Beantwoord

Huisdierenverzekering: testinformatie?

  • 19 November 2018
  • 13 reacties
  • 5317 Bekeken

Is er ook wat bekend over verzekering voor mijn huisdier? i
k ga een puppy aanschaffen en wil daarvoor een ziektekosten verzekering afsluiten.

Is er al eens een test over geweest?
icon

Beste antwoord door MrsJones 20 November 2018, 20:09

Bekijk origineel

13 reacties

Reputatie 7
Badge +6
Klik op tests - verzekeringen - huisdierverzekering . Niet zozeer een test , maar wel een interessant PDF-bestand waar dit onderwerp tegen het licht gehouden wordt. Wegens de hoge premie en de vele beperkingen en uitsluitingen kiezen velen ervoor om het niet te doen of zelf geld opzij te zetten om uit te kunnen putten als het nodig is.
Dank je wel, ik ga dit document lezen.
Reputatie 7
Badge +7
Wij hebben inderdaad geen huisdierenverzekering getest, @vogelvrij1. Heb je iets gehad aan het artikel waar @E.T. Wiersum je op wees?
Reputatie 7
Doe het vooral niet bij Ohra, die handelt volledig in strijd met de eigen voorwaarden. Ze passen de voorwaarden te pas en te onpas aan zodat er uiteindelijk vrijwel niets wordt vergoed. Ik ben een hele tijd bezig geweest voor iemand die een vrij dure operatie niet vergoed kreeg, tewijl die wel degelijk onder de dekking valt, je hebt drie keuzes, hij heeft de meest uitgebreide polis. Hoe jonger de hond, hoe minder premie.
Helaas vind ik het artikel bij Test/dierenverzekering niet terug. Jammer dus.
Mijn zwager is trouwens zeer tevreden over de Ohra.
Badge +8

Helaas vind ik het artikel bij Test/dierenverzekering niet terug. Jammer dus.
Mijn zwager is trouwens zeer tevreden over de Ohra.

 


Hi @Koopman31, goed om te lezen dat je zwager tevreden is over Ohra. Als lid van de Consumentenbond kun je het betreffende artikel over huisdierenverzekeringen uit de Consumentengids van november 2017 hier lezen.

 

Via die link kom ik niet bij een artikel over huisdierenverzekeringen:
[h4]Helaas! Wij vonden geen artikelen voor jouw zoekopdracht[/h4]
[h4]'[/h4]
[h4]huisdierenverzekeringen[/h4]
[h4]'[/h4]
  • Controleer de spelling van jouw zoekopdracht
  • Probeer een andere zoekopdracht
  • Kom je er niet uit? Neem contact met ons op.
Reputatie 7
Badge +6
Het is en blijft een lastige keuze waarbij persoonlijke omstandigheden ook een grote rol spelen. Bedenk dat heel veel niet gedekt is. Bedenk ook dat verzekeraars winst willen en moeten maken. Dat alles overwegende zal het meestal goedkoper uitpakken als we zelf een stroppenpotje vormen indien we daar kans toe zien . Scheelt ook een hoop ergernis als na jaren premie betalen een dure ingreep toch niet vergoed wordt. Wij doen het dus niet zoals de lezer wel door zal hebben .

Niet naar ohra, gisteren opgezegd omdat ik met mijn hond bij de docter voor haar ooronsteking was, zei wilden de kosten niet vergoeden omdat mijn hond 2 jaar geleden ook al een ooronsteking had??? ik heb geantwoord dat dit niet chronisch is, geen antwoord terug gehad.

weet iemand toevallig nog wel een goede verzekering niet al te duur die überhaupt iets willen vergoeden??

Reputatie 7
Badge +6

De beste verzekeraar ben je gemiddeld bekeken zelf als je kans ziet om daar wat geld voor apart te houden. Mocht je toch willen verzekeren en achteraf zou blijken dat de verzekeraar meer geld heeft moeten uitkeren dan aan premie betaald is  , dan was een verzekering uiteraard gunstiger geweest . Dan knikkeren ze je er echter uit omdat ze toch wel geld aan ons willen verdienen. 

De vraag die je jezelf moet stellen bij iedere verzekering (behalve je ziektekosten) is waarom zou ik dat doen, als je denkt je gemiddelde kosten te drukken maak je een denkfout, alleen als je de kosten van een onvoorstelbare calamiteit niet wil of kan dragen moet je aan verzekeren denken maar ga er altijd vanuit dat u gemiddeld met een verzekering duurder uit bent dan zonder.

Reputatie 4
Badge +3

Ik heb hele goede ervaringen met dier & zorg van Reaal.

Wij hadden een mopshondje en wij betaalden ongeveer 15 euro per maand (zal nu iets meer zijn) maar de verzekering heeft meer dan €6000 betaald, wij betaalden slechts een klein deel zelf.

Voor ons was het een prima verzekering die ook nooit moeilijk heeft gedaan.

Maar afhankelijk van het ras zou ik mijn overweging maken. Het is interessant als u zelf geen grotere bedragen kunt betalen maar wel iedere maand een klein bedrag kunt missen.

Ik heb altijd Petsecure gehad bij mijn vorige hondje nooit problemen mee hij kwam ook niet vaak bij de dierenarts ,mijn schat is augustus 2021 overleden .Na een ziekbed van mezelf kreeg ik een Pomchi van mijn nichtje geen pup 4 jaar oud heb hem verzekerd op advies nicht bij OHRA .Nu eind mei kreeg hij last met brokjes eten kon begin juni bij de dierenarts terecht bleek dat hun 16 tandjes en kiesjes hebben getrokken ik ging voor sanering als het nodig is dan moet het maar .Echt heel goedkoop was 180 euro kwijt schoon gebitje voor Chico en nagekeken .Op 9 juni declaratie ingediend en tot op heden niks alleen omdat ik had ingevuld met inschrijving dat hij afgelopen jaar dierenarts geweest is .Is hij ook maar bij de vorige eigenaar en elk jaar augustus inenten . Ga ik bewust naar voordelige dierenarts en dan nog moeilijk hier bij het dierenziekenhuis betaal je 50 euro per tandje .Ben echt zwaar teleurgesteld en zeker dat ik een jaar moet blijven 

groetjes Jacqueline sorry voor spelfouten , . 

Reageer