Beantwoord

Familiebank met hypotheek

  • 18 July 2022
  • 1 reactie
  • 185 Bekeken

Wij verkopen ons appartement aan onze dochter. Zij woont daar nu ook al in en huurt deze. (2e woning dus bij ons box 3)

Wij treden dan op als familiebank en ze krijgt tevens een schenking (binnen de schenkingsvrijstelling) waardoor de hypotheek lager is dan de waarde van de woning. Er is een waardebepaling gedaan en de verkoopprijs is passend. 

Als we de schenking willen laten verrekenen met de erfenis. (aangezien we nog 2 kinderen hebben die waarschijnlijk niet meer gebruik kunnen maken van de schenking voor eigen woning) en we geven dat aan in het formulier zoals het voorbeeld van de consumentenbond, moeten we hiervoor dan toch nog naar de notaris?

icon

Beste antwoord door Gebruiker1634555229 26 July 2022, 09:18

Bekijk origineel

1 reactie

Badge

U kunt de voorbeeldovereenkomst van de Consumentenbond gebruiken. Bij artikel 4 kiest u dan voor optie 1, het inbrengen van de schenking. Het is niet noodzakelijk om de schenkingsovereenkomst door een notaris te laten opstellen. Maar als u bang bent voor ‘gedoe’ tussen uw kinderen of als er andere zaken spelen die uw situatie complex maken, dan is het aan te raden om advies in te winnen bij de notaris. 

Voor meer informatie over de schenking eigen woning: Jubelton met overeenkomst: laatste kans voor 2023 | Consumentenbond

 

Ellen Kloor

Redacteur/onderzoeker financiële zaken 

Consumentenbond

Reageer