Consumentenbond.nl

Welke vraag in de belastingaangifte vind jij slecht?

  • 12 maart 2015
  • 2 reacties
  • 170 Bekeken

Ik vind de vragen in de belastingaangifte van dit jaar beter dan die van vorig jaar. We schreven er een nieuwsbericht over. Toch zitten er nog steeds verwarrende of slechte vragen tussen. Vragen die mensen versteld doen staan. Welke vraag is volgens jou een regelrechte misser? Waarom?

2 reacties

Reputatie 3
Badge +4
Hier wil ik graag persoonlijk op reageren. Elk jaar loop ik weer even vast bij de hypotheekvragen. De hypotheekschuld staat vooringevuld en de vraag die je krijgt is: welk gedeelte van de schuld is van jou? Elk jaar ben ik geneigd alle schulddelen door twee te delen, omdat ik dan denk dat de andere helft de hypotheek schuld van mijn partner is. Maar nee, hier moet je gewoon weer de hele schuld invullen. Ik vind dat erg verwarrend...
Beste leden,

Dit jaar vul ik de belastingaangifte voor het eerst zelf in (voorheen atijd laten doen) maar ik loop tegen twee dingen aan waardoor ik hem nog niet heb verstuurd. Wie o wie kan mij helpen?

Ik heb moeite met het invullen van de posten bij zorgkosten. Ik heb in 2014 hypnotherapie gehad en dit werd niet vergoed door mijn zorgverzekering. Het viel volgens hen niet binnen de alternatieve zorg. Mag ik het nu wel of niet opvoeren op mijn aangifte en zo ja, op welke post? Geneeskundige zorg? De toelichting rept niet specifiek over dit type specialist...

Verder weet ik niet waar ik de gegevens van mijn jaaropgave van de kinderopvang moet invullen? Of valt deze buiten de aangifte? Ik ben hem tenminste nog niet tegen gekomen.

Ik verneem graag uw reactie(s)! Alvast mijn hartelijke dank!

Reageer