Consumentenbond.nl
Vraag

Gebruiksderving claimen bij autoschade

  • 12 mei 2020
  • 2 reacties
  • 130 Bekeken

Kun je na een autoschade bij de tegenpartij een vergoeding voor gebruiksderving claimen?

Onze geparkeerde auto is aangereden door een auto. De verzekering van de tegenpartij vergoedt de schade. Onze auto is gerepareerd, dit duurde 10 dagen. Gedurende deze dagen hebben we geen gebruik gemaakt van een huurauto. We claimen nu bij de verzekering van de tegenpartij een vergoeding voor het missen van de auto gedurende 10 dagen à € 30 per dag. De tegenpartij wijst dit af, een huurauto zouden ze wel hebben betaald. Dit zou duurder zijn geweest. Voor onze moeite om te voet en met de fiets te moeten gaan, moet toch ook een vergoeding tegenover staan?


2 reacties

Ik denk niet dat dit klopt. Werkelijke kosten van vervangend vervoer kunt u claimen (met wat mitsen en maren, 75%) maar als er geen kosten zijn valt er ook niets te claimen.

Reputatie 7
Badge +7

Uw redenering is heel begrijpelijk, u bespaart de verzekeringsmaatschappij geld. Maar de maatschappij zal stellen. Als bij de reparateur een leen auto (tegen betaling) was meegenomen, ziet de maatschappij dat als kostenpost naast die van de reparatie. Nu zijn die kosten niet gemaakt, en zal de verzekeringsmaatschappij zo'n claim afwijzen. Maar een ‘gevleugeld’ woord, proberen kan altijd.

Reageer