen én ik beheer haar rekening, is verhuisd naar een verpleeghuis. Nu nog haar adres wijzigen bij de ING. Hoe moet dat?
"Ze moet naar een kantoor komen" Zo'n 15 km, zal met een ambulance moeten! Lijkt me wat overdreven. Wie weet een andere oplossing?

11 reacties

Reputatie 7
Badge +6
U bent al gemachtigde van haar rekening . Ik neem aan met eigen inloggegevens . Is het dan niet online mogelijk om haar adres te wijzigen ? Zo niet , kan en mag ze zelf nog internetbankieren ? In dat geval kan ze zelf inloggen en zo nodig met uw hulp het adres wijzigen lijkt me.
Reputatie 7
Badge +5
In Mijn ING kun je het adres wijzigen:
https://www.ing.nl/particulier/klantenservice/gegevens-wijzigen/woonadres-wijzigen/index.html

Dit is directe link naar de adreswijziging: https://mijn.ing.nl/login/?eai=true&Target=https://mijn.ing.nl%2Fbanking%2Fprofile%2Fdetails
Reputatie 7
Badge +6
Heb zelf ook even gekeken hoe dat moet na het inloggen. Links in beeld staat 'service ' . Klik daar op . Dan zie je onderaan : Wijzig je adres . De rest wijst zichzelf. Via de link van Bert kom je er ook . Het is dus helemaal niet nodig om met tante naar een kantoor te gaan.
Reputatie 4
Badge +5
Hi @H.C.A. Prins,

Is het inmiddels gelukt?

Groet,
Celine
Badge +1
Het lijkt zo eenvoudig: Haar rekening gebruiken en dan haar adres wijzigen. Maar dat kan NIET. Je komt altijd weer op je eigen rekening terecht. Zelf kan ze het zo wie zo niet. (Overigens: Jaaroverzichten sturen ze ook alleen naar haar adres) Je beheert dus een rekening, maar zelfs een adreswijziging is echt niet mogelijk online en telefonisch! Ik ga dus binnenkort maar naar een ING kantoor.
Reputatie 7
Badge +5
Is er ooit een Mijn ING aangemaakt voor haar rekening.
Om een Mijn ING aan te vragen volg deze stappen en dan kun je waarschijnlijk alsnog één en ander wijzigen.
https://aanvragen.ing.nl/particulier/aanvragen/aanvraagframe.html
Aangezien je notarieel gemachtigd bent, zou je dit ook mogen uitvoeren.

Als gemachtigde kun je inderdaad niet het adres van diegene wijzigen van diegene die je gemachtigd heeft, kwam ik ook net achter bij het zoeken naar de mogelijkheden.
Reputatie 7
Badge +6
Zo bedoelde ik het ook . Als tante ooit zelf online gebankiert heeft en dus een gebruikersnaam en wachtwoord heeft plus de TAN-procedure , kunt u samen met haar de adresgegevens wijzigen als ze het zelf niet kan . Zo niet ? Tja dan zit er niks anders op dan die hele aanvraag alsnog te doorlopen of naar een kantoor.
Badge +1
Zij is 94 jaar oud, heeft nauwelijks bewust een computer gezien! Maakt zich druk om "al het rare punt nl " wat ze blijkbaar dikwijls hoort. Ik ga maar naar een, wat groter, ING kantoor. Op een klein kantoor, ooit ook bij ons in de buurt, hadden ze alleen een geldautomaat en wat formulieren.
Badge +1
De adreswijziging is gelukt! Uiteindelijk. Op een wat groter kantoor begon men er enthousiast aan, maar na contact met het hoofdkantoor bleek het tóch niet zo maar te kunnen. "Mevrouw moet zelf tekenen". Ik moest heel wat details én haar handtekening opsturen. Ze heeft "getekend", bijna blind en toen was het in orde.
Oh ja: Op het kantoor prijkt: "Ook voor adreswijzigingen" Onder voorwaarden dus!
Reputatie 7
Badge +5
Jammer dat het zo'n lange weg heeft moeten zijn, maar mooi dat het nu eindelijk gelukt is.☺@H.C.A. Prins
Reputatie 7
Badge +5
ING noemt dat zelf: verandermanagement, operational management en cliënt focus. Lekker joh!!!

Reageer