Betalen voor storten muntgeld

  • 11 October 2021
  • 69 reacties
  • 901 Bekeken


Toon eerste bericht

69 reacties

Ik kon gisteren bij de Geldmaat in de Gamma gewoon gratis mijn muntgeld in de machine doen om in te leveren, het werd geteld en daarna stond het bedrag op mijn rekening. Ik had het eerst opgezocht op internet en het hangt van je bank af of er dan kosten worden gerekend. Ik was bij de ABNAmro en daar is het nog gratis onder de €50.

De vorige keer had ik nog een grote zak van 20 jaar munten sparen in de telmachine op het filiaal van de ABNAmro gedaan. Bijna op het einde kreeg ik een Red Alert, de machine liep vast, altijd de fout van de cliënt, roep de medewerker maar. Eerdat die kwam was het Red Alert op het scherm allang weer weg. Zij concludeerde dus dat er niks aan de hand was. Ja, dan moest er een monteur komen. Daar sta je dan, de telling is in de war, hoeveel munten ben je kwijt? Maar na wat moeite maakte ze het open en peuterde wat €2 munten eruit en nog een sliert van mijn geld. Die waren van mijn voorganger want ik had alleen 1- en 2-cent munten erin gedaan, maar ze waren de oorzaak van de verstopping. Ja, en die ene Engelse halfpenny uit 1990 van Engeland die ik had aangezien voor een eurocent. Dus ja, hoe vogel je nu uit wat van mij kwijt was gegaan als de telmachine de kluts kwijt iss. Toen kreeg ik die €2 munten van die juffrouw. Toen zat ik iets boven wat ik zelf dacht dat het was. Nou goed dan maar, opgelost.

Maar ik zou dus aanbevelen dat je met je mobieltje de heleboel filmt als je druppelsgewijs een zak munten in die machine doet. Het scherm met Red Alert blijft er maar 30 seconden op staan. Bewijs achteraf dan maar eens dat de machine fout was als de telling niet klopt. Dus filmen maar en richt je camera goed op de juiste dingen.

Reputatie 6
Badge +4

Nou, Jan dan wacht je nog een verrassing, want het storten van muntgeld kost bij ABNAMRO toch echt 12,- euro per storting.

 

@Mazzel for your information

By the way, jij zou toch nooit meer op mij reageren? Hoe zit het nou, heb je het cordon sanitair opgeheven? 

Reputatie 6
Badge +4

Ik ga uit van wat op de site staat, kijk eens op je bankrekening.

Wat je laatste opmerking betreft: ik lees graag terug waar ik gezegd zou hebben dat ik nooit meer op jou zou reageren, dus graag link. Ik vermoed zelf dat het een bepaalde discussie betrof waar ik dat schreef. 

@Mazzel op mijn bankrekening staat op datzelfde moment ook gewoon die €2,70 zonder kosten. Als ik nou nog een kopie van mijn bankafschrift hier moet gaan plaatsen eerdat je dat wil geloven, pas ik liever en zoek ik andere vriendjes op. 

Als je op je eigen naam klikt en je scrollt naar beneden dan kun je helemaal tot het begin al je bijdragen zien. Dan kan je het zelf opzoeken. Vanaf toen (misschien iets van 6 maanden of langer geleden) heb je - op één keer na - helemaal niet meer op mij gereageerd. Moet ik dat ook nog bewijzen, of wil je mensen eens op hun woord geloven? Als je goed zoekt vind je misschien nog dat je een tweede keer op mij gereageerd hebt. Dan kan je dat weer hier zetten dat ik me vergist heb met één keer.

ABNAMRO: De kosten voor het storten van muntgeld worden achteraf in rekening gebracht via uw betaalrekening.

Ik vermoed dat het met de maandelijkse kosten mee komt.
 

@Wortelstamper geldt dat ook voor stortingen op 30 oktober jl? 

@Mazzel  en @Wortelstamper 

Hebben jullie al gevonden wanneer deze voorwaarden van de ABNAmro ingaan dat je moet betalen voor het storten van muntgeld? Was dat wel of niet vandaag? Niet te lang over doen hè! :wink::relaxed::relaxed:

Ik wou ook alleen maar iets gezelligs zeggen op de maandagochtend . . . Volgende keer vertel ik het wel aan parkeerwachters, misschien zijn die leuker. :relaxed::relaxed::relaxed:

Ik heb sinds het begin van corona de goudkleurige muntjes consequent gestort in de gemeentelijke parkeerautomaat die ik af en toe gebruik {idee}. Je hoeft daar niet voor te betalen, als beloning mag je er dan parkeren. Helaas slikt dit apparaat niet de koperkleurige muntjes en helaas zijn de koperkleurige muntjes alleen koperkleurig en niet gemaakt van koper. Ik kan de kassajuffrouw/jongen van de super er wel mee sarren door elke keer een aantal van die muntjes erbij te doen maar daar maak ik geen vrienden mee. Dan maar bij het oud ijzer?

@ Harrie, bij ons zijn ze wel blij als je wat munten geeft vanaf 5 cent. Het moet vlot te tellen zijn, dus vijf tot tien munten is geen probleem. Ze willen het heel graag zelfs want bij de bank moeten ze betalen voor zakelijke munten. 

Die 1- en 2-cent munten, als je iemand kent die naar Frankrijk gaat, daar kun je ze nog overal kwijt bij de kassa's en ook daar zijn ze er blij mee. Als het om een paar kilo gaat wil een bank ze misschien wisselen. Even navragen ter plekke. 

@Jan

Hier staat 1 juli 2021 boven.
Of er een uitzondering is voor 30 oktober heb ik nergens gezien.

https://www.abnamro.nl/nl/prive/betalen/tarieven/wijziging-tarieven-en-voorwaarden-2021.html

@Wortelstamper volgende keer als ik iets leuks wil vertellen ga ik het wel aan parkeerwachters vertellen . . . :slight_smile:

Dan maar bij het oud ijzer?

Je mag euro munten niet bij het oud ijzer doen.
De munt is een eigendom van de ECB en daar moet je zorgvuldig mee omgaan.
Alleen de waarde van de munt is van jouw.

Dan kun je ze nog beter in een collectebus dumpen, als die een keer aan de deur staat.

Of je geeft ze aan jeugdige spaarders, die mogen wel gratis storten.
Best kans dat @Jan dat ook gedaan heeft en dat hij ons in de maling neemt.

Nee joh, ik durf jullie niet in de maling te nenen, hier veel te leuke mensen die altijd terug komen. En vergeet dat grapje maar over leukere parkeerwachters en iemand praat weer met me na een half jaar ☺️.

Maarreh, als je nog munten over hebt, breng ze maar naar Midden-Brabant, dan zorgen mijn vrouw en ik wel dat ze volgende week in La Douce France terechtkomen. Ik weet het niet, als je er rolletjes van draait zoals de bank doet, willen de winkels ze graag hebben denk ik. Niemand die het wil proberen?

Waarom nam u uw eigen 1 en 2 eurocentmuntjes dan niet mee naar La Douce France? Het was slechts €2,70!

Nu zouden wij helemaal naar Midden-Brabant moeten komen.

Worden de reiskosten vergoed?

Ik mag toch hopen van wel.

Ehm reiskosten? Begraaf ze dan maar ergens in een weiland daar bij jullie. Dan hebben de mensen met een metaaldetector over een paar honderd jaar er nog lol van! :relaxed: En die €2,70, het Kordaatbier was in de aanbieding, omgerekend €0,76 per liter! nog nooit zo goedkoop. :crown:  

Ik gebruik de 1 en 2 cent muntjes om de mieren te plagen.
Die raken van slag van de stank van het koper.
Die druk ik in de ingang tussen de tegels.

Reputatie 6
Badge +4

@Mazzel  en @Wortelstamper 

Hebben jullie al gevonden wanneer deze voorwaarden van de ABNAmro ingaan dat je moet betalen voor het storten van muntgeld? Was dat wel of niet vandaag? Niet te lang over doen hè! :wink::relaxed::relaxed:

Ik wou ook alleen maar iets gezelligs zeggen op de maandagochtend . . . Volgende keer vertel ik het wel aan parkeerwachters, misschien zijn die leuker. :relaxed::relaxed::relaxed:

Ik ga geen screenshot plaatsen van tarieven die over 5 jaar pas in gaan. Over niet geloven gesproken, het staat notabene gewoon zwart op wit op de site. Die storting van 2,70 kost je 12 euro. Goed bezig! :joy::laughing:

Reputatie 5
Badge +4

Ik word met alle egards bediend als ik bij bepaalde winkels op ons winkelcentrum met veel muntgeld wil betalen. Heb nog nooit gemerkt dat dit in rolletjes aangeleverd moet worden, ik heb bij deze acties alleen maar blije winkeliers ontmoet. Doe het een aantal malen en het overschrijdt met gemak de bedragen die in de topic start genoemd werden.

Soms maken we voor een bepaald feest van een familielid ook wel een op een grappige manier een gewichtig cadeau….. we hebben zulke cadeaus nog nooit terug gekregen of er enige negatieve opmerking over ontvangen. 

Ergo, met deze zeer praktische, pragmatische aanpak komen wij altijd zonder extra kosten af van ons klein geld. We doen het af en toe ook voor de kids als ze echt teveel klein geld hebben en schrijven dat bedrag weer digitaal hun richting uit. 

Reageer