Consumentenbond.nl

Definitieve aanslag inkomstenbelasting 2018

  • 12 mei 2019
  • 6 reacties
  • 774 Bekeken

in augustus 2018 66 jaar geworden alleen AOW als inkomen definitieve aanslag inkomstenbelasting ontvangen zou 628 moeten betalen belastingdienst zegt u ontvangt een excuusbrief en een nieuwe definitieve aanslag 2018 inkomstenbelasting maar wanneer ontvang ik die?

6 reacties

Hoe krijg ik antwoord?
Reputatie 7
Badge +6
Die excuusbrief moet je dus nog krijgen ? Wacht die even af . Vermoedelijk staat daar alles in wat je weten wil . Mogelijk ook een telnr voor als er iets niet duidelijk is.
Reputatie 7
Badge +5
@Gebruiker1557647169 Dit is een open forum waar iedereen elkaar kan helpen en de weg wijzen.
Consumentenbond moderators komen op vrijwel alle werkdagen in ieder topic voorbij.

Dit is geen vraagbaak om van de Consumentenbond direct antwoorden te krijgen.
Het kan wel velen de juiste weg wijzen naar een antwoord of een oplossing.

Zijn het juridische vragen, neem dan contact op met de Consumentenbond:
https://www.consumentenbond.nl/juridisch-advies
(Gratis voor leden van de Consumentenbond.)

Voor vragen aan de belastingdienst zoals gemaakte afspraken, is alleen door de Belastingdienst zelf te beantwoorden: b.v. BelastingTelefoon: 0800 - 0543 (gratis)

Andere contactmogelijkheden: Belastingdienst Contact Hoe kunnen wij u helpen?
Reputatie 7
Badge +7
Hallo @Bert , goede avond.
Niet te streng zijn voor een 'nieuwe' deelnemer. Maar je zegt zelf al iedereen mag het forum om hulp vragen e.d., daarmee eens maar ook met het feit dat het niet alleen een vraagbaak moet worden. Daarom vind ik dat Gebruiker zonder meer de vraag anders moet formuleren, want waar gaat het over? Tenminste meer gedegen informatie is nodig, zo kan niemand een juist antwoord geven. En wellicht is een antwoord beter te verkrijgen bij door Bert genoemde instanties. Groeten Leo.
Reputatie 7
Het kan ook liggen aan de ingangsdatum van de AOW. De Belastingdienst heeft een enorme site, daar is vast wel iets te vinden, of even bellen maar of je dan het juiste antwoord krijgt?

Ik heb een vergelijkbare reactie gezien bij de aangifte van de eerste AOW van mijn echtgenote in 2018. Net als u geen brief of correctie ontvangen.  Vervolgens bezwaar gemaakt. Men is voornemens het bezwaar af te wijzen omdat mijn echtgenote “inkomsten uit de eigen woning had”. Echter, die aftrekpost ligt al meer dan 40 jaar bij mij en dus is het bedrag in de aangifte nihil. Omdat er andere inkomsten (= eigen woning) waren ben je dan het hele jaar premieplichtig voor de AOW en wordt er dus AOW premie geheven over de AOW uitkering. Dat percentage hangt dan af van de maand waarin het recht op AOW inging. Ons bezwaar loopt nog, na extra toezending van o.a. blz 34 van de belastinggids van de Consumentenbond. Heeft u een vergelijkbare situatie?. 

Reageer