Huisdierenverzekering


Onze Huisdierenverzekering

Was premie € 50,30 per maand
Wordt € 76,09 per maand
Een premieverhoging van maar liefst 51,3%

Eigen risico
Was 50 euro per declaratie, mocht van 1 jaar verzamelen.
Nu 25% per declaratie met een minimum van 25 euro eigen bijdrage.

Concreet betekent dit voor ons aan meerkosten met de huidige medicijnen die onze hond Max nodig heeft
€ 745 op jaarbasis = 62 euro per maand

Top hoor Aegon.

Nog meer mensen deze ervaring?

Het verzekeren van je huisdier wordt nu net zo onbetaalbaar als de dierenartskosten. Dit gaat dus leiden tot nog meer leed, omdat men het simpelweg niet meer op kan brengen.


14 reacties

Dus de dierenarts is steeds duurder geworden? Dan is het toch logisch dat de verzekering ook duurder wordt, het is toch een verzekering die voornamelijk de kosten van de dierenarts dekt?

Zelf zie ik met huisdieren verzekeringen hetzelfde probleem als met rechtsbijstandverzekering. In de geest van velen niet iets om een incidentele catastrofe af te dekken met gigantische kosten die je zelf niet kan dragen waarbij je dus relatief weinig betaalt en eigenlijk nooit claimt behalve bij pech maar iets dat moet lonen.  En dus gaat de premie steeds verder omhoog en wordt de dekking steeds minder.

Reputatie 5
Badge +5

Een Huisdier kost nu eenmaal geld.

Als u het risico, huisdier, gaat verzekeren, brengt dat een afweging met zich mee, kosten zelf betalen en/of premie om het risico te dekken.

Het leven van uw huisdier is natuurlijk alles voor u, maar het mag ook niet te veel kosten, en bij ziekte of medicijnen heeft u er ook alles voor over om uw huisdier weer beter te maken.

Een duur of leuk (luxe) huisdier geeft plezier (hobby) en dat mag toch iets kosten?

En gezondheid is helaas ook niet voor alle dieren vanzelfsprekend.

(De vervangingswaarde van een (mijn) een kanarie is nog te dragen)

Ik heb ook nog nooit meegemaakt dat de premie, voor wat voor verzekering dan ook, omlaag is gegaan.

U kunt een andere verzekering nemen, of dat veel oplevert en dezelfde voorwaarden?

“Onbetaalbaar” is eigenlijk de luxe van een huisdier niet kunnen permitteren, maar dat is wel weer erg hard uitgedrukt.

Reputatie 5
Badge +4

U zegt €745 per jaar duurder uit te zijn. Uw verzekeraar heeft natuurlijk al lang gezien dat u vaak gebruik maakt van hun diensten, zeer waarschijnlijk trekken ze daar ook hun conclusies uit. De premieverhoging zal ongetwijfeld hoger zijn voor hoog risico claimers. De verzekerde is nu eenmaal niet bedoeld om uw kosten allemaal te dekken, ze zijn er om geld te verdienen.

Ik ben benieuwd hoe men zou reageren als de ziektekostenverzekering van hunzelf met 51% zou worden verhoogd. 

Ik ben benieuwd hoe men zou reageren als de ziektekostenverzekering van hunzelf met 51% zou worden verhoogd. 

Dat is in de loop van de afgelopen tien jaar wegens de sterk oplopende zorgkosten door de vergrijzing ook gebeurd. Niet leuk maar onvermijdelijk.

 

In de loop van 10 jaar. Maar ook dat is natuurlijk niet waar. Maar ik praat over een verhoging van 51% in 1 jaar. Dus dat.

Reputatie 7
Badge +5

een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat er relatief weinig mensen met een huisdieren verzekering zijn, en dus mogelijk veel kosten op te brengen door weinig klanten, en ongeveer 17 miljoen met ziektekostenverzekering. wet van de grote getallen….

In de loop van 10 jaar. Maar ook dat is natuurlijk niet waar. Maar ik praat over een verhoging van 51% in 1 jaar. Dus dat.

Dat wat? U vraagt hoe iemand zou reageren en ik vertel u hoe ik gereageerd heb op iets dat ik daadwerkelijk heb meegemaakt en het meest in de buurt kont. Als u niet geïnteresseerd bent in het antwoord kunt u ook geen vraag stellen.

 

 

 

een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat er relatief weinig mensen met een huisdieren verzekering zijn, en dus mogelijk veel kosten op te brengen door weinig klanten, en ongeveer 17 miljoen met ziektekostenverzekering. wet van de grote getallen….

Natuurlijk, die huisdieren verzekeringen zijn bij verschillende aanbieders steeds duurder geworden, dit is niet de eerste keer dat dit aan de orde komt, en de mensen die het menen te kunnen dragen zeggen op en zo komt er vanzelf een spiraal op gang.

Geachte Deen. Bedankt voor uw mening. Concreet is uw antwoord dat u het een logische verhoging vindt. 

Geachte Deen. Bedankt voor uw mening. Concreet is uw antwoord dat u het een logische verhoging vindt. 

Ik heb de cijfers niet dus ik kan het niet narekenen maar dat de dierenarts de afgelopen jaren een stuk duurder is geworden weten we, ik heb ook twee katten. Ik heb er geen waardeoordeel bij, ik vind het niet goed of slecht maar ik vind het wel verklaarbaar dat een verzekering dan ook duurder wordt.

Reputatie 6
Badge +5

Ik heb 2 katten en ben er stapelgek op.
Maar een dieren verzekering ga ik er echt niet voor afsluiten.
De jaarlijkse vaccinaties betaal ik zo wel, is een stuk goedkoper dan een verzekering.
Afgezien daarvan, het merendeel van dat soort verzekeringen hebben zoveel beperkingen, uitsluitingen en restricties dat ze bijna altijd een regel kunnen vinden om niet uit te hoeven keren.

Ik kijk er dan ook wat nuchterder tegen aan, er worden elke dag duizenden kerngezonde dieren geslacht voor consumptie, waarom dan bakken geld uitgeven voor één ziek dier?
Het verschil, je hebt geen emotie bij die koe of varken, maar wel bij die hond of kat, maar het blijven dieren.
Het is natuurlijk waar je de grens legt, is het een tijdelijk iets, dan geeft ik daar geld voor uit (is ook goedkoper dan een jarenlange verzekering) maar voor een structureel probleem niet.
Oude katten krijgen vaak nier problemen, diabetes enz.
Mijn dochter gaf haar oude kat elke dag een insuline spuitje, ik zou dat niet doen, dan zou uitlopen op een laatste spuitje.
Ze laat haar cavia's ook opereren, (vaak gebit problemen en abcessen) maar in de praktijk gaan ze bijna altijd toch binnen 2 maanden dood.

Maar er  zit nog een probleem aan, als je veel claimt kun je uit de verzekering worden gezet, maar dat betekent ook dat er een kruisje bij jou naam komt en je problemen bij andere verzekeringen en verzekeraars kunt krijgen.

Reputatie 6
Badge +4

In de loop van 10 jaar. Maar ook dat is natuurlijk niet waar. Maar ik praat over een verhoging van 51% in 1 jaar. Dus dat.

Bij een bepaalde leeftijd stijgt ook de premie fors. Dus, hoe oud is je hond? En je bent natuurlijk vrij om een goedkopere verzekeraar te zoeken. Ook - jonge - huisdieren kunnen ziek worden, met dierenarts kosten hoor je rekening mee te houden voordat je aan een huisdier begint. Niet voldoende financiële ruimte, geen huisdier nemen. 

Reputatie 5
Badge +5

Vind het ook een forse maandpremie.

U zou kunnen shoppen om te kijken of u elders voordeliger uit ben maar ik vermoed dat de premies voorwaarden en maatschappijen elkaar niet zoveel zullen ontlopen qua bedragen.

Ook zou u bij Aegon kunnen informeren waarom u opeens zo’n enorme verhoging krijgt van de maandpremie. Daar moet dan toch een reden voor zijn.

Als het alleen de medicatie voor uw hond betreft zou u kunnen kijken of dit zonder zo’n dure premie maandelijks zelf op te hoesten is tenzij de hond meer mankeert wat een dierenverzekering rechtvaardigt.

Zorgkosten worden duurder ook  doordat de klinieken geavanceerder zijn, allerlei apparatuur wordt aangeschaft zoals MRI –scans. e.d. Specialistische dierenartsen in dienst zijn ( oncologen, internisten).

Uiteindelijk betaal je dat als klant gewoon in de tarieven dus ook in de verzekeringspremie.

Tegenwoordig kan ook medisch gezien veel bij dieren maar de vraag blijft : is je dier ermee gebaat op langer termijn. Hier liep ooit een herdershond met een verlamd achterlijf en de baas had een soort van constructie gemaakt met wieltjes zodat het dier zichzelf nog kon voortbewegen.  Tja...........…

Onze buurman heeft recentelijk zijn hondje laten opereren aan zijn heupen en hij verkondigde luidkeels dat dit hem 1700 euro had gekost. Dus wat dat betreft heeft een ieder een grens wat men wil en kan uitgeven.

Ik heb mijn honden nooit verzekerd maar heb altijd wel grenzen gesteld aan wat ik medisch , financieel en moreel  verantwoord vond. Toen een van mijn dobermanns cardiomyopathie kreeg  ( een ernstige aandoening die regelmatig bij dit ras voorkomt) met geen zicht op verbetering en zeker geen herstel heb ik haar in laten slapen. Die beslissing neem je echt niet gemakkelijk.

Reageer