Beantwoord

Welke bankgegevens heeft de belastingdienst van jou?

  • 29 January 2018
  • 3 reacties
  • 47604 Bekeken

In kader van de belastingaangifte en privacy. Welke gegevens vraagt de belastingdienst op bij de bank? Is dit beperkt tot algemene informatie zoals het saldo betaal en spaarrekening, of wordt ook standaard de transactiegegevens (alle bij en afschrijvingen) opgevraagd.
icon

Beste antwoord door Gerald Mellens 29 January 2018, 16:10

Bekijk origineel

3 reacties

Alle banken zijn verplicht om de saldi per 1 januari van ieder jaar en van iedere rekening door te geven aan de belastingdienst. Er worden geen transacties doorgegeven door banken, tenzij het ongebruikelijke transacties betreffen ( de zogenaamde wet MOT: melding ongebruikelijke transacties). De belastingdienst kan natuurlijk altijd transacties opvragen bij de banken, maar dit doen ze alleen als daar aanleiding toe is.
Bedankt voor het mooie antwoord. Wellicht kan je ook opheldering geven over mijn vervolgvraag. Wanneer wordt iets door banken als ongebruikelijke transactie gekenmerkt?
In ieder geval transacties van € 25.000 en hoger. Bij lagere bedragen moeten ze melden indien zij iets ongebruikelijks constateren. Dit laatste is inderdaad erg subjectief.

Reageer