Stijging arbeidsongeschiktheidsverzekering

  • 14 februari 2021
  • 2 reacties
  • 52 Bekeken

Movir (onderdeel van NN) laat mij weten dat de premie van mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering met 5% (!) stijgt.  
Reden: rentestanden en veel burnouts. Maar dat risico draagt de maatschappij toch, dat kunnen ze toch niet op hun klanten overhevelen? Het probleem is dat je, zoals op het forum al eerder is aangegeven, dat je niet/nauwelijks kunt overstappen op een andere verzekering. Je hebt kortom de verhoging  maar te pikken. Of niet? Wat is de jurispondentie in deze?

 


2 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Ja , dat mag . Ze kunnen er zelfs toe gedwongen worden als het voortbestaan in gevaar komt. Soms is door de concurrentiestrijd een verzekering niet winstgevend genoeg en soms zelfs verliesgevend . 

Reputatie 4
Badge +3

@S.G. van den Heuvel Een verzekeraar heeft als doel veel geld verdienen. Als de uitgaven op beginnen te lopen is dit alleen op te vangen door premie verhogingen. Kijk maar naar de auto verzekering, die zijn de afgelopen tijd allemaal duurder geworden omdat er tekorten in de kas ontstonden. 

Ditzelfde geldt voor dierenverzekeringen, uitvaart polissen enz. Maar waarom zou u niet over kunnen stappen, er zijn aanbieders genoeg die dit soort verzekeringen aanbieden.

De maatschappij draagt het risico natuurlijk niet, ze zijn commerciële instellingen, geen stichtingen.

De te voorziene verliezen worden collectief door de verzekerden opgevangen.

Reageer