Geen extra hypotheek door BKR

  • 8 August 2021
  • 5 reacties
  • 244 Bekeken

Beste,

 

Mijn vraag luidt als volgt:

Wij willen graag de overwaarde van onze woning gaan gebruiken voor verbouwing (waarde vermeerderend)

Na advies gesprek met de bank m.b.t. bouwdepot hebben wij geen extra hypotheek kunnen krijgen door de BKR op onze auto (lening). Welke mogelijkheden hebben wij nog?


5 reacties

Reputatie 5
Badge +4

Bij de banken geen. Een private leaseauto drukt net als mobiele telefoonabonnementen en creditcards zwaar op uw leenvermogen. Enige is uw private lease af te kopen maar zelfs dan kan het zijn dat dit 5 jaar bij het BKR geregistreerd blijft en dus 5 jaar onmogelijk. Daarnaast zal afkopen niet voordelig zijn.

maar zelfs dan kan het zijn dat dit 5 jaar bij het BKR geregistreerd blijft 

Het hebben van een lening is niet hetzelfde als het hebben van een betalingsachterstand. Wat je aflost is weg, dat je eventueel achterliet blijft (een tijd) bewaard.

Reputatie 5
Badge +4

@A. Deen . Klopt, dat is niet hetzelfde, toch zal bij een hypotheekaanvraag  gekeken worden naar het leenbedrag en niet directnaar een achterstand. Totale leenbedrag x factor 3 is wat je minder aan hypotheek krijgt. Zo kunnen we mobiele abonnementen een korting van 12.500 opleveren op het te lenen bedrag. Een private leaseauto kan zomaar 40.000 euro aan hypotheek schelen.

 

Badge +5

Hi @Gast202188 en welkom. Een vrij specifieke vraag.  We geven over dit onderwerp algemene info. Je vindt dit via deze pagina: betalen van een verbouwing

Ja als het het forum om zeep wilt helpen is dit zo lang laten staan wel een heel snelle manier.

Reageer