Fikse prijsverhoging betaalpakket ABN AMRO BankToon eerste bericht

64 reacties

Een vriend van mij vertelde ooit dat je bij Ryanair alleen kunt vliegen als je een creditkaart hebt.

 

Ik heb ook die brief gekregen van de ABN AMRo bank, maar die van mij is anders. Ikke niet weten waarom, maar ik was eerst €4 kwijt en nu €3,10. Ik heb vanaf dag 1 geen creditcard genomen want door bij de betaalpas op internet Wereldpas aan te klikken konden we ook overal betalen of pinnen. Misschien hadden jullie vanaf dag 1 wel die creditcard genomen? 

 

Lees ik in de media dat ABN AMRO een gigantische boete krijgt voor witwassen.
Plopt er 2 dagen later een brief op de mat, de tarieven gaan omhoog.
Ik vind dit ongepast.
 

Reputatie 7
Badge +6

Dus gaan de klanten kennelijk de boete betalen……. Ik denk dat ik ook maar bankier word ( of politicus ) . Ze trekken zich nergens wat van aan en komen overal mee weg . Denk ook maar niet dat Gerrit Zalm serieus aangepakt gaat worden voor zijn gedrag omtrent witwassen . De ex-topman van ING idem .  De ouwe jongens krentenbrood houden elkaar wel uit de wind …..

Ik zou me dan willen aansluiten bij Lientje van de boeren. Dan rij ik haar traktor wel over de snelweg.🚜

Dus gaan de klanten kennelijk de boete betalen……. Ik denk dat ik ook maar bankier word ( of politicus ) . Ze trekken zich nergens wat van aan en komen overal mee weg . Denk ook maar niet dat Gerrit Zalm serieus aangepakt gaat worden voor zijn gedrag omtrent witwassen . De ex-topman van ING idem .  De ouwe jongens krentenbrood houden elkaar wel uit de wind …..

Niet alleen gaan de tarieven omhoog. Je mag nu ook 5 euro per opname betalen als je meer dan 10.000 euro uit de automaat trekt. O ja: plus 0,5% over het bedrag dat je opneemt… Die boete die ze moeten betalen voor hun laksheid moet wel ergens vandaan komen. Toch?

We zijn in deze corona tijd al aardig op weg, om te oefenen op een maatschappij zonder contant geld.
Contant betalen boven de €3000 is al strafbaar.
Mensen die alles contant doen, moeten gestraft worden.
In de toekomst, moet iedere cent die je uitgeeft traceerbaar zijn.
 

De ABNAMRO heeft nu een aanbieding op haar website, dat je €50 bonus kan krijgen als je vier maanden belegt met elke maand €100 inleg.

Maar een jaar of 10 geleden heeft de bank het pandrecht ingevoerd op beleggingen. Dus als het een keer mis gaat met je beleggingen, dan kunnen ze je hele huis leeghalen en de fiets, auto, caravan enz. Dat was eerder niet zo.

Dat zeggen ze er nu niet bij, het staat wellicht wel in de voorwaarden. Bij €400 beleggen speelt het geen rol, maar de bedoeling is dat je enthousiast wordt en groter gaat. Het kan dan een keer gebeuren dat je €10.000 in de min staat. Dan komen ze je huis leeghalen en zetten het op een executieveiling. Bij Domeinen zag ik het wel eens, hele pallets met persoonlijke goederen gaan daar weg voor nog geen 10% van de aanschafwaarde, het is maar wat de gek ervoor geeft. Ik had zo'n beleggingsrekening en moest toen opeens ook voor dat pandrecht tekenen. Toen heb ik die rekening maar opgeheven want zoveel bracht dat toch niet op. Ik weet niet of mensen nog wel zouden beleggen als ze zouden weten dat ze dan al hun dierbare spulletjes meteen in onderpand geven. 

 

@Jan ik weet (uit ervaring) dat je met beleggen geld kwijt kunt raken maar je kunt alleen maar in de min komen door te beleggen met geleend geld, nooit verstandig, of door in derivaten te handelen, is voor gevorderden. 

En volgens mij betekent pandrech in dit verband niet dat je je spullen in onderpand geeft maar dat je portefeuille het onderpand is.

Desalniettemin zullen ze vast, als je je schulden niet betaalt, uiteindelijk je huis wel een keer leeghalen maar niet vanwege pandrecht.

Vandaag 20-04-2022 kwam er een brief van ABNAMRO, het wordt weer duurder.
https://www.abnamro.nl/voorwaarden2022

Reputatie 7
Badge +6

Ja , gaat weer lekker . Basispakket van € 1,95 naar € 2,95 per maand . 

Reputatie 6
Badge +6

@E.T. Wiersum Ja , gaat weer lekker . Basispakket van € 1,95 naar € 2,95 per maand . 

Dit sluit toch wel Naadloos op elkaar aan.

@Nicky Het goede nieuws volgens Aegon: We verhogen daarom onze tarieven tegelijk met de btw-vrijstelling.

1 schaap over de dam en de rest in de finaciele wereld gaat zeker volgen.

Nog even en je moet met online overschrijven ook extra gaan betalen☹️

Reputatie 6
Badge +3

Beetje logisch toch. Al die centen die uitgegeven moeten worden aan de phishing gevallen en andere fraudezaken. Was Radar daar niet actief in, zodat ieder fraudegeval uitbetaald kreeg. Dat mogen de andere klanten betalen.

Reputatie 7
Badge +5

de wetgeving rondom fraude onderzoeken en witwaspraktijken zorgen voor een behoorlijke kostenpost, zal er wel mee te maken hebben. Maar ach, alles beter dan 10% hypotheek rente (mijn eerste hypotheek….)

Hopeloos

Ach, die arme ABN toch. 1 euro meer per maand per klant. Wat is nou 1 euro? Daar ligt niemand toch wakker van. Hoeveel klanten heeft de ABN? 1 miljoen? Dat is 1 miljoen euro PER MAAND voor de bank. Tsjakka!

Hier ook aan de lopende band brieven. Verhoging van 1,95 naar 2,95 lijkt mee te vallen maar het is per maand en per persoon, dus voor mij, voor mijn vrouw EN voor ons samen. Het zijn ******** (zelf bij voorbaat gecensureerd).

Reputatie 6
Badge +4

Hier ook aan de lopende band brieven. Verhoging van 1,95 naar 2,95 lijkt mee te vallen maar het is per maand en per persoon, dus voor mij, voor mijn vrouw EN voor ons samen. Het zijn ******** (zelf bij voorbaat gecensureerd).

 

Tja, dat krijg je als consumentenorganisaties en consumentenprogramma's vinden dat allerlei fraude gevallen vergoed moeten worden. Kan iedereen toch wel zelf bedenken aan wie dat wordt doorberekend. 

Reputatie 7
Badge +8

Het is weer volop actueel, niet alleen de ABN-AMRO de meeste banken verhogenn hun prijzen, En is het niet het basis bedrag dan zijn er tegenwoordig veel meer zaken en argumenten om kosten te vragen. Voor degenen die het zich nog herinneren we zijn naar de banken gelokt omdat alles voor niets ging en je bijv. qua rente nog geld toekreeg. Die tijd komt nooit meer terug. En ieder jaar kunnen we topic maken want de bedragen blijven omhoog gaan. De negatieve rente bestaat al en ik dacht alleen voor grote bedragen, maar op mijn kleine groenspaarrekening wordt door de bank automatisch negatieve rente geheven. Ik wacht de volgende topic van prijsverhogingen van banken af.

De ABNAMRO is ook aan het promoten met een debet card.
Hij is duur en onhandig, omdat je er eerst geld op moet storten.

Voor 1 juli 2023 verdwijnen ook de huidige bankpassen met het rood/blauw logo.
Dan is de vervanger eigenlijk een debitcard.

Zouden ze straks de gewone creditcard minder toegankelijk gaan maken?
Wat gaat er mee veranderen in 2023?
 

Reputatie 7
Badge +8

Wat er allemaal nog gaat veranderen in bankwereld in 2022 en 2023 laat zich moeilijk voorspellen. Zoals dat voor elke toekomstvoorspelling geldt. Maar er is een site Bank Nieuws, daarin veel nieuwtjes, ook voor de toekomst, uit de bankwereld. Daarinn uiteraard ook de ABN-AMRO o.a. over de app:  Sinds 3 januari 2022 is de ABN app op de iPhone of iPad alleen nog gebruiken met iOS 12 of hoger. Sinds 4 april is de app op een Android-toestel alleen bij hoger dan 8 tegebruiken. Dit geldt voor vele banken, zo houden ze de telefoonverkoop weer aan de gang. Iets lang meegaan mag niet meer. Een ander aardig artikel op Bank Nieuws: 65-plussers bezitten ongeveer een kwart van alle particuliere auto’s in Nederland, maar deze groep betaalt voor die auto’s wel een fors hogere verzekeringspremie, blijkt uit cijfers van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. 
Tussen je 65e en je 85e stijgt de premie namelijk met gemiddeld 80 procent.

Reputatie 7
Badge +5

welke voordelen heeft de abn/amro bij extra omzet van smartphones? Je weet net zo goed als ik dat het daar niet om gaat maar om ondersteuning van oude software (kost geld) en veiligheid (het gebrek eraan kost uiteindelijk ook geld). 

Die oude Android versies waren heel onveilig.
En ik heb mijn twijfels over de veiligheid van de huidige versies.
Er zijn heel veel bankrekeningen geplunderd omdat bank en gebruiker niet juist omgaat met de nieuwe technologie.
Als je op de PC met een oud besturing systeem werkt, ben je ook niet verzekerd.
De PC gaat dezelfde kant op als de telefoon.
Om een nieuwe Windows te krijgen, moet je ook een moderne PC hebben.
 

Reputatie 7
Badge +8

Ik ben het eruiteraard mee eens dat de veiligheid van apparatuur en software het belangrijkst is. En dat banken de smartphone verkoop zouden stimuleren was ook een grapje. Blijft wel dat het allemaal snel gaat, zodra je iets nieuws hebt gekocht is het al weer verouderd.  En ik weet wel criminelen zitten ook niet stil. En betreffend de PC en Windows is het juist ik heb pas een nieuwe PC i9  aangeschaft met Windows 11, Windows 11 ging niet op de oude PC, dus een nieuwe PC en vaak komt andere apparatuur er ook nog bij.

Reputatie 6
Badge +3

Met die veroudering valt het vaak ook wel mee. Hoe oud moet een telefoon wel niet zijn om niet meer gebruik te kunnen maken van bankzaken. Mijn huidige heeft android 11. Die is toch al enkele jaren oud. De vorige had  ik  tweedehands gekocht en die is bijna 10 jaar  geworden nadat hij uitgebracht is. Die moest ik vervangen omdat er geen goede nieuwe batterij te koop was. Of een telefoon nu daarom vervangen moet worden of om de bankzaken maakt ook niet zoveel uit. De meesten worden gewoon vervangen en blijven in een lade liggen. Of gaan stuk.

Reputatie 7
Badge +5

bij veroudering gaat het om het niet meer updaten van de software, hierdoor worden beveiligingsproblemen niet meer opgelost en dan kan besloten worden om die versies niet meer te ondersteuen.

 

@leo, zet even een smiley errbij als je een grap maakt, anders is het onderscheid tussen serieus en grappen/grollen bij jou niet maken

Reageer