Consumentenbond.nl

Identificatieplicht Aegon

  • 31 juli 2020
  • 10 reacties
  • 829 Bekeken

Badge +2

Wij hebben een spaarrekening bij Aegon op ons beider naam, mijn vrouw en ik. Nu moeten wij ieder ons identificeren via de site, een speciale app én paspoort of ID kaart. Mij is dit gelukt na de nodige problemen. Mijn vrouw moest ook een account aan laten maken en dit is ook inmiddels gebeurd en toen kon dus de identificatie beginnen. We hebben dit samen trachten te doen, maar is niet gelukt: We moesten maar 30 minuten wachten om het weer te proberen. Toen heeft zij maar gebeld en er wordt gezocht naar een alternatieve identificatie. “U bent niet de enige die er problemen mee heeft” .

We zijn dus niet de enigen, die er problemen mee hebben. Het kán dus anders, zo schijnt...


10 reacties

Ook ik heb een dwingende opdracht gekregen van Aegon om mij te identificeren. Ik heb geen iPhone 7 en weiger om anderen te vragen om via hun telefoon aan de drang van Aegon te gaan voldoen. Dus ik heb aangegeven dat het niet lukt. Nu komen ze langs……!

Het gaat hier om een lijfrente die gedeponeerd is voor 5 jaar. Afkomstig van een lijfrentepolis. Kortom, alle historie van dit dossier is volledig bekend bij de fiscus ivm aftrek in de achterliggende jaren.

Ik ervaar de actie (onder dreiging dat ik niet meer bij mijn dossier kan komen en zelfs dat e.e.a. wordt opgezegd met alle fiscale gevolgen van dien, als uiterst intimiderend en zeer klant-onvriendelijk, ook al willen ze nu langskomen. Het kost mij tijd welke ik niet aan Aegon wens te besteden. Maar ik heb geen keus….

Hoe noodzakelijk is de drang van Aegon tot identificatie?

 

Reputatie 4
Badge +2

Dit is wetgeving… ING heeft 750 miljoen boete gekregen omdat ze niet alles controleerde. Ze kunnen mogelijk crimineel geld niet uitbetalen / laten bestaan. Dit is de poortwachter functie van een bank. 

Het schijnt een eis van de overheid te zijn de identificatie van rekeningen op orde te hebben, het kost Aegon met het langskomen nu meer geld dan het u tijd kost dus ga er maar vanuit dat ze het niet voor hun lol doen.

De samenwerking met de Nationaal-Socialisten werd ook niet voor de lol gedaan.

Bestaat de overheid uit Nationaal Socialisten? Snelle Godwin deze keer.

Het gaat er om dat het argument “We doen het niet voor de lol”, “We kunnen niet anders”, “Het wordt ons nu eenmaal opgedragen” geen enkele waarde bezit.

Het gaat er om dat het argument “We doen het niet voor de lol”, “We kunnen niet anders”, “Het wordt ons nu eenmaal opgedragen” geen enkele waarde bezit.

Dat heeft Aegon ook niet gezegd, dat zeg ik over Aegon. Maar geloof jij dan dat ondanks dat het ze geld kost om iemand langs te sturen ze het wél voor de lol doen? Ze zijn dit gewoon verplicht, inderdaad net als in de oorlog, wat er verder niets mee te maken heeft.

Ze voeren het uit zonder zich voldoende af te vragen of het wel juist is wat ze doen.

Dat verschijnsel zie je op vele plekken, met name in bureaucratische omgevingen.

 

 

Ze voeren het uit zonder zich voldoende af te vragen of het wel juist is wat ze doen.

En dat baseer je allemaal op eigen inzichten? Of

♫♫♫ Dat stond allemaal in de krant, van fabeltjesland, van fabeltjesland, van fááábeltjesland ♫♫♫

Ja, het is gebaseerd op mijn eigen inzichten en ervaringen. Wat is daar verkeerd aan?

Waarschijnlijk zullen meer mensen dan alleen ik zich baseren op hun eigen inzichten en ervaringen.

Persoonlijk heb ik geen relaties bij Aegon, waar het hier om gaat.

 

Reageer