Doorlopende reis- en annuleringsverzekering: heb jij iets aangepast?

 • 20 november 2020
 • 6 reacties
 • 528 Bekeken

Wij hebben een doorlopende reis- en annuleringsverzekering bij de ANWB van €165 per jaar. We hebben in 2020 niet gereisd ( normaal 3 x 5 weken per jaar). In 2021 verwachten we ivm Corona ook nog niet te kunnen reizen. We hebben op het punt gestaan om de verzekering op te zeggen. Wie kan mij adviseren? Wat doen jullie? 


6 reacties

Ik heb vorig jaar toen ik alle lopende verzekeringen eens tegen het licht gehouden heb de uitermate antieke/grandfathered doorlopende reisverzekering er uitgegooid met als doel een meer passende verzekering te nemen. Nou, dat was dit jaar even niet nodig:wink: Ik sluit wel een nieuwe als we weer op vakantie gaan, ik hou het voorlopig maar om zomer 2021.

 

 

Reputatie 7
Badge +6

Zeg hem maar snel op als het nog kan . Mocht je volgend jaar toch nog gaan , dan kun je een losse reisverzekering nemen . Zo doen wij het . En inderdaad , wat Deen doet , doen wij ook . Nu en dan eens kijken of we niet dubbel of oververzekerd zijn voor bepaalde zaken . Bij velen is dat het geval .

Reputatie 7
Badge +7

Zoals de situatie nu is met de buitenlandse reizen en bezoeken in ‘kleuren’. Kan je de doorlopende verzekering wellicht beter opzeggen en indien nodig een ‘losse’ nemen.

Hoewel ik geen fan ben van verzekering maatschappijen, is het wel zo dat je soms ter eigen voordeel en gemoedsrust je beter kan verzekeren. En daarvan is het begrip ‘verzekering’ juist dat je een ‘waarde’ koopt,  bij jarenlange brandverzekering als er niets gebeurt krijg je ook nooit geld terug.

Reputatie 3
Badge +3

Zonder reclame te willen maken wil ik graag iets noemen wat opvallend is te noemen:

Een doorlopende reisverzekering van Centraal Beheer kan op ieder moment (ook in het eerste jaar) worden opgezegd. De maandelijkse premie van deze doorlopende reisverzekering is veel voordeliger dan die voor hun kortlopende reisverzekering.

Sluit je dan steeds voor vertrek bij hen een doorlopende reisverzekering af en beëindig je die weer na thuiskomst, dan ben je dus ook als je niet vaak of lang op vakantie gaat erg voordelig uit. Bij navraag bij Centraal Beheer bleek dit inderdaad mogelijk te zijn.

Reputatie 2
Badge +2

Nee.

Reputatie 7
Badge +7

Kort maar krachtig. De consumentenbond verstrekt ook advies o.a in keuzehulp reisverzekeringen . Hetzelfde doet de minder onafhankelijke Independer. Zij stellen allen hoe vaker je per jaar op reis gaat hoe voordeliger (onder voorwaarden) een doorlopende reisverzekering is. Maar om een gevleugeld woord te gebruiken…. dat is logisch. Nu in deze virustijd waarbij minder wordt gereisd is zo'n verzekering veelal duurder. Zoals zo vaak moet u zelf dus maar kiezen.

Reisverzekeringen e.d. . com heeft voor en nadelen gesteld:

Voordelen Kortlopende reisverzekering

 • Loopt automatisch af;

 • Alleen betalen voor de dagen die je op vakantie bent;

 • Geheel op maat samen te stellen van één vakantie.

Nadelen Kortlopende reisverzekering

 • Duurder wanneer je langer dan 21 dagen of meerdere keren per jaar op vakantie gaat.

Voordelen Doorlopende reisverzekering

 • Altijd verzekerd op vakantie, ook wanneer je ‘last-minute’ besluit te vertrekken;

 • Één keer regelen en eenmalig de afsluitpremie betalen;

 • Goedkoper wanneer je meerdere malen per jaar of lange periodes per jaar op vakantie gaat;

 • Tussentijds aan te passen.

Nadelen Doorlopende reisverzekering

 • Loopt na het eerste jaar door met een maandelijkse opzegtermijn wanneer je hem niet opzegt.

 

Reageer