Consumentenbond.nl

Verschil tussen belastingaanslagen beide fiscale partners

  • 28 mei 2019
  • 3 reacties
  • 548 Bekeken

Badge
Wat me ook dit jaar weer verbaast bij de belastingaanslagen van mijn vrouw en van mij: zij krijgt veel geld terug, ik moet flink bijbetalen. Dit jaar zijn beide bedragen vrijwel gelijk, ongeveer 1500,-. Hoe is dat te verklaren? Alleen door het feit dat onze inkomens van elkaar verschillen?

3 reacties

Reputatie 7
Badge +6
Daar zijn vele oorzaken en gevolgen voor te bedenken en is mij ook opgevallen . Alleen als overduidelijk door mij of door hun een fout is gemaakt , onderneem ik actie . Anders geloof ik het wel. Mij te ingewikkeld om het telkens uit te zoeken.
Reputatie 7
Badge +5
@J. van Slooten vroeg: "Hoe is dat te verklaren?"

Dan zou je hier alle financiële gegevens en wat je waar hebt ingevuld en hoe je alle kosten hebt verdeeld bij het einde van de aangifte, hier moeten plaatsen van de aangifte van vorige jaren en van dit jaar, dan zou de oorzaak gevonden kunnen worden door belasting / hobbyisten / kenners / specialisten.

Er kunnen ruim tig oorzaken zijn, maar om ruim tig mogelijkheden hier te plaatsen en tot de ontdekking te komen dat die ene er nog net niet bijzit, zie ik hier maar vanaf, zonder ook maar enig inzicht te hebben in je financiële toestand.
Reputatie 2
Badge +2
Tja, u vertelt niet eens of de € 1500 voor beide te betalen is of te ontvangen. Aftrekposten? Kinderen? (combinatiekorting) Zoek het maar uit.

Reageer