straatvraag

Waarvoor gebruik je nog contant geld?

Waarvoor gebruik je nog contant geld?
Badge +8
  • Community Manager
  • 2196 reacties

Omdat je tegenwoordig op veel plekken kunt pinnen, is het niet altijd meer nodig om contant geld op zak te hebben. Hoe denken mensen op straat hierover? De reacties lees je hier.

Wij zijn benieuwd waar jij nog contant geld voor gebruikt. Praat mee!


51 reacties

Reputatie 7
Badge +5

gelukkig hebben de banken niks te zeggen over wel of geen cash geld gebruik. Dat is volgens mij nog altijd aan de wetgever en dat is niet aan de orde.

Voor straatkrantverkopers, en bescheiden giften aan andere medeburgers op straat die kennelijk van onze vrijgevigheid afhankelijk zijn.
Ook "aan de andere" kant heb ik behoefte aan mensen met contant geld. Ik ben "poortwachtervrijwilliger" bij de Gooise Publiekssterrenwacht boven het restaurant bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. We hoeven NM geen huur te betalen, maar wel een deel van de Sterrenwachtinkomsten aan NM afdragen. Bezoekers die geen lid van de Sterrenwacht zijn, moeten daarom 3 euro entree betalen. Heel lastig, dat steeds meer bezoekers willen pinnen omdat ze geen geld meer bij zich hebben. Noodgedwongen hebben we een pinapparaat moeten aanschaffen. Dat kost ons een deel van de gepinde bedragen maar wat erger is: pinbetalingen duren veel langer dan contante betalingen. Heel lastig als de trap stampvol staat met bezoekers die allemaal snel naar binnen willen!!!

Waarom nog contant geld? In mijn vorige reactie was ik nog wat vergeten.

Contant geld gebruik ik ook voor deurcollectes en voor collectes bij kerkbezoek.

Gerard Peet

Als er geen contant geld meer is kun je het ook niet meer bij een bank weghalen.

dus geef je in wezen je geld aan de bank .je kunt het alleen naar een andere bank overmaken

maar je hebt er verder geen zeggenschap meer over.

de bank heeft je dan in zijn macht.

Als er geen contant geld meer is kun je het ook niet meer bij een bank weghalen.

dus geef je in wezen je geld aan de bank .je kunt het alleen naar een andere bank overmaken

maar je hebt er verder geen zeggenschap meer over.

de bank heeft je dan in zijn macht.

Denkt u dat als we contant geld afschaffen de banken al die briefjes dan in de kluis laten liggen zodat zij er nog wel bij kunnen en wij niet meer?

Nee joh. Ze kopen er het goud van de centrale bank mee en gaan er vandoor. ;-)
 

Leuk gevonden Deen, maar je weet denk ik wel wat de gebruiker met het nummer erachter bedoelt; of je wilt het niet begrijpen misschien.

Welke slimmerd (NOT) is trouwens begonnen met die gebruikersnamen met nummers? Als forumlid krijg je zo nooit meer een gevoel te weten met wie je kletst.

Reputatie 7
Badge +7

Ik moet zeggen dat ik me weinig geroepen voel om te antwoorden op je vraag vanwege de toon die je aanslaat @Harrie LPP. Bij deze dan ook het verzoek om hier in het vervolg op te letten.

Maar vooruit: zoals je vast wel begrijpt is een account noodzakelijk om te kunnen reageren. Je forumaccount is gekoppeld aan je Consumentenbond-account. Dit betekent dat je met een Consumentenbond-account ook in kunt loggen om te reageren op het forum. Maar het proces van inschrijven, inclusief het kiezen van gebruikersnaam, ontbreekt daardoor. Om het iedereen zo makkelijk mogelijk te maken wordt er automatisch een gebruikersnaam gegenereerd. Toegegeven, gebruiker1t/m9 klinkt misschien niet zo gezellig als Harrie LPP. :wink:  Maar het is nou eenmaal hoe we het hebben geregeld op dit moment.

Zorgen dat iedereen verplicht een gebruikersnaam moet kiezen zou wellicht een oplossing kunnen zijn. Maar voor mensen die snel willen reageren is het een extra stap en voor ons kost het een hoop resources om te ontwikkelen. En die besteden we liever aan andere zaken met een hogere prioriteit. 

Forumleden die moeite hebben met hun genummerde gebruikersnaam kunnen deze natuurlijk altijd (door ons laten) wijzigen. Maar vooralsnog lijken de meeste gebruikers hier vrede mee te hebben en wij dus ook. 

Zo, nu weer terug naar het onderwerp. Fijne avond!

 

Toegegeven, gebruiker1t/m9 klinkt misschien niet zo gezellig als Harrie LPP. :wink:  Maar het is nou eenmaal hoe we het hebben geregeld op dit moment.

 

 

Ik heb het even laten bezinken en kom er even op terug.
Ik vind het geen goede keuze om er niets aan te doen. De reden is dat een forum als dit een sociaal medium is en geen plaats waar alleen maar vragen beantwoord worden door onbetaalde vrijwilligers. Forumdeelnemers zijn mensen, geen nummers.
Dat hebben jullie zelf laatst onderschreven door een paar van de trouwste deelnemers in het zonnetje te zetten. Stel je voor dat die ineens een nummer zouden hebben in plaats van de vaak nogal duidelijke namen die ze hebben. Voor mij zou de lol er dan af zijn omdat ik het niet voor elkaar krijg gebruikers met een nummer van elkaar te onderscheiden.
In de huidige situatie zal het aantal nummers stijgen en het aantal mensen dalen.

Reputatie 7
Badge +6

Ik vind die nummers ook verwarrend en onpersoonlijk , @Harrie LPP . Uit haar antwoord blijkt , dat Monique het ook niet ideaal vindt , maar dat andere prioriteiten voorrang krijgen . Vermoedelijk wordt het wel een keer veranderd . Oeps ! weer off-topic . Valt niet altijd mee …..

Badge +5

Hi @Harrie LPP en @E.T. Wiersum. Goed dat jullie je mening blijven delen. Dit zullen we meenemen. Ik kan niet beloven dat het wordt aangepast, maar we vinden het wel belangrijk dit soort signalen te bespreken. Nu weer terug naar het topic :wink: :

 

“Waar gebruiken jullie nog contact geld voor?” :moneybag::dollar::yen::euro: Deel je ervaring! 

Gaarne zou ik mij willen aansluiten bij de heren Harrie LPP en E.T. Wiersum.

Solidariteit!

Eenheid maakt macht!

L’unité fait la force!

Gaarne zou ik mij willen aansluiten bij de heren Harrie LPP en E.T. Wiersum.

Solidariteit!

Eenheid maakt macht!

L’unité fait la force!

Misschien kunnen jullie een clubje beginnen, mensen die opgewonden raken van andermans nummer.

Humor!

Ik heb altijd contant geld op zak, is al vaak genoeg voorgekomen dat dit handig was. Voor kleine uitgaven zoals een pakje sigaretten, om van iemand op straat over te kopen bijvoorbeeld. En ook lekker sociaal.

Gaarne zou ik mij willen aansluiten bij de heren Harrie LPP en E.T. Wiersum.

Solidariteit!

Eenheid maakt macht!

L’unité fait la force!

Misschien kunnen jullie een clubje beginnen, mensen die opgewonden raken van andermans nummer.

Haha nee bedankt!

Ik gebruik alleen cash en vind het naïef om te pinnen en zo de big brothers van info te voorzien, die (straks) geanalyseerd, verkocht, gekoppeld, gehackt en misbruikt zal worden door overheid, verzekeraars, marketeers, hackboeven en de nu eenmaal niet te vertrouwen banken die niets liever willen dan de controle over ons geld.
Maar ja, het makke schapenvolkje zal plastic en contactloos wel makkelijk vinden.   

Helemaal eens met Sylvanderuimte. Ik pin alleen als het niet anders kan. De bank hoeft niet te weten wat ik waar koop, wanneer en hoe laat. Banken hebben ons nu al veel te veel in de tang. Je mag betalen om er je geld te stallen, betalen om transacties te doen en betalen om je eigen geld op te nemen. Ik wil mijn salaris weer in een envelopje aan het eind van de maand!!!

Reputatie 7
Badge +5

heerlijk die complot theorieën, die zou de CB eens moeten testen :grinning:

Geen complottheorie gezien.

Reputatie 7
Badge +5

klopt, complottheoristen zien wat ze willen zien, of lezen….. :grinning:

Complottheorieën kunnen noch zien, noch lezen.

Reputatie 7
Badge +5

ik doelde daarom ook op de -isten, die hebben de gave om selectief te lezen/luisteren/interpreren/concluderen 😉😂

Deze -isten heb ik hier niet aangetroffen.

Reputatie 7
Badge +5

en het cirkeltje is weer rond. aan jou het laatste woord!

Badge +5

Laten we weer teruggaan naar het oorspronkelijke topic :wink:

“Waar gebruik jij nog contact geld voor?” :dollar: 

 

Reageer