Consumentenbond.nl

Mag een bedrijf een buitenlandse incasso weigeren?

  • 3 september 2014
  • 4 reacties
  • 335 Bekeken

Na de invoering van IBAN willen wij onze Franse bankrekening sluiten en alle betalingen van ons vakantieappartement via een Nederlandse rekening laten lopen. De Franse engergieleverancier weigert echter een incasso via een buitenlandse rekening. Mag dit bedrijf een Europese incasso weigeren?

4 reacties

Volgens mij zijn er juist allerlei regelingen getroffen om Europese incasso's makkelijker mogelijk te maken. Misschien staat er iets in de algemene voorwaarden van uw Franse energieleverancier?

Hier vond ik wat informatie over Europese incasso's:

http://www.betaalvereniging.nl/europees-betalen/veelgestelde-vragen/
Reputatie 4
Badge +4
Dit is wat we IBAN discriminatie noemen. De Nederlandsche Bank heeft daar een meldpunt voor. Lees daar meer over op:

http://www.overopiban.nl/buitenlandse-iban-worden-nog-niet-door-alle-nederlandse-bedrijven-geaccepteerd/

Het meldpunt zelf:

meldpuntIBANdiscriminatie@dnb.nl
Waarom worden dit soort informaties (link) niet gelijk in vijf talen aangeleverd?

http://www.betaalvereniging.nl/wp-uploads/2012/09/Stappenplan-Starten-met-standaard-Europese-incasso.pdf

Hier staat in het nederlands hoe het moet, maar wat kan een buitenlands bedrijf hiermee?

Ik verstuurde aanwijzingen naar medewerkers in europese bedrijven in de hoop, dat die alles dan intern konden regelen.....raad eens.......natuurlijk was er altijd een verontschuldiging, zelfs mÈt EU-link in hun eigen taal in de correspondentie erbij.

'Ja, wij begrijpen de procedure, maar mijn chef zegt of de boekhouding zegt, de ICT-er zegt, de manager gaat zich informeren'.......Tien-jaren-plan! Meestal werden er ook nog extra kosten berekend, omdat er nogal wat handwerk aan te pas kwam. Hoe tegenstrijdig allemaal.

Suc6.
We hebben nÈt IBAN. Hier in het forum zijn nog volksstammen bezig te protesteren tegen deze nieuwlichterij. Je Franse energieleverancier heeft gewoon tijd nodig en de nodige drang en dan komt hij wel over de brug. Ik hoop wel dat u over extreme Franstalige capaciteiten beschikt want anders geef u geen schijn van kans 😉

Reageer