Consumentenbond.nl

Wie is er bezig met cryptocurrency (Bitcoin/Ethereum/Ripple/etc.)?

  • 23 oktober 2017
  • 7 reacties
  • 904 Bekeken

Reputatie 3
Badge +3
  • Actieve deelnemer
  • 42 reacties
Ik ben benieuwd hoeveel CB'ers al iets gedaan hebben met cryptocurrency en cryptotrading. Volgens een recent onderzoek Kantar TNS (voorheen TNS NIPO) bezitten 135.000 huishoudens cryptovaluta.
https://www.emerce.nl/nieuws/135000-nederlandse-huishoudens-hebben-cryptogeld

Wat doe je ermee en wat zijn je ervaringen? 🙂

7 reacties

Ik ben er met een hele grote boog omheen gelopen. Achteraf jammer maar dat is altijd met speculeren, achteraf is het makkelijk.
Reputatie 6
Badge +6
Zelf heb 1 Bitcoin. Volgens mij is het 0.9934 Bitcoin, maar ik rond het voor alle gemak even naar boven af. Dat bekt iets lekkerder. Het is puur als hobby/interesse en ik zal zeker niet al mijn spaargeld in BTC pompen. Daar vind ik het toch te volatiel voor. Achteraf gezien - als je het 'rendement' ziet- dan baal ik wel soms 😉.De overige cryptocurrencies volg ik ook op de voet, maar nog niet de stap genomen om daar iets mee te doen.

@Roman: doe jij er zelf iets mee?
Reputatie 3
Badge +3
Ik heb ook een proefballonnetje opgelaten, heel interessant om te zien. Heb nooit eerder gehandeld in aandelen of belegd, dus het was even alles ontdekken. Heb me voor de helft gericht op Altcoins en voor de andere helft op BTC. Rendement is tot nu toe verwaarloosbaar, maar alsnog tientallen keren groter dan je geld op de bankrekening laten staan tegenwoordig 🙂
Reputatie 6
Badge +6
@Roman: Via welk platform handel je met BTC en Altcoins? Het rendement van mijn BTC is ook veel beter (+52%). Maar dat is snel gedaan vergeleken met de 0.1% bij de ING. Aan de andere kant, de risico's zijn natuurlijk enorm. Vandaar dat het ook bij een 'hobby' blijft...
Reputatie 3
Badge +3
@Niels Kamper via Poloniex. Heb ook Bittrex gebruikt en daarnaast TradingView en nog paar noodzakelijke kwaden. BTCDirect is handig om via iDeal geld naar je BTC portemonnee te sturen.
Reputatie 6
Badge +6
Bedankt voor het doorgeven👍🏻.Ik ga Poloniex en BTCDirect nader bekijken.
Reputatie 2
Badge +1
Ik heb geen BTC (helaas) maar wel een beetje ethereum en nog een paar kleine altcoins, puur speculatief. Voor mij is het risico ook te groot om er een significant deel van m'n spaargeld in te stoppen. Hiervoor heb ik ook BTCDirect gebruikt, in combinatie met een eigen wallet. Dat werkt prima moet ik zeggen. Ik heb ook een account bij Kraken maar daar doe ik vooralsnog niet veel mee, ik weet ook niet zo goed wat de verschillen zijn tussen al die exchanges.

Reageer