Fikse prijsverhoging betaalpakket ABN AMRO Bank


Badge

Vandaag een brief ontvangen van de ABN AMRO Bank. 

Per 1 oktober gaan ze de bankkosten anders berekenen. Dat betekent voor ons dat we van € 5 naar € 10,50 per maand gaan.

Meer dan 100% duurder.

Maar wat producten opzeggen die ze eerst gratis aanraadden. Belachelijke prijsverhoging 


64 reacties

Van "het bewaren van uw geld" komen ze niet uit de kosten, en een charitatieve instellingen is het niet.

Ik zie dat ik ook, dat ik 65% duurder uit ben.
 

Reputatie 5
Badge +5

Ze hadden vroeger dan ook wel een héél vlak tarief, alles voor € 5,-. Bij onze ING zijn de tarieven al jaren opgebouwd uit meerdere onderdelen.

U heeft ook blijkbaar echt álles van de bank, Gold én een Extra Gold. Vooral een creditkaart is wel ergens anders goedkoper te krijgen.

 

Reputatie 7
Badge +8

Beste @Ben Goorts , de tijd dat je geld van een bank kreeg is al heel lang voorbij. En hiermee bent u er nog niet, wellicht dit jaar, maar zien wat het volgend jaar wordt.

Reputatie 7
Badge +6

Even snel gerekend ben ik goedkoper uit met alleen een extra pas . 

 

Ik ben 272% (!!!!) duurder uit, belachelijke prijsverhoging. Natuurlijk snap ik dat de prijs iets stiigt, maar dit is natuurlijk veel te fors.

Reputatie 5
Badge +5

Ik ben 272% (!!!!) duurder uit, belachelijke prijsverhoging.

Lijkt me beetje sterk, vroeger was het € 60 per jaar, nu max. (met alle producten) € 126 per jaar, dat is 110% hoger. 100% duurder is 2x zo duur...

Ik ga per maand van 4,70 naar 17,50 - bevestigd door ABN. De collectivitietskorting op oude paketten via mijn werk vervalt ook …. 4 betaalrekeningen, 4 passen en 2 creditcards - bijna alles was inbegrepen in oude pakket betaalgemak Max.

Ik ga per maand van 4,70 naar 17,50

Dat is toch 372%

De prijsverhoging is €12,80.

€12,80/€4,70=2,72, dus 272%.

Klopt, ik berekende de verhouding t.o.v. oude prijs.

 

Vandaag mocht de aankondiging van abn amro ontvangen. In een reactie aan abn heb ik laten weten, dat ik niet snap waardoor bankmedewerkers jarenlang bonussen kregen terwijl er ongelimiteerd werd witgewassen. Sterker, nu mogen de rekeninghouders opdraaien voor de kosten die door incompetentie van het bankwezen zijn veroorzaakt. Leg de kosten neer bij diegene die ze veroorzaken, vervuiler betaald. De rekeninghouder kan geen kant op en is aangewezen op dienstverlening van banken. Ik heb hier maar een woord voor: BAH!

Reputatie 7
Badge +7

Wij hebben die Gold Card, Extra Gold Card en Standby Service niet. Ons pakket was €3,90 voor twee betaalpassen. Dat wordt nu €1,70 en voor de extra betaalpas €1,40 = €3,10. Dan hebben we €0,80 voordeel. 

Reputatie 7
Badge +8

Gelukkig dat er toch nog een forumlid voordeel heeft gehaald uit de prijswijziging(en) bij de bank(en). Chapeau dat zo te hebben kunnen regelen. Helaas door omstandigheden, al uit het verleden, zit ik zoals dat heet, bij 3 banken. Zo maar weggaan kan niet altijd. Ik ben er wel mee bezig, maar in het verleden maakte ik me er enorm druk over en dat helpt niets. Ieder jaar gaan de prijzen omhoog en daar wil ik het qua banken maar bij laten.

Reputatie 2
Badge

Pijnlijke verrassing. Bij mij slechts😀 59,6% stijging van de bankkosten. Absurde stijging van de kosten waar niets tegenover staat. En dat van een bank die promillages aan spaarrente geeft en vrijwel al het werk naar de klant toe heeft geschoven.

Badge

Deze week werd ook ik per brief geïnformeerd door de ABNAMRO dat er voor het "basisPakket betalen" nieuwe tarieven gaan gelden vanaf één oktober aanstaande. 

 

Reden : "We investeren doorlopend in het vernieuwen en verbeteren van betaalproducten en -diensten. Daarnaast hebben we te maken met hogere kosten. Onder andere om te voldoen aan wet- en regelgeving, zoals het bestrijden van financiële criminaliteit. Met deze tariefswijziging  is het BasisPakket Betalen nog altijd een van de voordeligste in de markt."

 

Buiten het feit dat de klant steeds meer zelf doet, je zou een kostenverlaging verwachten, is enige stijging van tarieven wel te begrijpen.

 

Wat niet te begrijpen is, is dat de kosten voor de rekeningen, betaalkaarten, credit card, etc., het BasisPakket Betalen, verdubbelen ! Ik betaal nu € 7.83 per maand, dat gaat worden € 15.80 per maand. 

 

Dat is even slikken toch ?

 

Ik ben niet de enige met dit probleem. De eerste vraag in het keuzemenu die je krijgt als je belt met de ABN is "belt u aangaande de brief met tariefsverhogingen? Toets 1. (of woorden van gelijke strekking). Tevens is een stroom van klachten te vinden over dit onderwerp op de diverse fora (forums?).

 

Bij navraag weet de call center medewerkster mij te vertellen dat ik inderdaad niet de enige ben die zijn frustraties bij haar heeft geuit. Haar advies : verminder het aantal producten dat u afneemt van de bank. Dus minder rekeningen, een creditcard minder etc. Dit is echter een sigaar uit eigen doos. Als je een auto koopt en je wil een lagere prijs dan krijg je ook niet te horen dat de prijs omlaag gaat maar dat je daardoor geen wielen krijgt bij de auto.

 

De klant zit vast aan de bank. Overstappen is niet gemakkelijk en tijdrovend. Dit riekt naar misbruik van macht.

 

Overigens kreeg ik zonder aandringen een éénmalige "compensatie" van € 25. Een standaard douceurtje om van een zeurende klant af te komen? 

 

Conclusie : een absurde en onacceptabele prijsverhoging !

 

 

De klant zit vast aan de bank. Overstappen is niet gemakkelijk en tijdrovend. Dit riekt naar misbruik van macht.

Dat wordt tegengesproken door mensen die het daadwerkelijk hebben gedaan. Wat niet ter discussie staat is dat mensen er geen zin in hebben en liever klagen dat inderdaad actie nemen en overstappen. 

Reputatie 6
Badge +4

Het Basispakket betalen kost maar € 1,70 per maand, lees ik op hun site  https://www.abnamro.nl/nl/prive/betalen/tarieven/wijziging-tarieven-en-voorwaarden-2020.html 

Als jij € 7,83 p.m. betaalt, heb je dus geen Basispakket betalen, maar een ander pakket.

BasisPakket Betalen: betaalrekening + betaalpas + online bankieren € 1,70
Badge
  1. Deen : erg ingewikkeld als je weet waar je bankrekening allemaal is geregistreerd en dier je dus moet aanpassen. Ziektekosten, verzekeringen, belasting, etc., etc., etc
  2. Mazzel : met meedere rekeningen, een creditcard etc lopen de kosten fors op. Nu 7.83, straks 15.80 !
Reputatie 6
Badge +4

@E. van Wier Ja, dat vermoedde ik al, maar je hebt het zelf over: “Deze week werd ook ik per brief geïnformeerd door de ABNAMRO dat er voor het "basisPakket betalen" nieuwe tarieven gaan gelden vanaf één oktober aanstaande.”

Misschien eens kritisch kijken of dat ook anders c.q. minder kan?

  1. Deen : erg ingewikkeld als je weet waar je bankrekening allemaal is geregistreerd en dier je dus moet aanpassen. Ziektekosten, verzekeringen, belasting, etc., etc., etc

En dat is teveel moeite? 

Reputatie 7
Badge +7

Beste @E. van Wier , mijn vrouw en ik hebben gewoon twee pinpassen bij de ABNAmro die wereldpas zijn. We kunnen dan overal in de wereld pinnen, maar dat komt weinig voor. Als ik m'n pas verlies dan is er altijd nog de pas van mijn vrouw. Dus er is bij ons geen reden om daarnaast ook nog eens een creditcard te hebben. Ik denk dat de creditcards bij jou de extra kosten maken. Ik weet niet waarom je ook nog creditcards neemt, misschien wil je ook op krediet kunnen kopen? Maar dat kan met een wereldpas ook als je rood staan met je bank hebt afgesproken. Dus een creditcard is eigenlijk meer een luxe, heel erg hard heb je hem niet nodig. 

Ik ben het met je eens dat de kosten voor jou dan wel aardig hoog worden. De banken hebben door de komst van internet bankieren een enorme kostenvermindering gehad, er zijn toen iets van 90.000 personeelsleden weggegaan en het aantal filialen is ook voor meer dan de helft verminderd. Ik ben dus ook tegen die prijsverhoging. 

Badge

Een creditcard heb je nodig om een auto te kunnen huren. Ook is het makkelijk om bijvoorbeeld in de USA te betalen in restaurants en winkels. Daar kun je/kon je niet pinnen.

Dit is inderdaad gewoon een rip-off zoals de Engelsen zouden zeggen.

Machtspositie en schijt aan je klanten. De aandeelhouder is koning !

Badge

Overigens, de tarieven per 1/10 van ING gechecked. Surprise, surprise, er is wel erg veel overeenkomst met de ABN ………..

Reputatie 7
Badge +7

Ik respecteer dat mensen een creditcard willen nemen maar mijn vrouw en ik hebben ons hele leven alles kunnen doen zonder creditcard met slechts twee betaalpassen type wereldpas. In de USA konden we overal pinnen. Misschien is je betaalpas geen wereldpas maar een gewone pas? Kost niks extra, even laten omzetten. 

Reageer