Consumentenbond.nl

Extreme premiestijging? Meld het hier!Toon eerste bericht

56 reacties

Badge
In ben nu al een maand in discussie met Centraal Beheer over de wel heel makkelijke premieverhoging
opstal en inboedel verzekering . Een verhoging van meer dan 50% valt mij niet uit te leggen.
Premie verhoging ontstaat door gebruik te maken van specifieke statistische gegevens per huis en buurt.
In mijn situatie ging men o.m uit van de WOZ waarde ( heeft helemaal niets maar ook niets met herbouwaarde te maken!) gezinssamenstelling , m2 van het huis , inbraakgegevens etc.
Helaas klopten ook de gebruikte m2 en inhoud niet omdat op de website Woz waarde verkeerde gegevens stonden . Via de Gemeente administratie kan ik dit bewijzen ( de Gemeente gaat dit nu aanpassen) Vanuit de inbraakstatistiek blijkt juist dat de afgelopen jaren het inbraakpercentage fors omlaag is gegaan. Nu al twee langdurige gesprekken gevoerd met de afd. klachten behandeling.

Je merkt dat de vriendelijke medewerksters het ook moeilijk kunnen uitleggen en geen ruimte hebben voor aanpassingen. Uiteindelijk werd mij een eenmalige cashback bedrag aangeboden . Hieruit blijkt dat ze ook niet zo sterk in hun schoenen staan.. Vooral de communicatie over de wijzigingen vanuit CB verliepen de afgelopen maanden bijzonder oppervlakkig Nu kan ik zelfs de nieuwe polisvoorwaarden . niet eens inzien via mijn Centraal Beheer . Deze worden later toegevoegd volgens een mail van 7-12. Wegwezen bij Centraal Beheer dus en elders onderbrengen scheelt zo e 200 per jaar. Het meest klant vriendelijke bedrijf zoals ze zich zelfs noemen is nu absoluut voorbij. Shame on you !
Reputatie 7
Badge +7
Bedankt voor je melding, @Koning58. In dit topic verzamelen we meldingen betreffende extreme premiestijgingen bij Centraal Beheer. Ik ben daarom zo vrij geweest je bericht hiernaartoe te verplaatsen. Zoals je ziet ben je jammer genoeg niet de enige. Heb je je verzekering inmiddels al opgezegd en een ander op het oog?
Badge
Ja Net overgestapt naar ING scheelt e e200 en betere polisvoorwaarden en e 50 cashback via rentepunten!
Reputatie 7
Badge +7
Via de e-mail kregen we nog een melding binnen:

Ook ik heb te maken met een extreme prijs stijging van 30% van de woonverzekering miv 1 feb 2019, bij Centraal Beheer.

Het gaat hier om opstal+glas, inboedel en aansprakelijkheidsverzekering van :
€403,04 (1 feb 2017), naar
€416,85 (1 feb 2018, dus 3,4% verhoging) naar
€542,36 (1 feb 2019 dus 30,1% verhoging)

Deze bedragen zijn inclusief (- alleen tot en met 2018):
- een collectiviteitskorting van 8% en
- een beveiligingskorting op de inboedel verzekering van 10%.
- Autoklant korting van 5% (want auto ook verzekerd bij Centraal Beheer)
In de brief over de polis en bedragen van 2019 blijkt dat alleen de collectiviteitskorting nog geldig is, beveiligingskorting en audioklant korting vervallen.

Reputatie 6
Badge +4
Al dit soort krachten doen mijn verzekeringshart zeer. Ik heb in mijn tijd ook te maken gehad met mismanagement maar dit slaat alles. Shame on you, Centraal Beheer!!!!
Badge
Gewoon massaal overstappen. Is niet uit te leggen aan de klant. De medewerkers hebben het er zelf ook moeilijk mee . Ik heb diverse klachten ingediend en contacten gehad. Ze konden de percentuele stijging van 50% absoluut niet goed uitleggen. Ik ben geen domme klant ,maar zo wordt je wel behandeld. Ben zelf overgestapt naar ING/Nationale Nederlanden scheelt zo e 500 en betere voorwaarden. Jammer was al jaren tevreden maar nu alles weggehaald. Is de verzekerinsgblooper van 2018

Reageer