Consumentenbond.nl

Uitspraak Hoge Raad t.a.v. hoogte rendementsheffing in 2013 en 2014

  • 15 juni 2019
  • 5 reacties
  • 480 Bekeken

De Hoge Raad heeft bezwaren tegen de hoogte van het fictieve rendement dat de Belastingdienst hanteert voor de vermogensrendementsheffing op spaargeld. Een rendement van 4% op je spaargeld in 2013 en 2014 was niet haalbaar volgens de Hoge Raad. Kun je dan nu, met deze uitspraak, bezwaar maken tegen de belastingaanslagen van 2013 en 2014?

5 reacties

Reputatie 7
Badge +6
Theoretisch wel lijkt me . En ook andere jaren dat ten onrechte van een veel te hoog rendement is uitgegaan. Echter kunnen we de belastingdienst daar niet de schuld van geven . Ze zijn slechts uitvoerder van het regeringsbeleid. Ik neem aan dat hier nog nadere info over komt.
Badge +8
Heb je het nieuwsbericht hierover op de website van de Belastingdienst al gelezen, @Valkenaar?
Reputatie 7
Badge +6
Volgens dat nieuwsbericht kan de belastingdienst de bezwaren afwijzen en verandert er dus niks......
Het nieuwsbericht gelezen. Afwachten dus. Hoop dat het wat sneller en transparanter gaat dan met die toestand van de kinderopvangtoeslagaffaire!!😁
Net als bij de kinderopvangtoelage opereert de belastingdienst ook in deze zaak als een oester die zich afsluit voor de omgeving. Eerlijkheid en rechtvaardigheid is toch wel het eerste wat je van een overheidsinstantie mag verwachten. De belastingdienst handelt niet in het belang van degenen die hun salaris betalen, of krijgen ze een bonus of een deel van het geld dat ten onrechte geïnd wordt?

Reageer