Consumentenbond.nl

Deel je ervaring met budgetbeheerders en bewindvoerders

  • 13 januari 2020
  • 2 reacties
  • 142 Bekeken

Reputatie 4
Badge +7

Als je een probleem hebt met financiële administratie of schulden dan kun je iemand in de arm nemen om het op te lossen. Het beheer van je geldzaken kan door vrijwillige aanmelding of door een beschikking bij de kantonrechter. Zowel budgetbeheer als bewindvoering is bedoeld om overzicht te krijgen in je financiën en (het oplopen van) schulden te voorkomen.

Heb jij een ervaring met zo’n dienstverlener of ken je een ervaring van een bekende met dit soort dienstverlener? Deel het dan in een reactie hieronder.


2 reacties

Reputatie 4
Badge +3

In mijn persoonlijke omgeving heb ik er geen ervaring mee. Maar ik vind dat redenen die daartoe leiden fout zitten. Meer dan redelijkerwijs te uiten is. Niemand heeft het erover.

Psyche in de zin van gezondheidszorg is een hele onbetrouwbare zaak. Wat het vooral doet is omstandigheden maken zoals waar dit onderwerp over gaat. 

 

Tot zover had dit onderwerp ook geen reacties. Ik denk dat er in het bijzonder geen conclusies getrokken kunnen worden over slechte ervaringen van mensen met budgetbeheerders en bewindvoerders als dit onderwerp geen reacties heeft of alleen goede reacties. 

Bijvoorbeeld, een tijd geleden dat over PGB’s. En het feit dat ?bureau’s? die dit beheerden cliënten in grote problemen brachten. Dus de sfeer over het onderwerp ligt zó dat alleen direct contact met voldoende mensen een goed beeld geeft. 
Ik zeg niet automatisch dat de conclusie dan is dat er heel veel slechte ervaringen zijn met budgetbeheerders en bewindvoerders.

Maar die laatste twee alinea’s met ènig voorbehoud

 

Reputatie 3
Badge +2

ik werk naast mijn gewone werk (40 u) ook nog als vrijwilliger in de schuldhulpverlening. De zwaardere gevallen, die ik niet zelf (die men zelf niet zelf, met mij als gids) kan oplossen komen nogal es terecht bij de sanering, soms onder bewind (een bekende of een aangestelde) of iemand regelt zelf een volmacht. In principe trek ik mij dan terug. Dit komt niet vaak voor, wij helpen pas nadat er een voorselectie heeft plaatsgevonden. Soms dus wel en af en toe hoor ik hoe het daarna gaat. Die ervaringen zijn tot nu goed. Dat kan toeval zijn, want er zitten zeker ook rotte appels tussen. ik denk dat je de vraag op de verkeerde plek stelt. Bewindvoerders zie je opduiken als iemand wilsonbekwaam is. Er is veel (negatief) nieuws over te vinden, het aantal mensen onder bewind is enorm gestegen (veel ouderen) De schuldenwereld is een harde wereld en kwetsbare mensen lopen risico uitgebuit te worden. Het risico op schulden is sowieso gegroeid in de samenleving. Mede door de overheid. Marktwerking is doorgeschoten. Een land is beschaafd als het oa goed zorgt voor de kwetsbaren. Wij leven in een land dat steeds minder beschaafd is. Alles draait om geld en winst, de 2-deling neemt toe over de ruggen van steeds meer mensen.  Gemeenten laten veel liggen/hebben het zwaar sinds alle decentralisaties.  Naar bewindvoerders is onderzoek gedaan. bv  https://www.platform-investico.nl/artikel/kwart-miljoen-nederlanders-levert-pinpas-in-bij-private-bewindvoerder/

Reageer