Consumentenbond.nl

Kan een uitkeringsinstantie ongevraagd bankafschriften ontvangen van persoon die geen uitkering ontvangt ?Toon eerste bericht

35 reacties

Reputatie 7
Het zal afhankelijk zijn van de gemeente maar mijn vriendin, die tot haar dood afhankelijk blijft van de soos omdat ze maar een halve AOW krijgt, kan meepraten over alle fouten.
Toen ik 65 werd, stopte mijn uitkering opeens.

Men was niet op de hoogte van de verhoging van de AOW-leeftijd.
Reputatie 7
Ik was 65 en drie maanden, of twee, ik weet het niet meer, stom is dat. Ik had wel rekening gehouden met dat gat. Nog even en je gaat helemaal niet meer met pensioen, de fondsen hebben over X jaar niets meer over, iedereen werken tot aan de kist want de werkenden zien het misschien ook niet meer zitten om veel bij te dragen aan de AOW.
Reputatie 7
https://www.topics.nl/publieke-sector-wordt-belemmerd-door-privacywet-en-dat-leidt-tot-gevaarlijke-situaties-a12884363vk/?context=mijn-nieuws/

dit vond ik toevallig in De Volkskrant.
Reputatie 7
Badge +5
@MrsJones
PFZW Het pensioenfonds had eind 2018 een belegd vermogen van € 199 miljard. Hiermee is PFZW het tweede fonds van Nederland. Het staat in de top 5 van Europa en in de top 10 van de wereld.
1.237.600 premiebetalende deelnemers, ​1.095.600​ deelnemers die niet meer of in een andere sector werken en 463.100 mensen die een pensioen ontvangen.

ABP, op 2 na het grootste pensioenfonds ter wereld, beschikbaar vermogen: € 436 miljard en circa 3 miljoen actieve deelnemers, gewezen deelnemers en pensioengerechtigden.
Uitgaven: 10 miljard per jaar aan 780.000 gepensioneerden, 1.120.000 actieven en 910.000 slapers.

Ik vermoed zomaar dat deze 2 nog wel even door kunnen gaan met uitbetalen.
Reputatie 7
@Bert door KUNNEN gaan zeg je, er wordt voortdurend gesproken over kortingen en niet alleen gesproken, mijn moeder krijgt ook ieder jaar minder (ABP).
Reputatie 7
Badge +5
@MrsJones Bij het ABP verlaging van het pensioen?
De pensioenen worden niet verhoogd, maar toch ook nog niet verlaagd?
In 2017 2018 2019 is er geen verhoging van het ABP pensioen, maar ook nog geen verlaging als ik het goed begrepen heb.
Wel een stijging van de pensioenpremie bij het ABP.
Reputatie 7
@Bert misschien is er dan iets anders gewijzigd maar ze kreeg wel minder, geen kapitaal maar toch.

Ik weet niet waar je op doelt met je laatste zin...Betekenis "laatste zin": het zijn normale mensen met wie je probleemloos in communicatie kunt treden.

Bij Sociale Diensten worden nogal eens pijnlijke fouten gemaakt.

De vraag die dan ontstaat is: "Waar zijn jullie mee bezig?".Je doelt op de mensen van de sociale dienst ? Mocht ik de indruk gewekt hebben dat ik denk dat ze dat niet zijn dan bied ik daar mijn excuses voor. Ik ga ook in gesprek met ze maar ik gaf al eerder aan dat ik aan mijn kant wilde controleren danwel uitzoeken of het allemaal correct volgens de regels gaat. Afhankelijk daarvan weet ik hoe ik het gesprek in kan gaan. Als ze het recht hebben om ongevraagd mijn gegevens op te vragen dan is dat maar zo en zal ik ze vragen op welke gronden ze dat gedaan hebben. Mocht dat niet het geval zijn dan ga ik het gesprek natuurlijk anders aan. Op basis van gesprek wat ik met AP heb gehad zijn ze mogelijk in overtreding geweest en heb ik advies gehad van ze welke vervolgstappen ik moet nemen. Deze stappen zijn inmiddels gezet en ik wacht eerst de officiële reacties af van deze instantie en mijn bank en op basis van hun reactie ga ik het gesprek aan met ze. Word vervolg dus!
Hallo Benny2309,

Het maakt nu, in dit stadium, niets meer uit.

Ik wilde alleen maar zeggen dat ik altijd als eerste spanningsloos contact zoek met degenen die ik als bron van het misverstand/probleem zie. (In mijn waarneming dus de betreffende uitvoerders van de “Participatiewet”). Dit, om onnodige conflicten te voorkomen.

Dit geldt alleen voor mij, en anderen doen het wellicht/waarschijnlijk anders.

U heeft totaal niets verkeerd gedaan en het enige dat ik wens is, dat u een correcte afhandeling gaat meemaken van deze zeer merkwaardige gang van zaken.

Reageer