Consumentenbond.nl
Vraag

VvE spaarrekening ipv betaalrekening?

  • 22 oktober 2020
  • 2 reacties
  • 333 Bekeken

Voor een kleinschalige VvE (2 woningen) ben ik op zoek naar een goedkope rekening welke op naam van de VvE komt te staan. Nu zijn de kosten voor zakelijke rekeningen relatief hoog (gemiddeld €10 per maand) in verhouding met het te storten maandelijkse bedrag (2x €75). Dus we vroegen ons af of dit ook daadwerkelijk een betaalrekening dient te zijn. De ASN bank biedt namelijk een gratis zakelijke spaarrekening aan, welke ook op naam van de VvE gezet kan worden, met een maximum van 3 tegenrekeningen. Klinkt ideaal dus, of zijn er nog andere punten waar rekening mee gehouden dient te worden?


2 reacties

Badge +8

Zijn er Communityleden die ervaring hebben met een dergelijke (spaar)rekening? :slight_smile:

Badge

Probleem met zo een internet spaarrekening zijn de tegenwoordige regels omtrent witwas praktijken etc. De rekening kan meestal alleen maar stortingen krijgen vanaf een rekening op dezelfde naam.

Probleem van een kleine VVE is vertrouwen, een persoon zou een eigen internet rekening ergens kunnen openen en de storting van de buurman er bij kunnen voegen. Je krijgt dan weer een dingetje met de belastingdienst -potentieel- aangezien het als schenking kan worden gezien. Ik ben bang dat je niet ontkomt aan de rekening op naam van een eigen echte VVE… Die moet ook nog eens ingeschreven zijn bij de KVK en een officieel bestuur, opstellen van een Onderhouds plan, etc. etc.

Reageer